15 Ağu 2019

Fuşya, Geri Dönüşüm Şort


Geçen yıl uzun bir tulum almıştım şortumun renginde. (İnstagrama eklerim bu gün tulumumu;) @lilibebek) Paçaları oldukça genişti, kumaşı ise incecik pamuklu bir kumaştı. Tulumun paçalarını kısalttım ki yazın sıcaklarda giyebileyim ama artan paçaları da hemen şorta çevirdim. Şorta yetti de ceplere bile kumaş yetti. Ne paça vardı siz düşünün artık. Kalıp olarak burda pratik dikiş dergilerindekilerden bir kalıp kullandım. Hayat kurtarıyor bu pratik dikiş dergileri dimi?
Yazlığa giderken çekildik bu fotoğrafları. Asıl bizi durduran deredeki sarı nilüfer çiçekleriydi. Hiç sarı renklisini görmemiştim. Yakından çekemedik fotoğrafları ama şortun çekimi tamamlandı.

14 Ağu 2019

Bayram Şekeri Gibi Etek Takım


Bayramınızı kutlamak için geç kalmış sayılmam sanırım. Hala bayramdayız... O zaman kutlu mutlu olsun bayramlarımız!
Tam arife gecesi aklıma geldi. Her bayram ananem bana ve kızkardeşime kırmızı ayakkabılar ve beyaz elbiseler alırdı. Artık ananem hayatta değil ve varlığını hissedebileceğim tek şey sanırım ondan kalan kumaşlar. Özlem bu ya, kendimi dikiş odasında buldum. Kumaşlara bakarken elime bu kumaş geçtiğinde aklımda bu model belirdi. Elbette etek uzun olacaktı ama sanırım ananem tüm kumaşları bir şalvarlık almış:) Üst parçayı biçince eteğe kalan kumaşı olduğu gibi kullandım. Yani fırfırları düz bir şerit gibi eşitlemeye çalışmadım hiç. Ben yıllardır asimetrik parçalar taşımaya alışığım nasıl olsa. Hem dikince beğenmezsem yeniden asimetrik parçaları eşitleyebilirim diye düşünerek olduğu gibi diktim ve bence görüntü yıkılıyor. Çok sevdim bayram şekeri kıvamında gezinmeyi bayramın ilk gününde.

  
Işık nedeni ile daha açık renk görünüyor ama asıl rengi ilk fotoğrafta ve alttakinde...


20 Haz 2019

#tbt - Turuncu Şort


Süratle şortlar ve skortlar yeniden dikilmeye başlanmıştır sanıyorum herkesin dikiş makinasında. Geçen sene diktiğim bu şort da rengi ile gün batımını hatırlattığı için kardeşimin üzerinde gün batımında çekim yapmıştık. Fikir olması açısından burada dursun.

19 Haz 2019

Fırfırlı Etek


Bu fırfırlı etek modası hiç geçmesin tamam mı? Dikmesi de giymesi de bana neden bu kadar zevkli geldi bilmiyorum ama dolabı bu eteği dikmek için bir sürü kumaşla doldurdum. Bu mavi çizgili kumaşla bu modeli ilk denemem oldu. İkincisini daha önce yayınlamıştım. O da yeşil çizgili idi. Sanırım ikinci deneme daha başarılı. Fikrimce öyle...

14 Haz 2019

Pantalondan Şortlu Takıma Dönüşüm


Yazın pantalon giymeyip kendime neden yazlık pantalonlar alıyorum açıklıyorum. Çünkü onları şorta çevirmek şort dikmekten daha kolay oluyor. Ayrıca hayal gücümü tetikliyorlar ve artan paçalarla şöyle minik üstler yapabiliyorum mesela. Üst parçada bir kalıp kullandım ancak kalıbın o kadar çok dışına çıktım ki yazmanın anlamı yok. Tabi böyle bir üst için kumaş hem rengi hem de dokusu ile uygundu. Şimdi yazlık pantalonlar için makasları kapın;) Korkmadan kesiniz!

29 Mar 2019

Kırmızı İskoç Desenli Anvelop Etek


Kışın içimi en çok ısıtan desen bu oluyor, iskoç desen. Gel gör ki, kışın etek giymekte o kadar başarılı değilim. Her kış öncesi beslenme düzenimi daha güçlü besinlerle destekleyip bir iki kilo almaya çalışıyorum ki, kışın daha dayanıklı olayım ama nafile... 
Şöyle diyelim o zaman; "Soğuk değil de, nem var nem!":)

28 Mar 2019

Tropikal Kimono


Bir #tbt yazısı gelsin yine bu perşembe için. Kızkardeşime diktiğim kimonolardan biri yine, fotoğraftaki de kendisi zaten. Benim için kimonoyu güzel kılan ise kumaşın deseni. Tropikal bir ormanın içinde bir leopar görüntüsü. Sanırım dünyada en çok böyle bir yerde yaşamak isterdim. Tropikal ormanlar sıcaktır, nemlidir, çiçeklidir, özgür hayvanlar gezer, kuşlar öter filan, dimi... Öyledir herhalde. Hemen de hayale daldım.


Şuraya da, ablası dikiş diken kızların hislerini gösteren bir foto bırakalım...

26 Mar 2019

Asimetrik Gri Drapeli Etek


Gri pamuklu kumaşın üstünde pembe ince çizgilerle kareler var. Model drapeli ve yırtmaçlı hayal ettim çünkü kumaş dökümlü ve bence kendi ağırlığı ile drapelerin yanından dökülmesi çok hoş gürünecekti. 

21 Mar 2019

#tbt Dubai ve Vintage Kumaş Elbise


2017 Kasım günlerinde Dubai ziyaretimde yanıma götürdüğüm elbisem. Kumaşı Annane dolabından. Kaç yıllık bilmem. Yapı olarak serin tutan bir kumaş. Kaygan da bir yapısı var. Kumaşın ismini bilmiyorum ama kesinlikle bu elbiseyi çok seviyorum. İyi ki ananem kimseye vermemiş. 
Kalıbı Burda Pratik Dikiş dergilerinden birinden.
Baloncuklar ise minik yeğenimin oyuncağından. Çekimi oyun arasında yaptık. 


20 Mar 2019

Maxi Yırtmaçlı T-shirt


 Daha önce yırtmaçlı gri t-shirt yapmıştım ama bir arkadaşım ona bayıldı ve ona verdim. Kendime yeniden diktim ama pişti olmamak için farklı bir renk çalıştım.


18 Mar 2019

Skort Sever Alexandroupoliste


Yılmadan skort dikebilirim ve de giyebilirim. Etek güzelliğinde şort konforu vaz geçilmezim. Anne olunca etek giymek daha zor olduğundan şortlar ya da skortlar çözüm oluyor.

11 Mar 2019

Pembe Ahududu Hırka


Sonunda benim de bir ahududu hırkam olmasa mıydı? Herkes ördü, renk renk giydi, ben daha yeni cesaret ettim örmeye. Hoş, bence korkulacak hiç bir şey yokmuş. Tabi örmeseydim bilemezdim. İnternetteki tarifleri takip etmek yetiyor, gerçekten örgüde benim gibi amatörler bile yapabiliyor. Üstelik büyük bir zevkle örülüyor, hiç sıkmıyor çünkü kalın iple örüldüğünden hızlı bitiyor.

22 Şub 2019

Siyah Triko Elbise


Geçen sene diksem de fotoğraf çekimi bu yıla kaldı. Bazen fırsat olmuyor çekimlere. Çalışma tempom yoğun gidiyor. İnsanın kendi işini yardım almadan yapması çok da kolay bir iş değil. Her şeyi kendin düşünmek ve yapmak zorundasın. Reklamlarını da sen tasarlıyor - yayınlıyorsun, seminerlerini de kendin veriyorsun, kendinin sekreterisin de patronusun da... İlginçmiş aynı zamanda yorucu ve bir o kadar da keyifli. Sıkı çalışmaya alışık olanlara tavsiye edebilirim kendi işini kurmayı.  
Elbise örme triko. Anlatılacak hiç bir detay yok üzerinde dikiş konusunda. Hala amatörüm o konuda, amatör ruhumu da tavrımı da koruyorum anlayacağınız. Tabi ki minik rozetlerle canlandırdım ruhunu bu elbisenin. Yoksa siyah renk benim ruhumu bitiriyor gibi. Hiç aramız yok bu renkle. 


21 Şub 2019

Yeşil Dantel Elbise


Bu deniz, bu manzaraya bakınca, zihnimde derin bir sessizliğin fon olduğu martı ve dalga seslerini çağırıştırıyor huzur içinde. Hele şu arkadan bir yunus geçerdi ki insanın yüzünde umut gülüşleri parlardı geçen yaz. Ahhh ahh. Denizi, sıcak günleri özledim. #tbt

20 Şub 2019

Yazlık Pijama Takımı


Elimde minik gömleklik kumaş parçaları var. Yazlık pijama takımı denemeleri yapıyorum. Parçaların kalıpları Burda pratik dikiş dergilerinden. Üst parçanın kalıbı elbise kalıbı. Ben sevdim, bunlardan daha yapabilirim. Maksat dikiş dikip rahatlamak zaten. Yoksa pijama çok şekil oldu ona katılıyorum:)

19 Şub 2019

18 Şub 2019

Ekose Trompet Etek


Mini etek giymek kış soğuklarında cesaret istiyor ama ben bu kış kendi kendime cesur olmaya söz verdim bir kere. Sözümü tutmakta başarı oranım çok yüksek değil tabi ki, çok üşüyen biriyim. Yine de kendi diktiklerimi sizlerle paylaşma alışkanlığım adına biraz sabır farz oluyor emektar bloggera.

28 Oca 2019

Keçe İşli Kazak ve Lili

 

Okulda kostüm günü vardı geçen dönem ama Liloşum pek sıcak bakmadı bu fikre. Yine de katılmaması fikrini sevmedim ve bu kazağı Ponyler çizgifilmindeki Rainbowdash karakterinin amblemi ile süsledik. Altına da mavi taytı çekti mi kostüm tamamdı. Yani kostüm denilebilirse...
Malzemeler: Nako Keçe ve keçe iğnesi, biraz rendelenmiş ve sıcak suda çözülmüş sabun ve çalışkan bir el.