30 Nis 2012

Marni Beyaz kolye DIY


Yine Marni, yine plastik şişeler.
Marni'nin ikiz kolyelerini yalnız bırakamazdım. Beyazını da yapmalıydım. 
Beyaz plastiği bulduktan sonra makasla uzun yaprakçıkları düzgünce kestim. Sonra mumlarla şekillendirmeyi denedim ama malesef çok çirkin olunca su kaynatıp yaprakları içine attım. Yumuşayan yaprakları elle şekillendirmek mümkün, ve iğne ile delip siyah kurdeleye dikebiliyoruz. (Sıcak suya dikkat! Ellerimizi koruyalım.) Çiçek şeklinde üst üste dikince ortalarına yuvarlak plastikler kesip japonla yapıştırdım. (Japon pek yapıştırmaya yanaşmadı, bir kaç kez işlemi tekrarlamalı!)

28 Nis 2012

Liligiller, "Burda"


Geçenlerde sormuştum, kurabiye adam kalıpları nereden bulurum diye. Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Pınariko benim için bunları temin etti ve yıllardır aradığım çift taraflı telayı da buldu ve gönderdi. Mutluluktan Lili kalıplarla ben de telayla uyudum o gece diyebilirim. Sonra, beni aldı bir tarif bulma telaşı. Hoş, her uyguladığım tarifin içine, Lili için sağlıklı olur diye fazladan yumurtalar kırar, cevizler öğütür, pekmezler - ballar dökerek tarifi bozarım. Sonuç da böyle tombul Liligiller ailesi olabilir, sakıncası yok, her şey Lili sağlıklı olsun diye. Yoksa yerim obez kurabiye Suzy'yi ben! (Bak bak, incilerini de takmış.)

Geçelim "Burda" dergime. Burda dergisinin Philips ile düzenlediği akıllı tasarımlar yarışmasına buradaki beyaz ceketimle katılmıştım. İlk ona girdiğimi mailla bildirdiler ve dergim mayıs gelmeden elimde. İlk üçe dergide yer verilmiş, diğerleri dergide yer almamış (ama Burda dergisi evimdeki yerini aldı ya;) Bir yıllık Burda dergisi üyeliğim var artık. Çok teşekkürler Burda.

27 Nis 2012

Kanola ve Gökyüzü


Kanola tarlalarının güzelliğine dayanamayıp fotoğraf çekmek istemiştik eşimle. Öyle profesyonelce nasıl yapılır bilmeyiz aslında ama bu güzelliği kaçırmak istemedik işte.


Fotoğraf makinası da doğayı seçmiş otomatik programda (SR auto) ve portremi netleştirmektense kanolaları ve ağaçları net göstermiş. Güzel de olmuş.

26 Nis 2012

Sarı ve beyaz


Bazen hiç denemediğimiz şeyleri deneyerek heyecanlanır, mutlu oluruz. 
Mesela ben, sarı ve beyazı bir arada kullanmadığımı fark ettim.

İkisi bir aradayken nasıl hissetiğime gelince; Axess kızından az halliceydim.  O kızın neden enerjik olduğunu anladım sonunda. Tabi ki sarı renk!
Sarı rengi kullanırsanız normalden daha enerjik olduğunuzu hissedersiniz. Yetmiyormuş gibi etrafınızdakilere de fazladan bir hareket isteği yayarsınız. Mesela çocuğunuz aşırı hareketli bir çocuksa odasındaki sarı renkli objeleri azaltmak onu biraz sakinleştirebilir.
Üniversitede İşletme okumama rağmen renkleri, iş ve özel hayatımızda nasıl kullanacağımızı öğretmişlerdi bizlere. İlk derste bu konunun çok uzun süreceğini düşünmesem de konu derinleştikçe derinleşti. Aslında es geçtiğimiz o renkler bizi değiştirebiliyor.

Pantalon kalıbı: Burda 2012/02 
Model:103
 
Ceket kalıbı: Burda 2010/02
Model:108

Sarı pantalon, mint yeşili pantalonun kalıbı ile aynı çizgilerde, sadece beli o kadar yüksek değil. Yine bir fermuar denemesi yaptım ama itiraf etmek gerekirse ilkinden daha başarısız oldu. Bu yüzden T-shirtü üstte kullanmak zorunda kaldım. Fermuarı söküp tekrar takma işini tezimi yazdıktan sonraki özgür zamanlara erteliyorum. Yine de ilk defa pantalona cep takma denemem bu pantalonda oldu ve başarılı da oldum. 
Cekete gelince geçen sene dikmiştim ama sizlere göstermeyi başaramamıştım. Geçen sene kenarlarında lacivert ve kırmızı şeritlerle kullanmıştım ama bu sene şeritleri attım.
Kolyem bir DIY projesi. Sizlere o projeyi sunup sunmamakta kararsızım çünkü görüntü pek de orjinaline yakın olamadı. Yine de ne zaman taksam nereden aldınız diye soranlar olunca keyifleniyorum. Ben yaptım deyince inanmayanlara da bayılıyorum.

25 Nis 2012

23 Nisan'da biz!


Kahvaltıyı sahilde martılarla, simit - çay menüsü ile ettik.
Resimdeki keyfe bakarsak; "Bu işi tuttuk dostum!"


Renk renk çiçekleri sevdik.


 Atatürk heykeli ile aynı kareye girmek için sıra bekledik.
Bu heykelin önünde eskiden o kadar çok çiçek olurdu ki böyle bayramlarda, şimdi göremeyince çok yalnız geldi bana, iyi ki çocuklar oradaydı.

20 Nis 2012

Rouge In Love Kullanıcı Deneyimi


Kullanıcıların görüşleri benim için çok değerli. Zaman zaman farklı kozmetik ürünler ile ilgili deneyimleri, en iyi ürünü bulmak adına sizlerle paylaşıyorum. Bir okuyucu yaşadığı Rouge In Love deneyimini paylaşmış. Ben de sizinle paylaşmak istedim...
Tarzı ve kişiliğiyle bir çok insanı peşinden koşturan Emma Watson, Lancôme’un yeni Rouge In Love serisinin yüzü... Masumiyeti ve çekiciliği bir arada bulundurabilecek başka bir ismin akla gelmesi olanaksızdı. Rouge In Love serisinin çıkışını yakından takip ettim ve ülkemize gelmesi için gün saydım. Beklentimin açıkçası bu kadar karşılanacağını ürünü elime almadan tahmin edemezdim. Renk serisine göz attığımda ilk görüşte aşk diyebiliriz. Dakikalarca Sweet Embrace, Midnight Rose, Violette Coquette’ın önünde durup hangisini alacağıma karar vermeye çalışırken sonunda hiç birinden vazgeçemediğimi farkedip, hepsini alıp evime döndüm. Gece-gündüz kullanabileceğim bu rujun hafif kokusu bana her saniye fresh hissi veriyor. Doğru bir karar verdiğimi ürünü sürüp, koşuşturmacayla geçen bir günün sonunda hala ilk tazeliğini koruyabilmesinden sonra anladım. Tek sorun serinin birden fazla güzel rengi olması ve insanın serinin tüm renklerine kavuşmak istemesi diyebilirim.


http://www.facebook.com/LancomeTurkey

Bir bumads advertorial içeriğidir.

18 Nis 2012

Dolaptaki hazineler


Ali Baba ve Kırk Haramilerin mağarası vardı altınlarla dolu....
"Açıl susam açıl" ses komutu ile açılan ses sensörlü kapısı vardı o mağaranın daha develer berber iken, pireler tellal iken.
Benim de dolabım o mağara misali hazinelerle dolu (ama ses sensörü yok!). İçinde benim için altından kıymetli parçalar var. Mesela bu ceket gibi.
Yıllar önce yine saçım bakırken bu renk (mint yeşili) en çok kullandığım renkti ancak zor bulunuyordu mağazalarda, malum moda olmayanı neden üretsinler satamayacaklarsa. Bu ceketi Mango'da büyük bir indirime uğramış halde bulmuştum, kim bilir hangi sezondu.  Deri bir ceketin o kadar düşük fiyata satılması benim bile içimi sızlatmıştı. Sonuçta büyük bir emek var bu işte. Nasıl bırakırdım oracıkta onu değil mi!
Altındaki anvelop bluz ise iktidarını yeni kurdu dolabımda. Onu annem doğum günüm için yine yıllar önce hediye etti ama üzerindeki hat safhada çirkin broş beni ondan hep itti. Bir gün bir mucize oldu ve broşu atmak aklıma geldi. Bazen bu kadar basit şeyleri düşünememek beni sinir ediyor. Neyse ajurlu örgüsü ve tül kolları ile ancak bu havalarda giyilir. Daha detaylı foto fırsat bulduğumda gelsin.
Çünkü çok ders çalışmam lazım çoook!

17 Nis 2012

Marni for H&M Kolye DIY


 Sağ üstteki görsel: Frichic.com

  

Geçen hafta kendimi DIY'lere veresim gelmişti. Ders çalışmak bazen gerçekten bunaltıyor o zamanlarda en zevkli olan şey minik bir DIY projesi oluyor.


Öğle saatlerinde Lili'nin doktoruna giderken kolyemi kullandım ve muainehanenin tam karşısındaki  
Cezve Cafe önünde poz verdim. Tekirdağ'a yolunuz düşerse bir kahvesini için derim. Atmosferi çok güzel.

Lili kötü değil merak etmeyin, sadece biraz öksürdüğü için TV'de duyduğum boğmaca salgını ile bir alakası var mı diye merak ettiğim için götürdüm. Bir problem yok.

Kolyenin yapılışına gelince eski plastik şişelerle yapılıyor. Makas, çakmak, mum, siyah kurdele ve delgeç lazım. Şurada (A matter of style) detaylı bir anlatım buldum, bu yüzden fotoğraflı anlatımda çok bonkör davranmadım bu sefer.
Plastik şişeleri yaprak şeklinde kestim ve mumun kenarına tutarak şekillerini yamulttum. Delgeçle kurdele için geçecek yer açıp kurdeleye dizdim.

NOT: Kestiğiniz yapraklar uzunca olsun, kenarlarını da çok sivri yapmayın, takarken batmasın. Bir püf noktası da mum alevine direk tepeden yaklaştırmayın, kararma yapar.
Yapacak olanlara iyi eğlenceler...

16 Nis 2012

Papatyalar ve Lili


 Büyüdüğünde hatılrayacak mı acaba papatyaların yanına uzandığını...


Sabah yine geç kalkarak okula gittiler babacıkla. Balkondan fotoğrafladım.  
En mutlu olduğu şey babanın onu okula götürmesi değil okuldan alıp eve getirmesi nedense!

Mutluluk onu mutlu görmekte;)

13 Nis 2012

Son zamanlarda Lili


Son zamanlarda aramız bir sıcak bir soğuk Lili ile. Bana çok sık kızar oldu. Okula giderken eşovman giydirmek istememe çok kızıyor. Tercihlerini kendisi yaparmış, ona kimse karışamazmış. Ne giyeceğini kendisi seçiyor. Bir aralar bolerolar, tayt ve tunikler revaçtayken şimdilerde kilotlu çoraplar ve etekleri seçiyor.
 Bazen fikir almak için sorsa da sonra benim dediğimin tersini yapıyor.  Onun seçimlerine karışmak istemiyorum, yoksa ileride hayatta da sürekli bana sormak zorunda hissedecek. Kendi ayakları üzerinde dursun istiyorum. Bu yüzden yukarıdaki kıyafetlerini giydiğinde; "Nasıl olmuşum anne?" deyip poposunu kıvırdığında kocaman bir gülümseme ile "Çok güzelsiiiin:)" dedim. Şu kıyafete bakın, bir inci kolyemiz eksikti... !


Yine de hiç ses etmeden yuttum bütün bu düşündüklerimi. Annemi hatırladım çünkü. Ben bir karar alıp hayata atılmaya kalkıştığımda önyargılarıyla beni nasıl engellediğini hatırladım. Ben, engel olan anne olmamalıyım. Onu en iyi anlayan ben olmalıyım. Hatta ona destek olmalıyım en anlamadığım konularda bile.
İşte o anda ona karşı çıkmayınca bütün günümüz güzel geçti. Başbaşa kahvelerimizi yudumladık. Kelebekleri ve çiçekleri konuştuk, bir de çok güzel masmavi gökyüzünü.  

Bu kış ilk kez anne-kız ŞAR Pastanesine oturup başbaşa pasta ve kurabiye yedik. O zamanlar artık iyi birer arkadaş olabileceğimizi düşünmüştüm oysa. Öyle değil mi ya? Arkadaşlar pastaneye gitmez mi biraz sohbet etmek için!
Şu küçük kurabiye adama da hayran kaldık. Onu Lili farketti pastaneye girerken. Sonra hooop tabağımıza geldi. Şimdi kurabiye adam kalıbı bulmalıyım, çünkü bunlardan evde de yapmak istiyor. Beraber süslermişiz.


Not: Bu kalıpların nerede satıldığını bilen varsa minik bir not bırakabilirse çok minnettar olurum.

11 Nis 2012

Fuşya, siyah çiçekler ve kelepçe kolye


Fuşya gömleğin üzerindeki siyah-beyaz çiçekler, sitenin bahçesindeki çiçekleri açmış ağacın tonlarıyla uyumlu. Ağacın yanında poz vermeyi seçmem tesadüf değil.


Üzerimdeki kotu üniversitedeyken giyerdim. Şimdi giyebilmek için ise özel beslenme ile 36 bedene yükseldim. Dilerim yoğun tez yazma dönemim zorla aldığım kilolarımı benden alıp götürmez.  Tekrar iskelete dönmek istemiyorum.

Veeee en sonunda istediğim kolyeyi buldum. Bu kış sık sık Bulgaristan'a gittik eşimle iş için (ben de tercuman olarak yanındaydım:). Geçenlerde  ise tarım fuarına katılmak için Plovdiv'e gitmiştik. Fuarı gezdikten sonra şehir merkezine restorana giderken bir kaç butik ve mağazaya uğrama şansı buldum. İşte bir İtalyan Butiğinde buldum bu kolyeyi. Altın ve gümüş tonları arasında seçim yapmam gerekti. Ben seçimimi gümüşten yana kullandım. Onu çok seviyorum ama kendi yaptığım da hiç fena değil hani.

10 Nis 2012

Suzy'den al fikri 'kolye'

Hobilerimi Seviyorum bloğunu yazan Sevda şuradaki sarmal kolyemi çok beğenmiş ve kendine tam iki rengini yapmış. Beyazda da bir başka durmuş değil mi?

Sizin de Suzy'den fikir alarak ya da esinlenerek yaptığınız birşeyler varsa ve bloğumda yer almak istiyorsanız, hatta bir de yazı yazıp bloğumda yayınlayarak bana konuk blogger olmak isterseniz ben hep burdayım fıstıklar;)
lilitosuzy@gmail.com 
Mail adresime çalışmanızın fotoğrafını atın. İsterseniz yazınızı da ekleyin. Bloğunuz varsa ve paylaştıysanız linkini de verin... Yayınlamak benden:)
Hey, paylaştıkça çoğalıyormuyuz ne?

9 Nis 2012

Açılışlar ve yenilikler

  
Kuaförümün "süpersonik-metatronik" görünümde tasarladığı yeni iş yerinin açılışındaydım dün. Salonun güzelliğini anlatacak dünyalı kelimeler bulmakta zorlanıyorum. Heyecan verici bir atmosfer olmuş. Üstelik seçilen renklerle ve aksesuarlarla kendinizi çok özel hissediyorsunuz. Bundan sonra daha sık kuaföre gidersem şaşırmayın.

Saçımın kesimi geçen hafta yenilenmişti zaten ama orayı görünce neden acele ettim diye pişman oldum. Oysa o kocaman aynaların önünde güzelleşmek vardı!

Hoops... Kim o içeriye zıplayan tavşan? ;)
Kapıda yeni diktiğim eteğimle poz vereyim derken Lili merakla içeriye koştu. İlk defa hayal ettiğim eteğin kalıbını tamamen kendim hazırladım. Modelistçilik oynadım anlayacağınız. 

3 Nis 2012

Mint Yeşili Pantalon


Pantalon kalıbı: Burda 2012/02 
Model:104
Moda olacak renkleri önceden sezdiğimin kesin kanıtıdır bu pantalonun rengi. 
Sonbaharın ortalarıydı, kumaşçıda kumaşlara bakarken çok alt raflarda bulmuştum bu rengi. Amacım yeni renkleri tahmin etmek değil elbette. Genelde sıradışı giyinmeyi sevdiğim için kullanılmayan renklere kaçarım. Ancak kumaşı alınca modele karar vermem çok zaman aldı. Bu süreçte de bu renk modaseverler tarafından çok tutuldu. Bir kez daha moda camiasıyla pişti oldum. Yine de pantalonumu giyeceğimden eminim çünkü şu anda tam bu rengin modundayım. 
Bu arada ilk defa önden fermuar takma denemem bu pantalonun üzerinde oldu. Sandığım kadar zor değilmiş. Kendime gülüyorum bazen, çok küçük şeylerden korkmam hayret verici...

 

Pantalona kemer olarak pazarda bulduğum hazır dikilmiş bir şeridi kullandım.
Tüylü kolyeyi tavuz kuşu tüyünden artanlarla yaptım. Bir zincirin içinden deri parçası geçirdim ve deriye artan tüyleri yapıştırdım. Asıl tüyü şuradaki el çantasını süslemek için kullanmıştım. Yeşilli boncuk kolyem ise İran'lı bir arkadaşımdan hediye idi.
Yüzüğü Edirne'deki Kokoshe'den almıştım geçen yaz.
Gümüş bileklik, lise yıllarımdaki gümüş tutkumdan kalan en gözde parçam.

2 Nis 2012

Ailece Tatilin Keyfi Sony Projeksiyonlu Handycam'le Çıkar!



Projeksiyon özelliği sayesinde Sony Handycam; ailece geçirdiğiniz o değerli anları, istediğiniz yerde tekrar tekrar izleyebileceğiniz ölümsüz anılara dönüştürüyor!

Ailece gidilen tatillerde, anılarımızı kaydetmek ve sevdiklerimizle paylaşmak için mutlaka yanımızda bir kamera götürürüz. Peki bu kamera aynı zamanda kaydettiğimiz videoları duvara yansıtabilseydi? Videoları sevdiklerimizle birlikte geniş bir alanda izlemek için bilgisayar veya televizyona muhtaç olmasaydık? Üstelik onları dilediğimiz zaman dilediğimiz yerde izleyebilseydik? Sony’nin yeni projeksiyonlu kamerası ile tüm bunlar artık mümkün!

Projeksiyon özelliğine sahip olan Sony Handycam, içindeki videoları istediğiniz yüzeye yansıtmanızı ve dilediğiniz an izlemenizi sağlıyor. Böylece hem ailenizle beraber yaşadığınız o değerli anları ölümsüzleştirebiliyor hem de onları sevdiklerinize de izleterek paylaşabiliyorsunuz. Artık anılarınız her zaman ve her yerde sizinle!

Bir bumads advertorial içeriğidir.