27 Ara 2018

Leopar skort


Günler kısa oluyor kışın. Benim gibi ağır uyanan birisine güçlü ışık lazım, güneş lazım. Soğukta ben ben değilim adeta. Bir işe başlamak da bitirmek de soğuklarda çok zor geliyor. Biraz güneş görünce de tutmayın beni. Dikiş odamda en çok o zamanlar üretim oluyor. Bu skorttan iki tane diktim bu kış için mesela hem de bir oturuşta. Diğeri yılan desenli olan (dün akşam instagramda paylaşmıştım kumaşlarını) ama ne zaman fotoğraflama şansım olur bilemiyorum. Şimdilik bu yazıyı bu kışı temsilen burada bırakayım.


4 Kas 2018

Yeşil çizgili anvelop etek


Kardeşime provasiz diktiğim etek süper oturdu. Turkiye'ye döner dönmez aynı kalıpla seri üretime geçicem. Tabi orada, soğukta yazlık etekler dikmek sinir bozucu olacak ama blog için fotoğraf çekmesi karşılığı anlaştık. 

21 Eyl 2018

Keten şort takım


Keten daha önce dikip sevdiğim ama üstümde kırışınca beni deli eden bir kumaş. Onu da öyle sevmeyi öğrendim, ne yapalım?
(Önceki şort burda)

20 Eyl 2018

Fırfırlı Kareli Skort


Kızkardeşim geçen yıl hep yazı yaşayan bir ülkeye taşınınca, bayramda hazır gelmişken tüm skortlarımı ona verdim. Bize de fotoğraflara bakmak kaldı...

19 Eyl 2018

Rainbow Dash - Kot Ceket Boyama


Geçen ilkbahardan...
Ceketin arkasına boyama istedi Liloşum. Ne boyasak diye düşünürken poniler geldi aklına. İnternette bulduğumuz bir resmi göz kararı kurşun kalemle benzetmeye çalıştım kot ceketin arkasına. Sonra su bazlı akrilik boya ile boyadık.
Büyük bir havayla giyiyor. Pek bir gururlu ceketiyle. Sanırım ona bir şeyi beğendirmek için ondan fikir gelmesini beklemek lazım. (O zaman ondan bir fikir gelene kadar kendime dikeyim bari:)


6 Eyl 2018

Doksanlar Elbise


90'lardan kalan kumaşlar dolaplardan çıkarılıp çıkarılıp yerine konulur. Doğru model bulunamazsa tarih yıkılacak sanki! Dikiş diken biri o kumaşla olan hesaplaşmayı yıllara yayar. İçsel konuşur o kumaşla, zihnindeki modeli aktarır ona ancak son anda makası durabilir mesela keserken. İç ses "DUR, KESME, DAHA GÜZEL BİR MODEL BULABİLİRSİN DER!" Makas yavaşça elden bırakılıp sessizce iğneler ve kalıp kumaşın üstünden alınarak, kumaş dolaba yeniden katlanılarak konulur. 

5 Eyl 2018

Tokat Yazması Kimono


Benim için çok değerli bir kumaş Tokat bezi ya da yazması. Dokumasından baskısına el emeği...
Bu zamanlarda bunları giyebilmek özel hissettiriyor.

18 Tem 2018

Çizgili Straples Elbise


Üst kısmını kalıp olarak Burda Ağustos 2012 sayısındaki #113 nolu peplum blüz yardımı ile kestim. Straples kısmını lastikle sabitledim. Alt kısımda ise kalıp bile yok. Fermuar yanda.

15 Tem 2018

Lili - Bomber ceket



Geçen ilk bahardan kalma bir fotoğraf. Ben dikmiştim bu ceketi, artık küçük bile geliyor.. Pozları da zorla vermişti yine.
Yazmamışım buralara onu. Uzun süredir yazasım kalmamıştı. Bekledikçe yazılacaklar doldu ama insanın anlaşılmak üzerine beklentisi kalkınca ne yazmanın ne anlatmanın anlamı kalmadığı hallerdeyim.

16 Şub 2018

Keşiş Elbisesi


Hiç dikmiyorum diye kaybolmadım. Tamamen işlerime odaklandığımdan yokum. Yoksa bazen dikiş dikmeye fırsat bile buluyorum. Hatta bazen fotoğraf çekmeye bile...