31 May 2012

Gelelim Nikaha!


Gelin ve damat koltuklarda yerlerini aldılar. Gelin elindeki mor kurdele ile oynuyor, damatsa stresten tıraklarını yiyordu. Boğaz manzarası bile onları sakinleştiremedi.
 :)

  

 İşte gelin ve damat, nikah kıyıldıktan sonra!



Minik gelin başından beri büyüğünden daha güzel olma çabasındaydı. "Gelin bile kıskançlıktan çatlıycak anne, çok güzel olucam ben!" dedi ve yaptı;) Kardeşim de kokteyldeki herkesi tembihlemiş, Lili'yi gören; "Aaa Liloş, ne kadar güzelsin, sen gelinden bile güzel olmuşsun!" diyordu. Lili böbürlendikçe böbürleniyor ben de gülücüklerimi gizlemek zorunda kalıyordum. Şaka gibiydi.



29 May 2012

Gelin kuaförde!


Söz verdiğim gibi, düğün masalı serisine başlıyorum.


 İlk düğün Tekirdağ'da oldu. Sabahın erken saatlerinde İstanbul'a sınava gittim. Döndüğümde ise kardeşimin makyajı bitmişti ve saçı da neredeyse hazırdı. Saçına benim yaptığım aksesuar takılmaktaydı. Tahminimin aksine kardeşim tüylü aksesuarı seçmiş.


Doğrusu, ben bile yaparken bu kadar güzel duracağını düşünmemiştim bu şapka tokanın. Tabi sadece yapmak yetmiyor, tokayı takan kuaför de önemli. Bunu İstanbuldaki kokteylde kardeşimin saçını yapan kuaförün "eserini" görünce emin oldum. Bu iş kesinlikle yetenek işi. Kuaför Gül'e çok teşekkürler, saçından bir tel bile aşağıya düşmedi bütün gece...

28 May 2012

Düğünden ilk kareler


Bu haftasonu da düğünümüz vardı. Bu defa İstanbul'da kutladık gençlerin evliliğini... Ben ve Lili düğün mekanına girerken kırmızı halıdan geçtik ve fotoğrafçı bizi böyle yakaladı. Yorgunluğumu atınca elbise - ayakkabı, saç ve makyaj detaylarına geçeceğim. Mutlu kalın...

24 May 2012

Lili'ye etekler



Son zamanlarda asla pantalon giymeyen Lili için renk renk etekler diktim. Kloş etek dar zamanlar için biçmesi ve dikmesi çok kolay olan bir model. Burada çingene pembesini görmüştünüz.
Etek dışında tayt giymeyi de seviyor. Bir ara değişik kumaşlarla taytlar da dikmeli...


Üstündeki bluzu annem Macaristan'dan almıştı. Geçen sene pembe etekle görmüştünüz. Bu tip folklorik nüanslar taşıyan kıyafetleri günlük hayatta kullanmayı ben de çok seviyorum. 
Kucağımızdaki yeni kuçumuz. Şimdiye dek burada, burada hatta burada bir çok köpeğimizi gördünüz. Bu da koleksiyonumuza yeni katıldı. Başta pilli ve sesli bir oyuncak olduğu için korkmuştu ondan ama sonra alıştık. Küçükken ona hediye edilen pilli ve sesli bir oyuncak bizi çok korkutmuştu. İkimiz de sıçramıştık çıkan sesle birlikte. Lili o zamandan beri pilli oyuncaklara temkinli yaklaşıyor. Yine de yeni eniştenin hediyesi canım, elbette seveceğiz;)

23 May 2012

Aradığınız Emlak Hurriyetemlak.com'da!


Emlağa dair her şeyi tek çatı altında buluşturan www.hurriyetemlak.com, çok seçenekli güncel ve detaylı ilanlarıyla, gelişmiş arama özellikleri ve kullanıcı dostu tasarımıyla, sektöre dair güncel haberleri ve istatistiki bilgileriyle, tam anlamıyla emlak sektörünün nabzını tutuyor.

Satılık ve kiralık daireler, ofisler, iş yerleri ve tüm konut projelerini bulabileceğiniz www.hurriyetemlak.com, sunduğu çok sayıda seçenekle size aradığınız emlağı mutlaka bulma olanağı sağlıyor.

İlanlarda okul, hastane, restoran, alışveriş merkezi gibi çevre bilgilerine ulaşabiliyorsunuz. Video desteğiyle gayrimenkulü içindeymişcesine izleyebiliyorsunuz. Baktığınız evin ya da iş yerinin net konumunu harita üzerinde görebiliyorsunuz.

Bu kadar kolaylık ve çok seçenek varken www.hurriyetemlak.com’da, aradığınız emlağı ya da emlağınızın talibini bulmanız an meselesi!

Bir bumads advertorial içeriğidir.

22 May 2012

Gelin kesesi DIY


Kardeşimin düğününü atlattık. Tabi düğün gazileri Lili ve ben dün kılımızı bile kıpırdatamadık desek yeridir. Bu yüzden gelin kesesi DIY projesi bu güne kaldı. Projem aşağıda slide show olarak hazır. Fotoğraflı ve çizimli anlattım. Umarım slide show fikri hoşunuza gider!

İlk olarak çorba kasesi yardımı ile kumaşımdan iki tane daire çıkarıyorum. Sonra da aynı kase ile, kalınca bir keçeden daire kesiyorum.
Sonra iki tane dikdörtgen (ölçüleri slide-ta var) kesip adımları sonuna kadar uygulayın. Adım adım keseniz oluştukça çok keyif alacaksınız. Zevkli dakikalar dilerim...

19 May 2012

Düğün için son hazırlıklar!


Kızkardeşimin düğünü için bir kaç parça hazırlayacağımı yazmıştım hafta arasında. İşte çıkarabildiğim parçalar bunlar oldu. Saç aksesuarları ve bir de gelin kesesi. Saç aksesuarlarında favorim ilk fotoğraftaki. Gelin kesesini ise yedek olarak yaptım, gelinlikle verilen kese ayrı ama naparsın tedbirli abla olmak da bi başka...
Kızkardeşimden önce görüyorsunuz bu cicileri. Bakalım kendisi ne diyecek bunları görünce.
Bu arada söz verdiğim "düğün hazırlığını kendin yap" projesi gelin kesesinin olacak. Pazartesi  yayında! İtirazı olan?

NOT:  Bütün gençlere iyi bayramlar diliyorum. Bu günün tadını çıkarın. Hatta doğum günü pastası alıp üzerinde mumlar filan üfleyin. Nasıl kutlanır ki yeni usulde 19 Mayıs bilemedim! Merakla akşam haberlerini bekliyor olacağım. İyi bayramlar!

16 May 2012

Lili ve beyazları


Suzy'ye var da Lili'ye olmaz mı? Hemen kızıma da beyaz ceket diktim hem de artan kumaşla etek bile çıkarabildim. 
Beyaz ceketi dikmek için bir gömlek kalıbı kullandım. Etek içinse sadece bel ölçüsü üzerinden yola çıkarak ortaya bir pile oturtacak şekilde kalıbı yine ezbere kestim ve yanda fermuar kullandım.

Bir bütün olarak çok hoşuma gidiyor bu tip takımlar ama Lili öyle ceket sıkıntısına gelmek istemiyor. Fotoğraflar için zor giydirdim, yüzündeki ekşi gülücükten belli olduğu gibi...

Babannesine giderken bunları giymişti geçenlerde Lili. Tabi görenler çok beğendi ve bir sıra iltifattan sonra sıra geldi Lili'yi şu kardeş konusunda zorlamaya. Zorlamak diyorum çünkü Lili sevgi dolu bir kız olmasına rağmen henüz anneyi paylaşmaya hazır olduğunu düşünmüyorum. Hoş, burcu gereği o paylaşacağı gün gelir mi bilmiyorum ama yine de böyle dışarıdan müdahaleler beni çok rahatsız ediyor. Fazlasıyla aileme has bir konu değil mi? Yani sadece beni - eşimi ve Lili'yi ilgilendirir aramıza girecek yeni bir birey. Bunun dışındakiler kardeş konusunu ağzına bile alamaz. Bence insanlar sınırlarını bilmiyor! Bakalım Lili hadlerini nasıl bildiriyor...;
Hadsiz yetişkin: Aaaa bakayım sen ne kadar büyümüşsün! Abla olmuşsun sen:)
Lili: Hm hm, büyüdüm ben, okula da gidiyorum.
Hy: Aaa e artık abla olduysan senin kardeşin de gelsin mi? İster misin kardeşin olsun? Annen kardeş getirsin mi? 
Lili: İstemem, zaten annem de tekrar evlenmeyi düşünmüyor ki...

Herkes gülüyor tabi sonunda ama benim aklıma takılan şey Lili'nin fikri. Sanırım her bebek için yeniden evlenilmesi gerektiğini düşünüyor. Çünkü düğün fotoğrafımıza bakıp; "Ben neredeyim burada?" diye sorduğunda, "Daha yoksun, senin gelmen için evlendik!" diye cevaplıyordum.

Akşam olunca konuyu ele almaya karar veriyorum ve sanırım Lili de yeniden evlenmem konusunda endişeli (dolayısı ile yeni kardeş gelmesi riskine karşılık) beni sorgulamaya başlıyor.
Lili: Anneeee sen yeniden evlenmiyceksin di mi?
Suzy: Yok annecim çok mutlu değil miyiz babacıkla? (Böyle deyince rahatladı yüz ifadesi, kardeş gelmesi riski ortadan kalktı zannettiği belli.) 
Lili: Kardeş gelmiycek o zaman değil mi?
Suzy: Sen kardeş mi istiyorsun? (Gözleri patlıyor!)
Lili: Hayır anne, kalsın baba bizimle lüttem, evlenmene gerek yok, sarılıyoruz biz ona ne güzel...
Suzy: Annecim kardeşinin olması için başka babaya gerek yok biliyor musun?
Lili: Hm? 
Suzy: Yani istersek babayla bir kardeş daha getirebiliriz eve... (Bu duyduğuna öyle şaşırıyor ki önce ne yapacağını bilemiyor. Sonra ağlamaya başlıyor tabi! )
Lili: Ama anne ona yatak yok, ben nerde yatıcam? Sen onunla mı uyuyacaksın? Baba eve gelince önce o mu öpücek? İstemiyorum gelmesiiiin... 

Eh ben Lili'yi sakinleştirmeyi başardım ama ona hoşça, gerçekleri anlatmayı da başardım sanırım. Sonra gerçekten kardeş geldiğinde çeşitli travmalarla uğraşmayalım!

15 May 2012

Düğün hazırlığı


Düğünümüz var, hazırlık içerisindeyim. Bulabildiğim malzemelerle ortaya bir şeyler çıkarmaya çalışacağım. Gelin çiçeği, eldivenler, taçlar, gelin kesesi...
Yaptıkça hepsini yayınlarım. Bakarsınız buralardan da bir kendin yap projesi çıkar;)
Çıkar çıkaaar... Bakalım piyango hangisinin olacak...

14 May 2012

Beyazlar...


 Bluz kalıp: Burda 2008/11
Model: 114 şört

Bu kalıpla diktiğim ilk ve son parça bu. Çok rahat etmedim bu kalıpla ama kullandığım kumaşın üzerindeki desenler ve baskılar çok hoşuma gidiyor. Her dilde moda yorumları basılmış üzerine ve bir de model çizilmiş ki, ben de onu omuzumdan çapraza yerleştirdim. (Bu arada bluzun belinde beyaz kemer istiyormuş gibi geldi bir anda fotoğrafa bakınca.)


 Ceket kalıp: Burda 2010/02
Model:108
Buradaki postumda giydiğim ceketimi yakın plan görmek isteyen "byantigone" bloğunun sahibesi için yakın detaylar çekmeye çalıştım.


  Beyaz kot: Colin's
Sedef beyaz spor ayakkabılar: Nike
Beyaz çanta: Yerel bir mağazadan almıştım geçen sene.



Ceketi genelde böyle önü açık kullanıyorum.
Sadece ayakkabıları değiştirerek işlevini değiştirebildiğim bir kombin bu.

11 May 2012

Lili - Ağa kızı!


13 Mayıs 2012 Sinanlı Belediyesinde yapılacak olan yağlı güreşlere Lili'nin dedesinin ismi verildi. Babası da temsili güreş ağası olunca Lili de ağa kızı olarak ağa tribününde boy gösterecek. Güreş ağaları genelde güreş boyunca geleneksel kıyafetlerle boy gösterirler ya, ben de düşündüm ki ağanın kızı da geleneksel kıyafetlerle boy gösterse kameralar için hoş bir nüans olur. 
Öte yandan ben bu heyecana zamanında katılamayacak olmanın verdiği hırs ve öfke ile yine bir sınavda ter döküyor olacağım. Sınavdan sonra orada, ağa tribününde olacağım, buyurursanız görüşürüz...


Lili'nin dedesi kim ola ki onun adına güreş düzenleniyor diye soranlar için minik bir video ekliyorum. Bu videoyu Lili'nin melek dedesi anısına hazırlayan Tek Rumeli TV, Mehmet Çelik'le Spor Penceresi programına ailemiz adına bir kez daha teşekkürlerimi iletmeyi ve minnettarlığımı bildirmeyi bir borç bilirim. 


Mehmet Çelik, Tek Rumeli'nin başarılı spor programı sunucusu, dün akşam canlı yayında bu organizasyonun kurucularını misafir ederek hem bu organizasyonu tanıttı hem de herkesi 13 Mayıs 2012 Sinanlı Belediyesi Vasfi Şen Yağlı Pehlivan Güreşlerine, ağaya ait kırmızı dipli mumla davet etti. Kırmızı dipli muma da özellikle değindiğini düşünüyorum çünkü bu eski bir gelenek ve "kırmızı dipli mum" dendiğinde zamanla kaba bir söylemle özdeşleştirilmiş halk arasında. Oysa eskiden güreş ağaları köy kahvelerine kırmızı dipli mum bıraktıklarında bütün köyü güreşlere davet ederlermiş. Çok hoş bir gelenek!

9 May 2012

Kısa - uzun t-shirt


 Geçen ilkbaharda  tunik olarak dikip giydiğim t-shirt kalıplı bluzu yazın sonunda kısa-uzuna çevirmiştim.



Kumaşın üzerindeki renkler aksesuar seçiminde bana yeterince özgürlük sunuyor. Fuşya, sarı hatta bazen morları ve mavileri de değerlendirebiliyorum bu bluzle.


Fuşya babetler (babacıktan hediye): Kemal Tanca
Kelepçe saat (annemden hediye free shopta bulmuş): Terner
 Kot (üniversite yıllarında yurtdışından almıştım): Ted Baker
Çanta (Kanada'dan akrabaların hediyesi): Guess
Sarı hırka : Mango


8 May 2012

O yoğun gün!


 Dün yıl sonu gösterimize gideceğimizin tüyolarını sizlere vermiştim zaten.
Yoğun temponun içinde kuaföre uğramak, orada sıra beklerken sıkılıp fotoğraf çekmek vardı.
Ancak anne bir türlü objektife sığdırılamadı!


Çareyi oturmakta bulduk. 
Yeni gömleğimi sizlere gösterebilmek için Lili'nin fotoğrafçı yönünden yararlanmam şarttı.


 Uzun bekleyişin sonu gelince, ana-kız hayran olduğumuz o kocaman aynaların önünde saçlarını önce yaptırmak Lili'ye kısmet oldu. Bak - bak doyamıyoruz kendimize...


Hmmm, mis gibi kokan o daksa bayıldık. Buklelerimiz son şeklini alıyor. 


Gösteri sınıf şarkılarıyla başlıyor ve Suzy artık kamera kayıtlarına başlıyor.
Fotoğraflar babacığın telefonunda kaldı. Yani daha fazlası onları alınca...

7 May 2012

Love you all...


Yoğun bir pazartesiyi neşelendirmenin en güzel yolu rengarenk giyinmek...
Bu gün, bütün sene çalışılan o yıl sonu gösterisini görmeye gidiyoruz ailece.
Bakalım Lili ne şarkılar, şiirler söyleyip nasıl danslar edecek.
Hepimiz çok heyecanlıyız.


Lili'nin T-shirtü LCW'den ancak üzerindeki kalbi biz yaptık, tüllerle!
Eteği de bana ait. (Her renk ve beden siparişi için Lili Butiğe göz atın)

4 May 2012

Kolye için giyinmek


Ne giyeceğim sadece ruh halime göre değil, bazen kullanmak istediğim aksesuarlara göre de değişiyor.


Marni'nin H&M için tasarladığı kolyeleri sevmiştim, birer DIY projesi ile onlara sahip olduktan sonra hemen kullanmak ve sizin için fotoğraflamak gerekiyordu. 



Böyle bir kombin ortaya çıktı.
Gerçi Lili'nin kombini daha şirin ama!


Bu arada H&M'in bana attığı maildan ve artık blog camiasına yayılan haberlerden biliyorum ki Anna Dello Russo H&M için tasarlamış ve tasarımları Türkiye'de de seçili mağazada satışa sunulacakmış. Fiyatları ulaşılabilir olacakmış ama ancak o mağazalara ulaşabilenler yine onlara sahip olacak değil mi? Bizler de yine DIY projeleri için ilham kaynağı edinmiş olacağız...


3 May 2012

Neon pembe ve kolay siyah


Pantalon kalıp: Burda 2010/02
Bluz: kalıpsız diktim.

 

 Neon renkleri en kolay kombinlemenin yolu siyahlarla kullanmak.


 Ben genelde ne giyeceğimi düşünmek istemediğim zaman hemen siyah bir şey kapıp üzerime geçiriyorum. Yine de üzerimde onca siyah enerjimi paralize ediyormuş gibi geliyor. Böyle patlayan renklerle kullanmak enerji düzenim açısından daha dengeleyici.


2 May 2012

GREAT issue!

GREAT issue!
How great can be an issue?
Hah ha!

 Kumaşı pazarda bulduğumda bir tarafında çizgiler diğer tarafta da "Great issue" yazısı vardı. Aklımdan aynı anda bir soru ve bir de bu üstteki gif. geçti. Eve gelip kumaşı biçmem bir oldu. Aklımda da hala o soru: " Ne büyük sorunu? Bir sorun ne kadar büyük olabilir ki? Sadece bir yazı!"
Tam dikiş bitiyorken ve ben de bir yandan "Çizgili kollar nefis duracak!" diye düşünürken o son 10 cm'lik alanı dikmem gerekiyordu. İşte tam o anda makina bozuldu.
Pis pis sırıttım. Hem gülesim vardı hem de sinirden patlayasım. Anladım, anladım; Bir sorun, ancak dikiş makinamın bozulmasının yaratacağı sorun kadar büyük olabilirdi.
Ne olmuş! Ben de yeniden tamir ettiririm!


Hayat soru cevaplara dönüştü son zamanlarda. Çok zevkli bir oyun gibi akmaya başladı. Her şeyi kendim yönetebileceğimi öğrendiğimden beri ve bunu nasıl yapacağımı çözdüğümden beri diğer günün gelmesini iple çeker oldum. Sürprizlerin mıknatısı gibi hissetmeye başladım. Sanki lunaparktaki en torpilli kişi benmişim gibi. Kimden torpilli mi? 
Evrenden, meleklerden, kendimden;)
Haydi millet bu gün kendinizi evrenin en torpilli çocuğu gibi hissedin ve bırakın melekler sizi şımartasın. Çünkü biz bunu hak ediyoruz. Bol mucizeler!