27 Şub 2009

Kurdeleli Gece Çantası

Geçen yaz özel gecelerde giydiğim yeşil, sarı ve kahve rengi tonlarında bir elbiseme eşlik edecek bir çanta bulamamıştım koca yaz. Bu iş başa düştü dedim ve oturup bu çantayı diktim, belki bu yaz da giyerim elbiseyi diye.
Yapım aşamalarını anlatıyorum ki siz de evde elinizin altındaki malzemelerle neler yapabileceğinizi keşfedin.



1. Resimde gördüğünüz pantalonun bel kısmını iki yüzlü çantama kullanmıştım hatırlarsanız Adil Işıktan aldığım bu pantalonun çok yıprandığını ve artık giyemediğim için tabi atmaya da kıyamadığım için böyle değerlendiriyorum, bakalım daha kaç çeşit çanta üreteceğim bu pantalondan.
2. resimde evde, mutfakta kullandığımız, üzerinde bulaşık kuruttuğumuz sertçe bezler var süngerimsi, sanırım anlamışsınızdır, o bezi dörde katlayıp, dörtte birinden oval bir şekil kesin.
3. Paçanın üst kısmından içine sokarak çift kat ölçü alın.
4. Kumaşın yüzü dışa gelecek şekilde sert bezimizi arada kalacak şekilde dikin ve çevirmek için bir aralık bırakın.
5. Dikim aşaması bitince ters çeviriyoruz ve kumaşın her iki tarafı da pantalonun yüzü görünecek şekilde açık yeri kapatıyoruz.
Buraya kadar çantamızın sertçe tabanını hazırladık. Şimdi gövdesinde sıra.
6. Diğer paçayı da ağ kısmında böyle boru gibi duracak şekilde oval tabana üstten geçirin, iğne ile sabitleyip dikin.

7. Dikim aşaması bitinde artık sevdiğimiz renkte kurdelelerle kıvırtarak dikelim. Hatta hazır kıvırcık kurdeleleri de kullanabiliriz ama ben saten kurdele tercih ettim, elbisem de saten.
8. Çantanın sapı için böyle 3 kurdeleyi birbirine ördüm. Siz tek kurdele ile de çanta sapınızı yapabilirsiniz, yada hazır saplar da var onlar da kullanılabilir.
9. Bir de çiçek kondurdum yoyo tekniği ile kurdeleyi büzdüm. Sapın kenarına iliştirdim. Sanırım iine bir de boncuk istiyor gibi geldi şimdi bana ama ben süslemeye başlayınca kendimi frenliyemiyorum. Siz de kendi zevkinize göre devam edebilirsiniz süslemeye.
Umarım beğenmişsinizdir.

24 Şub 2009

Ekoseli elbise


Bu kış moda ya, neden dikmeyeyim ki kendime dedim. Tabi davulun sesi uzaktan hoş ya, sen gel de gör dikmesi ne zormuş. Bundan sonra ne yapıyoruuuz, bilmediğimiz işlere; "aman çok kolay, ne olucak" demiyoruz. Aşağı yukarı oldu denilebilir, tabi üstüme daha iyi de oturtabilirdim ama acemilik işi işte, makinada diktiğim ikinci elbisem bu, ilerde daha başarılı olacağım, söz.

23 Şub 2009

Portekizden blog daveti




İki gün önce bu daveti Portekizli Geny'den aldım. Portekizde bu mavili davetiye dolaşmış ama ben bu davetteki yazıları anlamayınca kendi blog davetiyemi yaptım (her ne kadar onlarınki kadar şirin olmasa da....).Alıştığımızın dışında bir oyun ama mantık bizim ödül ve mimlerimizle aynı gibi. Daveti açıklıyorum; Ponto de cruz da Genylemos ismini kullanan Geny beni arkadaşı ilan etti ve bu arkadaşım bana hiç tanımadığım dilde olan blog yazısını büyük bir nezaket göstererek gecenin bir yarısı tercüme etmeye çalıştı. Bloğu da http://esquemas-e-mimos.blogspot.com. Öncelikle kendisine çok teşekkür ediyorum bu davet ve gösterdiği bütün nezaket için. Dünyanın bir ucu ile gecenin bir yarısı yazışmak büyük bir keyifti, inanılmaz heyecan duydum ve devam ediyorum daveti tercüme etmeye.

Davetin kuralları (demiş Geny)
* Size daveti göndereni yazın.
* Bloğunuza kuralları yazın
* Kendinizi 7 cümle ile tanıtın
* Davetinizi 5 bloğa gönderin
* Seçtiğiniz blogları davetinizden haberdar edin

Bunları zaten mimlerde yapıyoruz, size tanıdık gelecek demiştim.

Kendimi 7 cümle ile tanıtayım ben de o zaman;
1- Yaratıcılığımı kullanmayı seviyorum.
2- Kızım tattığım en farklı ve özel duyguyu tattırıyor bana.
3- Disiplinli ve çalışkanım hem de çok.
4- Renklerin tümünü seviyorum.
5- Gerçek aşkı gerçekten yaşadım (herkes yaşasın dilerim).
6- Yemek yemek benim için kutsal bir ritüel, saygı gösterilmesi gereken bir şey.
7- Kadın olduğum için, bu toplumda yaşarken çok zorlanıyorum.

Cevaplar bunlar, şimdi de arkadaşları davet etmeye geldi sıra, davetliler benim daha önce uğrayamadığım bloglardan seçildi ve ne tesadüf ki hepsini hemen bir yerde buldum, öncelikle onları daha önce okuyamadığım için çok üzüldüğümü belirtirim.

1. Leyya
2. Nazlıca Hobby
3. İnoda
4. Bayan Baykuş
5. Haydins

20 Şub 2009

Kırmızı yüksek belli etek

Kırmızı etek diktim kendime ama modya uysun diye de yüksek belli bir model seçtim Burda dergisinden. Gömleğimin kendisinde kemer yeri vardı ben de kendi kırmızı kemerimi geçirdim çok değişik bir görünüm oldu.

18 Şub 2009

Tahta mandalın fıçıya geri dönüşümü

Tahta mandallar vardı bir zamanlar anneler onlarla çamaşır sererlerdi. O zamanlar da anneler geri dönüşümlerdi bazı şeyleri ama adı geri dönüşüm değildi. Şimdi sizinle annemin geri dönüşüm projesini paylaşayım. Bu fıçıcık annemden bana geldi. Ben de makyaj malzemelerimi ona koyuyorum. Kalemler, fırçalar rimeller derli toplu. Aşağıda yapılışı ve malzemeleri fotoğraflarla açıkladım. Annenizin hala böyle mandalı varsa ona bir hoşluk yapın bakayım, hadi kolay gelsin size.
Malzemeler;
1- Büyük bir parfüm veya saç spreyinin kapağı (ben Akat Gardinin saç spreyi kapağını öneriyorum aynen o boyut olsun).
2- Tahta mandal.
3- 2 Paket lastiği (yoksa benim gibi eski eldiveninizden makasla kesin, eski eldivenleri de atmayın)

İşte fotoğrafta da görüldüğü gibi mandallarımızı tellerinden ayırıyoruz ve kapağın etrafına doladığımız lastiklerin altına ters şekilde koyuyoruz. Dizme işlemi bitince isterseniz tahta fıçınızı suluboyayla boyayabilirsiniz, hatta üstüne sprey cila bile sıkabilirsiniz, ben doğal rengini çok seviyorum bu yüzden size göstermek için bile olsa boyayamadım. Diğer makyaj malzemelerim de bu doğal tahta ve bambu renginde kaplarda bu yüzden şimdi hepsini boyatmayın bana, siz seçin bir renk boyayın içinizden geldiğince. Sevgilerimle.

17 Şub 2009

Killi Çamurdan Dede

Sevgili Sevtap Hanım memleketine olan bir ziyaretinde, bir temiz hava gezintisinde killi çamur bulmuş yerde. Almış eline ve hooop, bu çıkmış ortaya. Gayet muntazam bir çalışma, kuruyunca da renklendirmiş. Harika bence, ellerinize sağlık Sevtap Hanım. İçinizdeki sanatçıya izin verin hep yaratsın, hep coşsun bence.

14 Şub 2009

Sevgililer günü elbisem


Herkes sevgililer gününde giymek ve hediye etmek için kırmızı ördü, dikti ve aldı, bense moru seçtim. Bana romantik bir renk gibi geliyor, elbisenin modeli de romantik. Burda dergisinden seçtim ve yine elle diktim. İtiraf edeyim hiç balon elbise giymediğim için yakışmaz sanıyordum ama süper yakıştı çok sevdim. Akşama Lilinin babası ve sevdiklerimizle yemekteyiz. Ben de herkese çok romantik ve sevgi dolu bir gün diliyorum.

13 Şub 2009

Lilibebeğe File Bolero


Eeee, şimdi de diyceksiniz ki kırmızı takıntısı başladı sende, e ne yapayım dönem dönem oluyor işte.
Kendi kırmızı motifli boleromdan kalan ipi değerlendirip Liliye bolero ördüm, ördüm de ip yetmeyince, aynı ipten de bulamayınca ona çok benzeyen bir ip aldım. Devamettim örmeye ve bolero bitince iki ip arasındaki fark rahatsız etti gözümü ve çözümü yine kordelelerde buldum. İşte iki ipin kollarda birleştiği yere beyazlı, pembeli, dantelli, yumuşacık tam Lilinin cildine göre esnek bir kurdele diktim. Sonuç harika oldu, çok şık duruyor. İpinin ucuna da bir kolyemden artan 2 kırmızı boncuğu taktım örerek tabi (kızım ağzına sokunca yutmasın diye). Lili giymek istemedi çünkü uğur böceği (elbisesinde) görünmüyor diye bayaa kızdı boleroya, çıkarmak istedi, boncukları ısırı durdu (resimlerde de görülüyor), e boşuna örmedim annecim ben onları oraya.

Sandalye kılıfı


Bembeyaz sandalyeler mümkünü yok kirlenmesin. Yıka, sil kar etmiyor bir süre sonra yılıyorsun, o zaman da çareler arıyorsun, ne yapsam daha pratik olur.....???? Belki bi kılıf olsa da şöyle atsam makina yıkasa, yıkanınca sadece takması kalsa... Böyle düşünürken gittim aldım kumaşı, bu iş ya olucak ya da ben bu kumaşı heba edicem dedim, diktim hem de elle. Baktım uçları çok fena, e alta bir de kurdele (artık kurdele pul, boncuk ve düğmeleri ne sevdiğimi herkes bilir) ohooo orjinalinden de iyi beeee... Şimdi misafirler gelsin korkmuyorum.

12 Şub 2009

Blog ödülü / "I love your blog"


Gül beni bloğumla kendi bloğu olan http://1ciftyurek.blogspot.com/'ta bu ödüle layık görmüş
Bu aldığım 3. ödül ve ilk defa bir Türk bloğu tarafından ödüllendiriliyorum. Hep derim minik mutluluklar bizleri çok sevindiriyor diye. Şimdi bu ödülü, edindiğim bilgiler dahilinde size de kısaca tanıtayım ve hemen bu mutluluğu paylaşıp dağıtmaya geçiyorum;
3 şartı varmış:
1-seni ödüllendiren blog yazarının linkini vermek
2-bu ödülü başka 7 blog sahibine linklerini vererek göndermek
3-seçilen blog yazarlarını durumdan haberdar etmek.

Ödüllendirdiklerim;
1. maya*made
2. eylülbahçesi
3. Milena - Romatikknit
4. Vanya
5. Crazy Bird
6. Ella
7. Örgü oyuncakları

11 Şub 2009

Uğur Böcekli Elbise


Kendime etek ve elbise diktiğim iki kumaşın arasındaki uyumu fark ettim ve onlardan arta kalan kumaşlarla kızıma bir elbise diktim. Kalıp olarak kızıma çok yakışan başka bir elbiseyi kullandım. Sonra çok sade geldi ve siyah ve kırmızı ne süs yapabilirim dedim ve uğur böceğini buldum. Biraz aplike, biraz artan kumaşları değerlendirme, biraz pul biraz kurdele işte size bir elbise.

10 Şub 2009

Gelin Topuzu Tokaları



Teli örerek ve boncuklarla süsleyerek bu tokaları yaptım dün bir anda.

Yırtık Pırtık


Haftanın “Ne Nerede” konusu YIRTIK PIRTIK. Bu çılgın isimli mağazada satılan kıyafetler de çılgın, ama sadece çılgın değil, şık, gösterişli ve aynı zamanda sıra dışı ve klasik de.

Hem şık hem sıra dışı olmayı seviyorum ben, burası da tam benlik. Bu minik dükkan Tekirdağ’a kurulduğu zaman onlara demiştim ki, siz buraya lazımdınız. Ne dediğimi anlamadılar ama sanıyorum dükkândaki sürekli kalabalık onlara bazı şeyleri anlatmıştır

Hitap ettiği kitle çok geniş, yaş olarak ve beden olarak hiç sorun yok, hatta laf aramızda hamileliğimin yedinci ayına kadar giyindim buradan, çünkü beden gamı da ürün gamı gibi geniş.


En çok da bu sepetin fanatiğiyim. Bu Fırsat Sepetinde her zaman kaliteli, defosuz ve son moda ürünleri çok uygun fiyata alıyorum. İlla şık olmak için çok para vereceğim diyenlerdenseniz siz bilirsiniz ama ben her dışarı çıktığımda bu sepetin tepesinde buluyorum kendimi.


Resimlerin çekilmesine izin veren dükkan sahibine çok teşekkür ediyorum.

Adresi:

Hükümet Cad. No:41 Tekirdağ

Tel: 0282 260 60 93

Balkonda Kardelenler



O kadar çok seviyorum ki kardelenleri ve ilkbahar çiçeklerini...
Sizlere bir yazımda, Deliorman'a memlekete gittiğimi yazmıştım. İşte oralardan getirdiğim kardelen soğancıklarını saksıma ektim, sabırla bekledim ve en nihayet benim için geldiler olmayan karı da delerek kardelenler. Deliormanca onlara akbardak deriz Türkiyede kardelenler, öyle ya da böyle onlar doğanın en nazik varlıkları ama bir o kadar da dayanıklılar soğuklara. Başları eğik diye ve renkleri beyaz diye hep bana gelin gibi gelirler. İyi ki açtılar, onların mutluluğuna ihtiyacım vardı. Küçük Lilibebek de her sabah onları görmek istiyor ve kendi dilinde ÇİÇE diyor onları görünce (çiçek demek lilice).

9 Şub 2009

Fıstıklı Bordo Eldiven

Bordo rengine hayran kaldığım bir ip bana ilham verdi ve bu eldivenleri tasarladım. Dirseğe kadar uzun olmaları dolayısı ile sezon modası kısa kollu pardösü ve montlarla harika uyum sağlıyor



8 Şub 2009

Görkemli Blog Ödülü



Sevgili Bulgar arkadaşım Milena beni "Romantik Knit" isimli bloğunda, bu ödüle layık gördüğünü bildirmiş. Kendisine çok teşekkür ederim, ( BLAGODARYA TI MILENO) . Ödülün açıklamasını kısaca şöyle anlatayım;
Bu ödül içeriği ve düzeniyle çok görkemli olan bloglara verilir. Bildiğiniz şekilde de dağıtılıyor çünkü her blog kendi içinde mükemmeldir çünkü yaratıcıları bizleriz, onlar bizim eserimiz ve ödüllendirilmeyi hakediyorlar.
Tabi başka bir blogdan okudum bu açıklamayı ve çevirmeye çalıştım dilim döndüğünce.
Şimdi ben de birkaç bloğa bu ödülü sunuyorum, aşağıdaki isimlerin dikkatine, tarafımca ödüllendirildiler, kendilerini tebrik ediyorum ve blog hayatlarının uzun süreli devamını diliyorum.
1. Örgüeli
2. eylülbahçesi
3. Dilek Yiğit
4. lilacsmell
5. Hobilerim ve ben
6. Duru Butik
7. Gece