31 Eki 2009

Kahve- örgü detaylı -elbise

Bu incecik trikoyu şu siyah elbiseyi biçtiğim zaman biçmiştim. Aynı modeli biçtim ama bir cadı için modeli uzun kollu hale getirmeye çalıştım,  victoriassecret elbiseye benzemesi için.
Tam bu elbiseyi dikerken aklıma süper bir fikir geldi ve önüne örgü minik bir detay koymak istedim biraz da kollara ekledim. Çok da şık oldu bence ama sonradan Koton'da aynı detayın daha abartılısını gördüm T-shirt üstüne koymuşlar. Eee, şimdi ben modayı hissediyorum diye sevineyim mi, bu bir işe yaramıyor diye bozulayım mı...

30 Eki 2009

Tuzu eksik kalan cadıya...Broş

Canım arkadaşım tuzsuz hamur gibi olmuşmuş, öyle yazmış. Ben de bu broşu kendisinin siparişi üzerine yapmıştım. Belki tuzu yerine gelir diye bu gün yayınlıyayım dedim. Aslında daha önce kardeşime yapmıştım bu broşun benzerini ama bu daha güzel mi oldu ne? Bana öyle gibi geliyor. Bence onun şansına daha güzel oldu.

28 Eki 2009

Lili - nar çiçeği tulum


Küçük Lili mankenliğe alışmaya başladı ve nar çiçeği örgü tulumu ile objektif karşısında rahat pozlar verdi. ( Bu tulumu da ben örmedim merak etmeyin, halam ördü. ) Kalp desenli krem çorabı ile kombinledi Lili sizler için bir de boy boy pozlar verdi anneannesine gitmeden önce.
Bebeklere hediye örmek isteyenlere söylemeliyim ki yapımı çok kolay. Herkes yelek ya da patik örer durur hediye için ama ben bu şahane, minik şortlu tuluma bayıldım. Üstelik örmesi de yelekten zor değil.

26 Eki 2009

Kırmızı dantelli eldiven

Baharda da canım eldiven giymek isteyince aklıma kışlık eldivenlerimin aynısının dantellisini yapmak geldi. Şık duracağını düşündüm ama malesef hala kullanamadım. Buralar (yani Tekirdağ) için fazla iddialı biliyorum ama ben böyle garip aksesuarlardan da çok hoşlanıyorum.

25 Eki 2009

Kumaş Kolye

Bu tarz kolyelerden birçok blogta gördüm. Doğrusu çok hoşuma gidiyorlar. Lacheen'in bu yazısında üzerinde var, burada ise Stil Direktörünün tasarladıklarından örnekler var, burada da Örgüelinin çalışmaları var. Hepsi de çok farklı havada. Benimkisi ise biraz eskiyi değerlendirme projesi oldu desem yeri var. Eski yüzüğümün taşı, kopan gümüş zincirimin parçası, elbisemden artan kumaş parçaları, kopan kolyemin boncukları, peçeteliklerimden artan payetli kurdele, Lili'nin pantalonudan kopan çiçek, eşimin gömleğinin yedek kol düğmesini materyal olarak kullandım. Daha da var tabi ama sıralamaya gerek yok. Üzerinde göreceksiniz zaten.
Peki bunca zahmet neden mi; Bir arkadaşıma hediye etmek için. Bu kolyeleri beğendiğini söyledi bana. Ben de hemen giriştim işe. Ortaya çıkan bu oldu ancak Lili'den gizli dikmek pek zahmetliydi. Boncukları ve düğmeleri yutmasın diye (hani olur ya:) geceyarıları çalıştım. Çok zahmetli işmiş hee, hani istenilen fiyatlar var ya, kuruşuna kadar hak ediyorlar söyleyeyim.

22 Eki 2009

Lili tavşanın bornozu

Kızıma bornoz araştırdım piyasadan ve beğendiğim bornozların fiyatlarını görünce gözlerim yerinden fırladı. "Be mübarek ne olurdu ucuz bişey beğenseydin!!:)" Dedim kendi kendime. Eh artık ucundan azıcık dikebildiğime göre Lili'ye hayalimdeki gibi bir bornoz dikmek o kadar da zor olmadı tabi.
Kalıbı Burda dergisi 2008/2'de bulunan 131 numaralı mantodan aldım. Kapşonu yaka yerine kendim uydurdum. Bedeni için çeyizimde gelen bir beden havlusu kullandım (canım, sandıkta durdu da ne işe yaradı dimi:), kollar ve kapşon için de aynı havlunun takımından iki ayrı baş havlusu harcadım. Kulakları artan havlularla yaptım ve içine de pembe penye diktim. Tavşanı havuçsuz bırakmamak için şu turuncu elbisemden kalan penyeden bir havuç ve yeşil pullarla da havuca yaprakları yaptım (sabrım yettiğince).
Şimdi tavşanım çıpı çıpı yapınca koşa koşa bornozuna gidiyor. Bitti artık bebek havlusu dönemi ey ahaliii. Müjdeler olsuuuun... Lili artık çok kocaman yaramaz bir tavşan.
Tabi bornoz ondan büyük, o ayrı:)

17 Eki 2009

Siyah mini elbise

Victoria's Secret'ta gezerken beğendiğim bu modeli kendimce değiştirerek bu şekilde diktim. Siyah olduğu için pek bişey anlayamıyorsunuz ama linklerden modelin ne denli kolay uygulanabilir olacağını göreceksiniz. Ben eteği daha bol bırakarak daha bir şirin hava yakalamaya çalıştım. Yine de kumaşım çok şık olduğu için pek de şirin göründüğüm söylenemez. Kumaşın türü: kendiliğinden sarmaşık desen kabartmalı (jakarlı) likralı jarse.

15 Eki 2009

Lili - gri elbiseli kombin

Ne zaman poz ver desem tuhaf mimikler yapıyor. Sanırım ona da, bana geldiği gibi yapay geliyor poz verme işi. Ayrıca duruşlara dikkatinizi çekerim. Tümü de kendi yaratıcılığıdır.
Elbisesinin detaylarını çekebilirsem yayınlarım. Basit ve sade bir gri elbise bu. Sadece şu üzerindeki boleroya yakışsın diye diktim. Kumaşı triko, daha önce bu elbiseyi dikmiştim ve tam Lili'ye bir elbise olacak kadar kalmıştı.
Bolero ceket: Bücürük'ten alınmıştı, halen var mıdır bilemem. Sitesinin girişinde %70 indirimde oldukları yazılıydı. Bilginize...

14 Eki 2009

Pembe dantel yelek

Pembe şapkanın takımı olan bu yeleği fotoğraflamama rağmen sizinle paylaşamamıştım. Sırası gelmişken buyurun paylaşıyorum. Şimdi aklınıza gelen soruyu biliyorum. “O, Lili’nin alnının ortasındaki da ne? “ diye soruyorsanız hemen söyleyeyim. Kafasını kapıya çarptı ve malum sonuç… Ortada bir yarık oluştu. Bu olalı bayağı olduğu için geçmiş olsun dilemenize gerek yok, geçti bile. Bayram sonrasıydı ve üzüntüden paylaşamamıştım zaten ama artık atlattık. Geçti şükür.

10 Eki 2009

Suzy tepsi boyadı


Peçete dekupaj yaptım ilk defa, tepsinin kenarına da şımarıp bi uğur böceği de ben kondurdum... Çok eğlenceli ama pek bi zahmetliymiş bu iş. Yine de zevkle yaptım.

8 Eki 2009

Pratik - dikiş makinası kılıfı

En sonunda, Lili dikiş makinamın kılıfını liğme liğme edince ben de dikmek zorunda kaldım. Tabi diktim denilebilirse. Belki de daha ziyade kestim demek daha doğru olur.
Antigone da kendine bir kılıf dikmişti ama bunun yanında pek şık kalıyor onunkisi. Bense pratik bir şekilde nasıl hallederim diye düşünürken bu kot pantalondan geri dönüşüm yöntemini buldum. Aşağıda da sizlere resimlerle anlattım. Eh ne demişler "aklı tembele sorucakmışsın":) Lili kızım artık bana öyle çok dikmem için vakit bırakmıyor, ben de az dikerek bişeyler üretirim ne yapalım...
Bunun bir iyi yönü de isterseniz kotun ceplerine bazı mazlemelerinizi koyabilirsiniz. Hem kılıf hem de organizer türü bişey çıktı ortaya. Hadi geçelim anlatıma.
1. Öncelikle eş dosttan 34 beden (34 kot bedeni) eski bir kot bulunuz. (eveeet, yine eşimin eski bir kotunu katlettim:) şekildeki gibi paçalarını ayırınız.
2. Sonra ağını da ayırın.
3. Makinaya giydirin ve hangi kısmını nasıl kullanacağınıza karar verin.
4. Ben bir cephede hem ön hem de arka kısmı kullanmayı seçtim.
5. Üst kısımda, makinamın sapını çıkarıp (rahat taşımak için) o kısmı dikmedim. Kalanını elle iki tarafı uygun ip rengi ile tutturun. Güle güle kullanıyorum artık çünkü Lili bunu yırtamaz:)
Umarım işinize yarar.

Blog dergisi 3. sayı daveti

Blog Dergisinin Ekim sayısı çıkmış bulunmakta. Müzik bölümünü yazdığım Blog dergisinde sizlere yepyeni bir sesi bir röportajla tanıtıyorum. Kora'yı tanımak için lütfen Blogdergisi.com'a...

5 Eki 2009

Örgü motifli bolero


Örgü motifli bu boleroyu aslında böyle ince iple yapmamak lazımdı ama kızkardeşim kendisine geçen senelerde ördüğüm beyaz file kazağın ipini bir yerinden yanlışlıkla koparıp bana tamir için getirince bozup yeniden bunu ördüm. Bir broşla tutturarak kullanıyormuş, son gelişinde ancak fotoğrafladık çünkü aslında bu boleroyu da geçen baharda örmüştüm.
Yapımını nette bir çok yerde bulabilirsiniz.

4 Eki 2009

Lüks siyah elbise

Burda dergisinde Lüks yazıyodu bu modelde ben de öyle isimlendirdim. 
Model 2009/08
No: 128. 
Tek farkı kısa kolları ve fermuarsız oluşu çünkü kumaşım esneyen kumaş olduğu için gerek görmedim. Fotoğrafla ne kadar oynasam da siyah renkten dolayı belden çıkan pilileri pek açığa çıkaramadım. Lale formunda şık bir model olduğunu düşünüyorum. Bilekliklerimi de sizinle dün paylaştım zaten ama burada da bütün olarak görün istedim.

3 Eki 2009

Dantel ayak bilekliği

Artan siyah iplerle bolero yapmaya koyulmuştum aslında ama baktım ki ipler yetmeyecek elde olan dört tane birleşmiş motifi ikişerli olarak ikiye ayırıp birleştirdim. Üst kısmına da gizlice makara lastiği ile dikerek büzdüm, iki sıra olarak. Böylece ipler yine de değerlenmiş oldu hem de ördüğümü sökmemiş oldum.Herhangi bir motifle böyle bilekliğiniz olabilir. İsterseniz daha önce iki şişle ördüğüm ve yaka haline de gelebilen bu bilekliklere de bir göz atabilirsiniz.

2 Eki 2009

Lili - baharlık şapka

Sonbaharın bu serin günlerinde ilkbahar renklerinde bir şapka ördüm Lili'ye. Sonbaharın toprak tonları bana hep üzüntü veriyor, Lili'ye de vermesin diye... İp yetmeyince de dantel alıp diktim kenarlara. Böyle kumaşları örgüye dikerken, uçlarda esneme yapabilmesi için makara lastiği ile gizli dikiyorum. Böylece kafası sıkmaz ve fırfırlar da düzenli durur. Çiçekleri ise kurdeleleri tığ ile örerek yaptım. Neden mi...? E sıkıntıdaaan:)