25 Ara 2015

Kumaş Çekiliş Sonucu


Baykumaş.com ile hazırladığım hediye etkinliğinin sonuna geldik. 
Öncelikle katılan herkese gösterdikleri ilgiden dolayı kocaman teşekkürlerimizi sunuyoruz. Çam sakızı çoban armağanı dedik ve elimizdeki imkanlarla yeni yıl üstü minik bir hediye, mutluluk ve heyecan da biz katalım istedik evlere. Ancak gördük ki benim bloğumdan yapılan kıyafet ya da gözlük gibi çekilişlerini kat ve kat geçti katılımcı sayısı. 
Sizler minik mucizelerimsiniz. Hala Türk kadını sadece tüketicidir diyen çıkarsa karşıma onların yüzüne bu kumaş kargosunu patlatabilirim. Anladım ki bloğumun okuyucusu hazırı tüketmekten çok üretmeyi seviyor, kendi yapmayı seviyor, tasarlamayı seviyor, el emeğini kumaşa akıtmayı seviyor. Seviyor da seviyor ve ben de onları ne kadar çok sevdiğimi bir kez daha ama bu kez daha da güçlü hissederek anladım 2015'e girmeye çok az kala. 
Biliyor musunuz, uzunca bir süredir dikiş odama uğramıyordum ve sizin katılımlarınız sayesinde bu gün aylardan beri ilk kez dikiş makinemin başına oturup minik lavanta kesecikleri diktim. Siz beni bana ilk kez döndürmüyorsunuz. Daha önce de düştüğümde kaldırdınız ayağa, daha önce de bitirmek üzereyken yeniden başlattınız bir şeyleri. Siz beni hayata bağlayan çok özel bir sevgi enerjisisiniz. Sizlere şükrediyorum. İyi ki varsınız. İyi ki hayatımın bir parçasısınız.
Bu nedenle gelelim sonuca çünkü size gerçekten hediye ile teşekkür etmek istiyorum: blog, facebook ve instagram üzerinden toplamda 74 katılım gerçekleşti. Bu katılımları yukarıdaki sıra ile listeledim ve random org ile seçilen sayı 29 oldu. Bu sayının karşısındaki kişiye şansın 2016'da da daim olmasını dilerim;) Tebrikler... 
evdebirMELEK 


Talihliye ulaşmakta sorun yaşarsam çekilişi yenilerim. Bu nedenle diliyorum hediyem sorunsuz bir şekilde sahibine kavuşur...

22 Ara 2015

Yeni Yıl İçin Alınabilecek En Güzel Hediye

Şimdi yazının başlığına bakıp hemen uçak, araba, sonsuz para diyeceğimi düşünüyorsunuz biliyorum ama bu sefer başka bir hediyeden bahsedeceğim. Yılbaşı yaklaşırken evde aile üyeleri tarafından gizli gizli işler çevrilmeye başlar. Herkes kendi hediyesini en güvenli yere saklamaya çalışır aynı zamanda diğerlerinin hediyelerini bulmaya çalışır. Bu yıl evde yılbaşı için hediyemi biraz erken buldum. Gardırobun en arkasında hışırdayan bir torba içerisinde hediye saklanırsa olmaz.
Neyse ben şu hediye kısmına geçeyim. Daha gelmeyen yılbaşının hediyesi: Oral-B şarjlı diş fırçası. Denemeye çekiniyordum ama hediye gelince keşke daha önce alsaymışım dedim kendi kendime.
Oral-B, profesyonel diş temizleme aletlerinden esinlenerek tasarlamış bu şarjlı diş fırçaları ile mükemmel bir temizlik deneyimi sunuyor. Diş plaklarını temizlemekte manuel fırçalardan çok daha etkili bir sonuç veriyor, ilk kullanımdan sonra bile daha önce sanki hiç bu kadar iyi dişlerimi fırçalamamışım gibi hissettim. Üç boyutlu oynar başlık sayesindeyse normal bir fırçanın yapamayacağı kadar hareket edip, normalde ihmal ettiğimiz ulaşamadığımız yerlere bile ulaşıyor. Fırça başlıkları dişleri tamamen sararak birçok noktaya temas ediyor ve muhteşem sonuçlar almamı sağlıyor.
Ağız bakımına çok önem veren birisi olarak bu benim için en iyi yılbaşı hediyesi oldu. Siz de yeni yılda sevdiklerinize Oral-B şarjlı diş fırçası hediye ederek onları mutlu edebilirsiniz.
Ürünleri incelemek ve yılbaşı indiriminden yararlanmak için tıklayınızBu arada, Burcu Esmersoy'lu videosunu da paylaşmadan duramadım :)

Bir boomads advertorial içeriğidir.

21 Ara 2015

Yeni Yıl Kombini


Etek kumaş: Baykumaş.com 

Yeni yıl yaklaşırken yazın diktiğim bir etek geldi aklıma. Belki de doğru parça ile kışın da özel bir gecede kullanılabilir diye düşündüm; mesela yeni yıl gibi, neden olmasın?


Etek kalıbı 11/2009: 109 
Aslında kalıp, abiye bir elbisenin etek kısmı. Hala aynı kalıbı keyifle kullanıyorum. 
Daha önce burada ve burada aynı eteği değişik boylarda gördünüz bloğumda.
Bu etekte alta astar yerine biraz dik duran bir kumaş kullandım. Üstteki tül ise Baykumaş'tan gelen perdelik kumaşlardan. (Perdelikleri giymek bu blogda komik karşılanmamaktadır, gülenlere iletilir;)

14 Ara 2015

Kumaş Hediye



Baykumaş'la ortaklaşa hazırladığımız çekilişi başlatalım istiyorum gün bitmeden. Pazartesi boş geçmesin. Hem söz vermiştim kumaş hediye edeceğime, sözümü de tutayım. Hem de hamarat ellerde değerlensin kumaşlar, şekilsiz ve sahipsiz kalmasınlar. Hadi bakalım isteyenler takibe alıp istiyorum desinler. Maillarını bırakmayı da unutmasınlar yorumlara. Haftaya salı hediyeyi yola çıkarmak istiyorum. Fazla zaman yok bu yüzden. Acele edin, yeni yıldan önce hediyenizi alın. Bol şanslar...

“Pantene Altın Kelebek Ödülleri”nde Güzeller Geçidi

Yılın merakla beklenen ödülleri ‘Pantene Altın Kelebek’in kırmızı halıdaki yıldızlar geçidinde, ünlü yıldızlar saçlarıyla, şıklıklarıyla ve güzellikleriyle dikkat çekti.
29 Kasım Pazar akşamı Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nde televizyon ve müzik dünyasının en iyilerinin ödüllendirildiği “Pantene Altın Kelebek Ödülleri”nde; birbirinden ünlü isimler ödül töreni öncesinde kırmızı halıda saçlarıyla, güzellikleriyle ve şıklıklarıyla göz kamaştırdı.
Bergüzar Korel ışıltısıyla ve saçlarıyla büyüledi…

11 Ara 2015

Baykumaş Hediyeleri


Yeni yıl hediyeleri ısınma turları atıyor gibi. Gün geçmiyor ki eve minik bir hediye gelmesin. Yine şanslı günlerime döndüm gibi sanki ama bu günkü gerçekten büyük bir hediye oldu. Baykumas.com kocaman bir paket yapmış ve göndermiş. Hepsi beni dik diye yalvarıyor, size de öyle gelmiyor mu? Hangisinden başlayacağımı bilmiyorum ama bazıları ile ilgili planlarım hazır. Bazıları ise tereddütlendiriyor. Onları düşünürken evde hiç dikme şansı bulamadığım kumaşları hediye etmeyi planlıyorum. Kimler hediye istiyor bakalım?

9 Ara 2015

Lili ve Pembe Saç Tebeşiri


Ufaklık bizi bırakıp yelken takımı ile yarışlara gidince evde bir sessizlik bir yalnızlık ki sormayın. Babası ve ben sanki iki kişilik bir yalnızlık çeker gibi olduk. Bir hafta boyunca geri geri gün saydım. Sonunda buradaydı ve bu fotoğraflar döndüğü gün çekilmişti. Bütün gece otobüste yarı uyur, yar uyanık geceyi geçirince üstelik sabah 6'da elip bir de o soğukta tekneleri indirip yerleştirince işte gözler böyle kırmızı görünüyordu. 


Okul ve yelken antrenmanları arasında mekik dokurken saçını kestirmeye zaman bulamadığımızdan o günü fırsat bilip kendimizi kuaföre atmaya karar verdik prensesimle. Aklıma hemen burada yazdığım hediyesepeti.com 'dan aldığım saç tebeşirleri geldi. Hala denemiştim ve pazar günü olduğuna göre okula da gitmeyeceğine göre Lili ile deneyebilirdik. Hemen minik bir video çektik ve saçının bir tutamını boyadık. Bu arada benimkinde yine deneyemedim. 
(Video'ya instagram sayfamdan ulaşabilirsiniz: @Lilibebek)
Ben 24'lü paket almıştım ve şimdi linkte gördüm fiyatı düşmüş. Belki yeni yıl hediyesi olarak ya da yeni yılda saçınıza farklı bir hava katmak isterseniz diye linki yukarıda bıraktım.


Saçtan yıkanınca çıkacağı yazıyor ama Liloşun saçı sarı olduğundan olsa gerek, üç yıkamadır hala saçının bir kısmında boyalar hafif görünüyor. Not düşeyim dedim.

5 Ara 2015

Doğa kadar canlı bir cilt...


Doğa kadar canlı bir cilt... Kim istemez ki?
 Bazen yaşlanmakla ilgili fikirlerimiz - düşüncelerimiz bizi yaşlandırıyor diye düşünsem de "Yer çekimini de yok sayacağımız yok ya!" diye hatırlatıyorum kendime. Yıllar geçtikçe cildimiz daha çok özen ve bakım istiyor. Oysa çalışan kadın, çalışmayan kadın fark etmez, birini tutup bir sorun bakalım zamanları var mı onca zahmete! Evet evet, kadın kendini en son plana atabilen tanrısal vericilikte bir varlık. Bu yüzden bu zamanların kadını olduğum için şükrediyorum neredeyse, çünkü cilt bakımını minimum süreye indirgeyen ürünler üretiliyor. Yetmiyor her gün yapılan araştırmalarla bu ürünler geliştiriliyor ve daha bilmediğimiz bir çok bitkinin faydaları ortaya çıkıyor. 


4 Ara 2015

Hediye telaşın başladı mı?



Benim hediye telaşım başladı ancak yurt dışındaki sitelerde gezinirken odaklanmam da biraz zor oluyor haliyle. Sammydress Bu siteye girip hediye seçeyim derken kendimi kendime göre çantalar bakarken buldum. Hani aç gözlülükten bahsettim ya bir önceki postta, hala kendimi yakalıyorum kendime cicilere bakarken. Aslında bu yaz kendime neopren kumaştan beyaz bir sırt çantası da diktim ama sanki almanın yeri başka mı ne? Su gibi:) Suyun yeri hep başka, ayran, limonata tutamaz onun yerini:) Bu arada şımarık bir yazı olma yolunda ilerliyorum satırlarda, biliyorum. Zaten iki beyaz çantanın yanında bir de neye bakmışım. Aman allahım ruhum hiç büyümeyecek sanki. Sonsuza dek çocuk kalmak böyle bir şey olsa gerek. Böyle bir çantayı incelerken kendimi yakalayınca hemen boğazımı temizledim. Toparlan Suzy kızım dedim. Sen büyüdün ya hani anne oldun ya sen kuzum. Git bak, hanım hanım kadınların taktığı çantalara bak sen dedim.

Çantalar linklerde: 1, 2, 3

3 Ara 2015

Gri manto ve Bordo



Geçen seneden beri gri manto alsam mı yok almasam mı, kapşonlu mu koca yakalı mı, diksem mi yoksa sipariş mi etsem derken sonunda kısmetimde ne ise o geldi. Ancak çelişkiler bitti mi derseniz, malesef bitmedi. Hala içimden bir de koca kapşonlusunu dikmek geliyor. Belki de daha da uzunu...
İstemenin sonu yok. Yine de dolabıma sözüm var. Bir kıyafet çıkmadan biri daha girmeyecek. Yoksa dolapla aramız bozulacak bu gidişle.

30 Kas 2015

Pembe - Püsküllü Elbise ve Gelişigüzellik


Bu yaz yaptığım pembe bir elbiseden bahsetmek istiyorum bu gün. Kumaşım Baykumaş.com tarafından bana gönderilmiş ince bir penye idi. Dolabımda pembe pek bir şey olmadığından bunu yapmak istemiştim. Önce aklımdan iki kat biçmeyi düşündüm bu elbiseyi, sonra püskülleri olmasına karar verdim. Sonra aklımdaki görüntü çok sade geldi ve bir arkadaşımın hediye ettiği taşlarla ön kısma hareket katmayı planladım. Kesime başladığımda o kadar dalgındım ki ufak tefe hatalar yaptım ancak çabuk toparlanıp bütün hataları eğlenceli bir biçimde göze de hoş gelecek şekilde kapattım. Son olarak önündeki taşlara geldi sıra. Bunu düzgün bir biçimde nasıl yaparım biliyordum. Önce bir şablon çizmeliydim ön kısmına. Sonra o şablona sabit kalarak boncukları simetrik bir biçimde dikmeliydim ancak bir anda gelişigüzelliğin hayatıma kattığı onca macera ve güzellikten mahrum kalacağımdan korkup şablon çizme işini bir kenara attım. Tek yapmam gereken kendime güvenmek dedim içimden. Boncukları alıp bir bir içimden geldiği gibi dikmeye başladım. Bütün boncuk işleme süresi boyunca sadece doğruyu yapacağıma emin olarak ilerledim. Bazen aklıma elbise bittiğinde ön kısımda yamuk bir boncuk işlemesi olursa ne olur diye sordum. Sonra gülüp, sökerim ve kuralına göre dikerim ne olmuş diye kendimi teselli ettim. İşlemesini bitirdiğime karar verdiğimde üzerime giyince gördüm ki hata yoktu. Boncuklar tam ortada gelişigüzel akıştaydılar. Yoksa buna Gelişi Güzel akış mı demeli? Belki de tıpkı hayatımız gibi...

12 Kas 2015

Şarj edilebilir diş fırçalarına dair doğru bilinen yanlışlar

Manuel diş fırçası şarj edilebilir diş fırçası kadar iyi temizler!
Yanlış.  İlk kullanımdan itibaren şarj edilebilir diş fırçaları manuel fırçalara oranla  2 kat daha fazla plak temizler. Bu özellik dişlerinizin yalnızca dış görünümü için değil, sağlığı için de oldukça önemli. Plak, dişin dış kısmını kaplayan bakteri tabakasıdır. Bakteriler yediğimiz yiyeceklerdeki şekerle beslendikleri için, zamanla asit oluştururlar. Bu nedenle bakterilerin diş yüzeyine yerleşmesi, diş ve diş eti hastalıklarının en önemli sebeplerinden biridir.
Oral-B’nin elektronik fırçalarının tamamında fırça başlıkları yuvarlak olarak tasarlanmıştır. Bu yenilikçi tasarım sayesinde her dönüşte farklı bir açıyla dişin tüm yüzeyinin temizlenmesine olanak sağlar. Küçük boyutuyla her bir dişin yüzeyine ve diş aralarına rahatlıkla ulaşabilir.
Şarj edilebilir fırçalar yalnızca ağız ve diş sağlığı konusunda problem yaşayan kişilere tavsiye edilmektedir!
Yanlış. Oral-B’nin yaptığı bir anket çalışmasında, katılımcıların %39’unun ancak dişleriyle ilgili herhangi bir problem yaşadıktan sonra şarj edilebilir diş fırçası kullanmaya başlayacaklarını belirttikleri görüldü.

5 Kas 2015

Erkekler ve aksesuarları


Üzüntülerin ardından bilgisayar başına oturmak canlı canlı alışveriş yapmak kadar iyi geldi bu gece. Üzüntülerden yarın bahsederim, şimdilik güzellikleri paylaşayım. Aslında çoktan paylaşmalıydım bunu ama maalesef başımıza bir üzüntü gelmeden güzelliklerin değerini anlayamıyoruz değil mi? Oysa o kadar farkındalıklı yaşamaya çalışıyorum ama yine de insanız ve büyük bile olsa mutluluklar gözümüzden kaçıp paylaşılmadan kalabiliyor.
Bu gece bu kasvetli havadan nasıl çıkarım derken kendime şöyle sordum; "En çok mutlu olduğum olay ne oldu son zamanlarda? Yani bomba bişey... İşte bu harika gerçekten dediğim! Nedir o?" sonra aklıma yakışıklı kuzenim geldi. Üniversite sınavında Çapa Tıp Fakültesini kazanan o yakışıklı kuzen gecemi kurtardı. Ona bir hediye almaya karar verdim ve yaşananları bir süreliğine de olsa aklımdan çıkarabildim. Tabi ki acılara odaklanırsanız onları büyütürsünüz. Enerjinizi neye yönlendirirseniz o büyür! Ben de bu üniversite kazanma sevincini abartmaya karar verdim. Sonuçta sırada bu yakışıklının bir de yakışıklı kardeşi var. Öyle bir kardeş ki, iki yaşındayken bir şeyleri atmayı öğrendiğinde çorba kasemin içine minik ayakkabısını atmıştı. Dilerim üniversite sınavında da bu kadar isabetli atar;) Şaka şaka, o da çok çalışkan!
Hadi şimdi gelelim işin zor kısmına. Sizce yukarıdaki saatlerden hangisi yeni bir üniversite öğrencisine hitap ediyor? Yoksa hiç biri mi? Ben bir ve iki numaraya bayıldım. Siz de yakınlarda bir erkeğe hediye alacaksanız, en hesaplı erkek saatleri bulabileceğiniz bir site önerebilirim. Bu sitede ayrıca kendime güneş gözükleri gözüme kestirdim eşim duymasın;) Fiyatlar bu kadar uygun olunca siteden çıkıp yazıyı hazırlamak pek kolay olmadı.
Sitede saatleri de gözlükleri de markasına göre aratabilirsiniz. Aklınıza gelen her marka var neredeyse.  Her zevke ve her yaşa göre modeller... Sadece ne aradığınızı bilerek girmenizi tavsiye ederim siteye yoksa modeller ve fiyatlar başınızı döndürebilir.
Aynı gün kargo yapılabildiği için sanırım en geç yarın siparişimi vermeliyim ki doktor bey gelince hediyesine sevinsin. Sitede ürünlerin %100 orijinal olduğu yazıyor, yine de beğenmediği bir şey olursa bizim genç doktorun yedi gün içerisinde iade hakkımızı kullanırız biz de. Bu arada kendi seçimini kendisi yapar artık hafta sonu. Bütün planım böyle. Şimdilik tereddüt etmeye geri dönüyorum. Fikirlerinize açığım. Yorum bırakabilirsiniz. Hatta siteden farklı modelleri de yoruma tavsiye link olarak bırakabilirsiniz. Böylece daha çok kafam karışır:D
Belki de kafa karışıklığına dönmek yerine gözlüklere dönmeliyim. Biraz kendimi düşünmekten ne zarar çıkar ki;)?

2 Kas 2015

Hediye Sepeti Alışverişi


Hediye sepetinden bir alışveriş yapayım dedim, ev bu kırmızı hediye paketleri ile doldu. Tamam hediye işinde biraz abartmış olabilirim ama sebeplerim var! Bu güne bu gün teyze oluyorum ben. Sadece üç ay sonra hayırlısı ile ailemize minik bir bey katılacak ve Hediye Sepetinde Baby Shower linkinde bebekler için hediyeler var ve hediyeleri artık açtığımıza göre kaliteleri ile ilgili de olumlu düşündüğümü belirtebilirim. "Hani fotoğraflar?" derseniz akşam saatlerinde açıldılar ve yetersiz ışık yüzünden bebek hediyelerinin fotoğrafı yok ama buradan minik adama neler aldığıma bakabilirsiniz. 
1. Bambu Bornoz Seti
2. Erkek bebek hediye sepeti


7 Eki 2015

Pratik straples elbise yapımı ve karamsarlık


Yazdan kalma bir kaç fotoğraf vardı elimde. Blogda yerini almayı bekleyen ancak geçen hafta üzerimde tuhaf bi hal vardı. Hiç bir şey yapmak istemiyordum ve yapmadım da. Son zamanlarda hislerimi dinlemeyi öğreniyordum ama böyle bir hal hiç almamıştım. Her zaman motivasyonum vardır ve hep bir işim vardır genelde ama geçen hafta kalbim hiç birini yapmak istemedi. Ben de bu hislere direnmek yerine onlarla birlikte zaman geçirip bana ne anlatmaya çalıştıklarını anlamaya çalıştım. Sonuç olarak kendimle ilgili öyle ilginç şeyler keşfettim ki sizinle bu hafta paylaşmaya hazır hissediyorum.

17 Eyl 2015

Bomber Ceket Zamanı ve Savaşmalıyım Kodu


İyi ki bi bomber ceketimsi dikmeyi öğrendim bi de iyi havalar azıcık serinledi ki artık onları giyebiliyorum. Ama baksanıza renklerine, çok güzel değil mi kendisi...

15 Eyl 2015

Lili - Turuncu Tulum


Yaz bitmeden bir kaç tulum dikebildim ben de kızıma. Severek giyiyor sağ olsun ama bir aralar diktiklerimi giymez olmuştu. Bozulmadım değil! Tabi kendi seçimi diyerek dikmeyi bıraktım ben de. Şimdilerde ise yine anne emeğine dönüş var. 

14 Eyl 2015

Tema & Adım Adım Koşusu



DOĞA VE ÇOCUKLAR İÇİN KOŞUYORUZ. HAYDİ, KOŞARAK AĞAÇ KARDEŞLİĞİ'NE DESTEK OLMAYA!
Bu günlerde "Adım Adım Oluşumu" adını  çok sık duyuyoruz ama duymayanlar için bu anlamlı oluşumu anlatalım. Adım Adım, Mart 2008’de, yardımseverlik koşusunu Türkiye’de tanıtmak ve yaygınlaştırmak için kurulan ilk sivil toplum oluşumu. 6 bin gönüllü koşucusu ve 66 bin bağışçısı aracılığıyla bünyesinde yer alan Sivil Toplum Kuruşları'na maddi kaynak ve tanıtım desteği sağlıyor.
Peki nasıl oluyor? Çok kolay. 15 Kasım’da İstanbul Maratonu yapılacak ya, eğer siz de koşmaya karar verdiyseniz, yalnızca koşmak yerine Adım Adım Oluşumu içinde yer alarak koşunuzu bir STK’nın yararına yapabilirsiniz. Örneğin, TEMA Vakfı bu yıl Adım Adım Oluşumu içinde "Ağaç Kardeşliği" projesine destek sağlamak amacı ile yer alacak.


Siz koştukça ve sizin adınıza yapılacak bağışlarla neler oluyor neler:

Firmoo Gözlük Hediye Sahibi


Memleketçe çok üzücü günler geçirdik ve kendi adıma da en küçük üzüntüm malesef hemen beni hastalıklara taşıyor artık son bir kaç yıldır. Neyse ki serumlarla hemen toparladım ancak bloğa dokunmak çok da içimden gelmedi. Hediye sahibinin seçimi de bu güne kaldı ama eminim artık daha anlayışlı olabiliriz birbirimize. 
Talihli seçimi için listemi Firmoo.com yetkililerine gönderdim kendilerince belirlenen talihli: sserkansen oldu.
Düzeltme: Firma tarafından yapılan çekilişte talihliye ulaşılamadığından indirim kodu tarafıma gönderilmiştir. Bu durumda çekilişi kendim yapmam gerekti ve aşağıdaki tablo sonucunda yeni talihli Hacer oldu.

Hacer'i tebrik ediyorum ve şansının daim olmasını diliyorum. İki gün içerisinde lilitosuzy@gmail.com mail adresimden bana ulaşmalısın Hacer'cim çünkü bedava gözlük kodunun bir kullanım süresi var. İki gün içerisinde ulaşılmazsa yeni talihli belirlenecektir. 
Sevgiyle kalın...

4 Eyl 2015

PANTENE ALTIN KELEBEK ÖDÜLLERİ’NE GERİ SAYIM HEYECANI BAŞLADI!

Televizyon ve müzik dünyasının en iyilerinin ödüllendirildiği Altın Kelebek Ödülleri, bu kez Pantene sponsorluğunda organize ediliyor. 42.’si düzenlenecek olan Pantene Altın Kelebek Ödülleri, bu yıl da sanat camiasının önemli isimlerini bir araya getirecek. Kırmızı Halı’dan sahneye kadarki süreçte sürprizlerin yaşanacağı, yıldızlar geçidine dönüşecek olan tören, birçok yeniliğe ve ilklere de ev sahipliği yapacak.

2 Eyl 2015

Theta Healing Tekniği



Belki de on yıldan fazladır kişisel gelişim kitapları okuyorum ve hepsinde, okuduğum her teknikte bilinç altı blokajlarımızı açmamız gerektiği yazıyor. Bilinç altı blokajları, egonuzun kayıt etme yöntemi ile oluşuyor ve bu kararları bu şekilde alıyor olmanız DNA'nızda bile başlıyor olabilir. Örneğin her mutlu olduğumda ağlamak geliyor içimden. Bunun neden böyle olduğunu hep merak ettim. Bazı insanlar bir şeyler başardığında partiler yapıp, arkadaşları ile şampanya patlatırken ben neden bir kenara tıkılıp kendi kendime ağlıyordum, neden diğerleri gibi olamıyordum hep çok merak ettim. Aslında cevap çok basitti.

1 Eyl 2015

Olumlama Bileklikleri - İşte ben kendim

 

Gezegen enerjisi yüklü  olumlama bileklikleri:  İştebenkendim.com

Bu kış her şeyin enerji olduğunu kavradığımda kendime çektiğim insanları da kendi enerjimle seçtiğimi anladım aslında. Çok kısa bir süre içerisinde kendi enerjimi mutluluk frekansında sabitleyebilmeyi belirli tekniklerle yapabildiğimi de gördüm ve hepsini her an kullanıyorum artık. Sonrasında hayatımda hızlı değişiklikler olmaya başladı. Çevrem değişmeye başladı. Çevremdeki insanlar beni görerek bu işe kafa yormaya başladılar. Kendi kendilerine, söylediklerimi haklı çıkaracak, ıspat edici olayları da bana anlatmaya başladılar. En sonunda yolum Yeşim Hanım'a Theta Healing eğitimine uzandı. Bu eğitimler esnasında tanıdığım birbirinden değerli yeteneklere sahip insanlar arasında bir de benim gibi tasarım ve enerji sevdalısı Ebru ile tanıştım. Kendi tasarladığı bilekliklere bir de gezegen enerjisi yüklüyormuş. İnsan, enerjisini sanatı ile birleştirip paylaşınca çok güzel olmaz mı... Evet bu fikre bayılmıştım!

28 Ağu 2015

Firmoo Gözlük Hediye / Firmoo Giveaway


Evet evet evet...
Yine yeniden...
Bunu şansın sizi sevdiğine bir kanıt olarak algılayabilirsiniz ve Firmoo.com da sizi seviyoru;)
Bu nedenle Firmoo gözlük çekilişime sponsor oldu ve sizlere bir gözlük (çerçevesi ve 1.50 numaraya kadar standart - numaralı) hatta Türkiye'ye ücretsiz gönderi ile hediye ediyor. Yani evet çekiliş uluslararasıdır diyebiliriz!

27 Ağu 2015

Anda Kalmak ve Yeşil Elbise



Bazen şort yapmak için alınan kumaşlar evdeki kafayla elbiseye dönüşüyor, bazense masa örtüsü için alınanlar ceket olabiliyor. Buna kafa karışıklığı mı dersiniz yoksa bu anda kalmak mı? Her an bu kadar fikir değişmemizi sağlayan nedir ki?

24 Ağu 2015

Alanlarla Barışma ve Beyaz Bluz


Düşük omuzları kendime pek yakıştırmasam da moda akımı olmaları dolayısı ile giymek için içim gidiyordu, ben de bir model daha diktim kendime. Kalıp aşağıdaki linkte:

17 Ağu 2015

Taş Mekan ve Scooba Takım


Scooba (neopren) kumaşın bu kadar rengarengini gördünüz mü hiç... Ben bulunca bayıla bayıla aldım Lili için ama Lili artık benim diktiklerimi giymeyince mal deliye kaldı. Hemen kendime bomber ceket ve artanla da minik bir şort diktim ki şu geçen minik tatilimde giyebileyim. Tatildeki fotoğrafları kötü kalitelerinden dolayı silince çekimi yeniden yapmak gerekti. Ben de bir haftasonu turumuzda sizin için koca sıcakta geçirdim üstüme ceketimi... Bir blogger sıcak soğuk dinlemez di mi!


13 Ağu 2015

Achilleion Sarayı - Corfu ve Prenses Sisi



İşte, adaya ilk ayak bastığımızda uğramak istediğim yere adadan ayrıldığımız gün gidebilme fırsatı buldum en sonunda ve saray bizi tepede,
kuğu gibi beyaz güzelliği ile bekliyor!

 Achilleion Sarayı ve sahibi Prenses Sisi (Elizabeth) hakkında bir post sizi bekliyor. Ancak dikkat yine bol fotoğraflı yazı!

7 Ağu 2015

Corfu ve Sürprizleri


Corfu'da ilk akaşam yemeği için seçtiğim Corfu Sailing Club Restoran'a ilk gece varmaya gücümüz yetmeyince ikinci gecemizde oraya gitmeye kararlıydık. Eşim ne pahasına olursa olsun orayı bulmaya karar vermişti ve ben de aslında sürprizleri ne kadar çok sevsem de orayı görmeden dönmek istemiyordum açıkçası. Ancak Corfu'nun bize hazırladığı sürpizlerden habersizdik. Sakince hazırlanıp yine cırcır böceklerinin sesleri eşliğinde hotelden çıktık. Hedef eski şehire girmeden büyük parkın yanındaki kulenin girişini bulmaktı. Oysa hotelden biraz aşağıya indiğimizde başka bir park vardı ve birden yorgunluğumu alıp götürecek bir manzara ile karşılaştım. Rengarenk elbiseli kızlar, kurulan gösteri platformu, gitarlarının akordunu yapan müzisyenler... Birşeyler oluyordu!

5 Ağu 2015

Neonlar / bomber ceket ve şort


Corfu için şortlar diktim demiştim ya, işte şortlardan artanla da bomber ceket yaptım:D 
Tersi oldu dimi, aslında ceketten artandan şort yapılır. Komik geldi mi size de... Evet, bir şeye karar verdiğimizde, onu yapmaya hep bildiğiniz yollardan giderek zaman kazandığımızı sanıyoruz. Oysa bu, bilinç altımızın bizi yönetmesine izin vermekten ve onun iktidarını hayatımız üzerinde kabullenmekten başka bir şey değil.  Şimdi yukarıda yazdığım şeye gülüyorsanız bu aslında sizin değil bilinç altınızın bizi alaya alması anıdır. Yani gülen biz değiliz bu farklı karara, bilinç altımızdır diyorum.
Şimdi konu ne zaman neon cekete ve şorta gelecek merak ediyorsunuz değil mi? Şu anda ben de çok merak ediyorum...

31 Tem 2015

Corfu ve Sahilleri

 (Samsung Galaxy Note3 ile çekilmiştir)
Corfu'da ilk sabah kahvaltısının ardından planıma göre sahilleri gezmeye çıkacaktık. Kendi listeme göre yeşillikler içinde denize girebileceğimiz plajlar vardı. Önce minik yazarın Kalami'deki evini görecektik. Şimdilerde o evin Beyaz Ev olarak anılmakta olduğunu, evin bir restoran olarak denize girilebilen bir kıyıda hizmet verdiğini ancak restoranın yemeklerinin Corfu restoranları kadar lezzetli olmadığını üstüne üstlük hizmetin ağır olduğunu ve fiyatların da diğer yerlere nazaran daha pahalı olduğunu okumuştum. Sonrasında yeşillikler içindeki ünlü Paleokastritsa vardı listemde. Asıl orada denize girmeyi hedeflemiştim. Denizin tadını iyice çıkarınca Agios Gordios, Glifada gibi kitaptan hatırladığım, plajı çok güzel olan sahilleri eklemiştim listeme ancak onlarda ısrarlı değildim. Bir de Sidari'deki Canal D'Amour ilgimi çekmişti evde yaptığım araştırmalarda ancak kayalıklar arasında denize girmek pek de cazip gelmemişti.
(Dikkat çok fotoğraf var!)

30 Tem 2015

Sleep, bedding and life


Do you make a point of the bedding colours you use or prints on them? Do you change them only when you have to wash them? 
Nevresimlerinizi seçerken rengine ve baskılarına dikkat eder misiniz? Onları sadece kirlenince mi değiştirirsiniz?
I usually pick the colours or the prints of my bedding depends on my general mood or psychology I can say. When I want to be have a deep and relaxed sleep I use purple, brown or just white bedding. But if I have to decide about an important subject of my life I'm using blue ones. If I need to be more hopeful and happy I prefer pink or sometimes I'm just in need of neutrilize my feelings and thoughts so I'm choosing grey colours. Did you ever think about colours, their meanings and helps for our lifes? Not for the beddings right? Meybe you thing that it's funny to believe that colours will help in the night because it's dark and as you know no colour is visible in the dark but I believe that the energy of the colours is still vibrating and this energy still flows to our brain. When you sleep your subconcious mind is still working and still open to take vibrational messages and all the sounds and colours are still have meaning for this part of our brain. So don't miss out the opportunity to feed your soul while you are sleeping. Don't forget that "sleep" is still a part of your life and life still goes on when we are asleep. 
By choosing your bedding in right colours or prints you can prepare your next day's mood or we can say that this is reprogramming your feelings and take the control of your day life throught the night. Even when we are sleeping we still are responsible about our life flow. 

Ben genellikle renk ve desenlerini genel ruh halime ve psikolojime göre seçiyorum. Derin ve rahatlatıcı bir uykuya ihtiyaç duyunca; mor, kahve ya da beyaz kullanıyorum. Ancak hayatımla ilgili bir karar almam gerekiyorsa mavi tonlarına yöneliyorum. Daha umutlu ve mutlu olma ihtiyacındaysam pembe olanları bazense sadece duygu ve düşüncelerimi arındırmam gerekiyor, o zaman da grilerini seçiyorum. Daha önce renklerin anlamı ve hayatımıza etkileriyle ilgili hiç düşündünüz mü? Belki de düşündünüz ama nevresinlerinkiyle ilgili değil mi? Belki de karanlıkta renkler görünmediğinden dolayı buna inanmanın saçma olduğunu düşünüyorsunuz ancak ben var olan renklerin enerjisinin görünmeseler bile etkili titreşim yaydığına ve algılarımızın bu enerjiyi emdiğine ve beynimize kayıt olduğuna inanıyorum. Çünkü bilinç altı gece çalışır, sadece beyin uyur ve bilinç altı hala kayıttadır ve onun için duyduğunuz seslerin ve görmeseniz de üzerinizde uyuduğunuzu bildiği renklerin anlamı vardır. Bence ruhunuzu gece de beslemeyi sakın bırakmayın, bu bir fırsat. Çünkü aslında gece de hayatımızın bir parçası ve uykuda hala yaşıyoruz.
Nevresimlerinizi doğru renk ve baskılarda seçerekuyandığınız güne modunuzu ayarlayabilirsiniz. Buna hislerinizi geceden programlama da diyebiliriz. Uyusak da hayatımızdan ve yaşayacaklarımızdan sorumluyuz!


You can also use the prints and colours for magnetizing the right life style to yourself. If I have to give the example, look to the beddings up.
                           http://www.beformal.com.au/list/cheap-bedding-c113382/
3D printed tiger: If you have to feel powerful in day life, prepare yourself from the night. Tigers are sensitive animals to the danger and their energy will guide you to listen to your intuition. By the way you will feel enough strong to catch the succass you want.
Bohemian art prints: They can make you feel rich and why not to use them when we want to feel abundance of our life.
Romantic couples: Use this kind of prints if you want to attract love and a romantic relationship in your life.
Beautiful life: Last picture means a beutiful way of life for me. I should use it to feel the same:)
If you like this idea, go and find the right bedding from beformal. Don't miss the bedding sale. 

Doğru hayat tarzını hayatınıza çekmek için nevresimlerin baskılarını da kullanabilirsiniz. Eğer örnek vermem gerekirse yukarıdaki nevresimlere bakarak hemen paylaşayım: 
3Boyutlu kaplan baskı: Eğer günlük hayatta güclü hissetmeye ihtiyaç duyuyorsanız bu baskı ile geceden kendinizi hazırlayabilirsiniz. Kaplanlar algıları hassas hayvanlardır, tehlikeyi çabuk sezerler. Kaplan enerjisi önsezilerinizi aktif edecektir. Bu arada kendinizi arzu ettiğiniz başarıyı yakalamak için yeterli derecede güçlü de hissedersiniz.
Bohem sanat baskıları: Bu tür baskılar size kendinizi zengin hissettirebilir, onları hayatınızın bereketlendiğini hissetmek için kullanabilirsiniz.
Romantik çiftler: Bu tip baskıları, romantik bir ilişkiyi kendinize çekmek için ve aşkta bereketi yaşayabilmek için kullanın.
Güzel bir hayat: Son fotoğraf benim için güzel bir hayat yolunu temsil ediyor. Böyle hissetmek için de bunu kullanırdım açıkçası. Eğer bu fikir hoşunuza gittiyse beformalda nevresimler çeşit çeşit, kendinize en uygun olanı siz seçebilirsiniz.

27 Tem 2015

Corfu ve Dantel Şort DIY


Corfu'ya giderken valizde sadece şortlarım vardı. Eskiden (buradaki; http://www.lilibebek.com/2012/06/mint-yesillerim.html )bir bana bir de kardeşime diktiğim güpür dantelli iki eteği artık biz giymez olunca dolapta kalabalık eder oldular. Son yazdığım dantel şort modası ile ilgili yazıda aklıma bu etekler gelmişti ve şansımı deneyip ikisinin kenarlarını kesip pratik bir şort kalıbı ile onları bir şorta çevirdim. Bu haliyle daha çok giyilecektir eminim.
(yine bol fotoğraflı yazı!)

26 Tem 2015

Cute Homecoming Dresses by Ericdress


1. http://www.ericdress.com/product/Ruched-Applique-Strapless-Short-Watteau-Mini-Short-Cocktial-Pageant-Dress-10465122.html
2. http://www.ericdress.com/product/Charming-Lace-Scoop-Backless-Column-Short-Homecoming-Dress-10977149.html
3. http://www.ericdress.com/product/Pretty-Bateau-Neckline-Appliques-Beading-Short-Sleeves-Short-Length-Homecoming-Dress-11069979.html
4. http://www.ericdress.com/product/Ericdress-Cap-Sleeve-Pearl-A-Line-Short-Homecoming-Dress-11397151.html

Hi, lucky - young and beautiful ladies... Are you excited about the summer homecoming of your school or it's not in the summer and you still have time for shopping? 

22 Tem 2015

Corfu'ya Gidiş


 Corfu, İtalya'nın çizme topuğunun ucunda bir Yunan adası. Yunanca Kerkyra diye anılırken İtalyanlar ona Corfu demeyi seçmişler. 

(ve dikkat uzun yazı bol fotoğraf!!!;)

14 Tem 2015

Nude Deri Etek ve Özel Şeyler


Şu anda ufak bir tatil için valiz hazırlamam gerekli ama son bir yazı yazmadan gitmek istemedim. Uzun zamandır hayalini kurduğum bir adaya gidiyoruz. Yaklaşık beş yıl önceydi orasının hayalini kurmaya başlayalı. O adada geçen hikayesini yazan sekiz yaşındaki bir çocuğun günlüğü yani kitabı beni çok etkilemişti. Bu yıl o minik adamın yaşadığı evi göreceğime hala inanamıyorum. Çok heyecanlıyım. Bu haftanın başında ancak inanmaya başladım gerçekten oraya gideceğime ve yarın yola çıkıyoruz. Orada yazı yazmaya vakit bulamazsam diye de son bir yazı bırakmak istedim buraya.

13 Tem 2015

Yunanistan - Orestias


Tekirdağ'da yaşamanın en güzel yanı her yöne neredeyse eşit mesafede bulunmandır bence. Başka güzel yanı da var mıdır bilemem. Örneğin herkes herkesi tanır buralarda, işe girmek istersin, CV'ni takdim etmeden soyadından bilirler seni. Bazıları için avantajdır bu bazıları için değildir. Öte yandan her imkan sana iki - üç saat mesafededir. Alışveriş ya da tarihi yerleri görmek için İstanbul'a gidersin ya da Edirne'ye. Hatta pazarı meşhurdur Edirne'nin hatta bir de tava ciğer yersin ne bileyim Çanakkale şehitlikleri de sana yakındır anmak ve bir dua etmek istersen, belki kordonda bi balık keyfi yapmak istersin sonra o da olur. Yunanistan ve Bulgaristan'ı yurt dışı olarak düşünmüyorum bile burada iken. Çünkü Edirne'ye gitmişken market alışverişi yapmaya gelen Yunanlı ve Bulgar komşuları görürsün. Edirneli dostlarımız bizi Yunanistan'da kahvaltıya davet eder tuhaf di mi? Söylemesi tuhaf ama mesafe yakın olunca öyle pek de tuhaf olmuyor.

9 Tem 2015

Yaz ve dantelleri


Yazlık dantel elbise, pantalon, t-shirt ve bluzler: Rosegal
Dantel şortlar: Burada

Yaz çok çekimser kaldı bu sene. Bir türlü gelmek istemedi. Oysa özledik dolaptaki yazlık her bir parçayı. Hatta sıkıldıklarımızın yerine yenilerini kestirdik gözümüze son indirimlerden. Kimini alabildik kiminin bedeni tutmadı kaçırdık. Sonunda bu gün biraz daha havasını hisseder gibi olduk yazın.
Ben çıkıp balkonumu yıkadım ve kendime balkonda internet keyfi sundum. Şöyle bi gezinirken gözüme dantel şortlar takıldı. Bu aralar her dantel gözüme takılıyor ya, neyse!
Önce geçen senelerde giydiğim dantel etekleri şorta çevirme fikri gelse de fiyatlarını görünce gerek de yok sanki. Çok uygunmuş fiyatlar bu sitede. Aranızda buradan alışveriş yapan var mı acaba? Eğer varsa minik bir yorumla güvenli bulup bulmadığını bana not edebilir.


1. tığ işi beyaz şort = burda
2. fisto beyaz şort = burda
3. Dantel krem şort = burda
4. Püsküllü beyaz şort = burda

Dikiş diktiğim için, ister istemez ilk düşündüğü bunu dikebilir miyim oluyor genelde. Bu, insanın kendi yeteneği ile yarışı bu aslında. Bu aralar oynadığım enerji oyununu hepiniz biliyorsunuz. Artık başka bir oyunum var ki o da bunu alabilir miyim oyunu. Aslında artık almak ya da satın almak; başka birinin üretim için harcadığı zaman ve emeğe saygı göstermek oluyor artık bilinç altımda. Hoş bir düşünce şekli ama bizim gibilere öğretilen hep kendi başına ayakta kalabilmelisin fikri zamanla bizim bu noktayı unutmamıza sebep oluyor. Oysa, "hayattaki tüm ihtiyaçlarımı kendim karşılarsam başka insanlara ihtiyacım kalmaz fikri neden zevkli olsun ki? Artık hizmet ve yardım almayı kabul ettiğim bir noktaya geldiğimi anlatmaya çalışıyorum. Sadece bu kadar! Sadece kabul etmek yetiyor başka birilerini hayatımıza huzurla almak için. Bu birileri yeni arkadaşlar da olabilir kendi kazandığımız paramızla aldığımız dantel şortumuz da:) Sonuçta önemli olan kucak açmaktır güzelliğe. İster madde ister ruh dediğiniz enerjilerle olsun. Birazcık olsun kabul edebilirsek, kendimizi hayatın akışında buluveririz, gider...
www.rosegal.com