23 Haz 2014

Summer is...


Summer is wearing flyaway maxi dresses by the sea...

Summer is danceing with mini dresses in the hot summer night outs...

Yaz, uçuşan uzun elbiseler giymektir...
Yaz, sıcak yaz gecelerinde mini elbiselerle dans etmektir...

22 Haz 2014

Bridget Jones Sendromuna Son! Aslında Yalnız Değiliz

30’lu yaşlardaki her kadının başucu filmidir Bridget Jones. Ne zaman bir ayrılık yaşasak tozlu raflardan çıkar, yalnız veya kız arkadaşlarla toplanarak izlenir. O ağlarken ağlanır, bizim gibi komik durumlara düştükçe “oh be. yalnız değilim aslında.” duygusuyla gülünür, histerik bir rahatlama yaşatır.
Geçen gün meyve suyu markası granini’nin bir reklamını gördüm. Reklamda bir mesaj vardı “Sen yalnız değilsin. Etrafın sevgiyle çevrili.” O kadar hoşuma gitti ki... Sonra şöyle bir durup düşündüm. Hayatımızda sorunlar baş gösterdiği zaman negatif şeylere odaklanmaya başlıyoruz ve aslında hayatımızda varolan ve kıymetini bilmemiz gereken pozitif şeyleri unutuyoruz. Sevgilimizden ayrılmış da olsak bizi teselli eden bir ailemiz, göz yaşlarımızı silen arkadaşlarımız var.
Bridget Jones’u da zor anlarında teselli eden ve yalnız bırakmayan arkadaşları ve ailesi değil miydi?
Her şey bakış açımızda. granini’nin dediği gibi... Aslında etrafımız sevgiyle çevrili. Yeter ki görmek için kendimize izin verelim. Bakış açımızı değiştirelim. Bak şimdi canım bir granini vişne suyu istedi! :) Ben biraz pozitiflik almaya gidiyorum.
Granini Facebook sayfası için: https://www.facebook.com/graniniTurkiye

Granini pozitif reklamını seyretmek için:



Bir boomads advertorial içeriğidir.

20 Haz 2014

Nakışlı elbise DIY



Stella Mc Cartney: http://bit.ly/1vWFDms
Mango Kids: http://bit.ly/1njroS1
Bu yaz minik kızları çok zarif gösterecek nakışlı kıyafetler her yerde. Beğendiğim bir kaçı burada. Bense basit bir DIY projesiyle bunu hallettim. İşte Kiğılı gömlekten Lili'ye elbise projem.


19 Haz 2014

Kiğılı işlemeli elbise - Lili ve çiçekler


Evet Kiğılı beni topa tutabilir şu anda ama hemen yanlış anlamayı düzelteyim. Kiğılı kız çocuk koleksiyonu çıkarmadı, sadece bir DIY projesi karşınızda o kadar.

18 Haz 2014

Tropical...


Tropical print is my favorite this summer. 

Tropikal desenler bu yaz favorim.

17 Haz 2014

Püsküllü Kimono DIY


Kimonoları yeni yeni sevmeye başladım. İlk defa da bikini üstüne giymeyi planlıyorum. Açıkçası ilham kaynağım da bu bikini oldu. Kumaşsa üzerindeki deniz - su baskısı ile bana serin sulara dalacakmışım hissi veriyor giyince.

16 Haz 2014

Details...


Details are important sometimes...
Bazen detaylar önemlidir...

14 Haz 2014

Fringes All Around


Do you remember when I asked you whicn bikini to buy in my previous posts? 
Finally I made my choice and I received my bikini. 

Size, hangi bikiniyi alsam diye sorduğum postu hatırlıyor musunuz?
Sonunda seçimimi yaptım ve işte bikinim.

13 Haz 2014

Bahçe işleri


Havaların güzelleşmesi ile yazamaz oldum. Zamanımın büyük bir kısmını bahçeme ayırıyorum bu aralar. Taşınır taşınmaz ektiğim çiçek fidanları zar zor büyürken çim çabucak çıktı. Geçen haftaların yağmurları sayesinde. Çim ilk kez biçilirken de çiçeklerimi biçen görevliye kızdım ve bir günde şu öndeki yeri çimden arıttım. Minik çapamla bütün çimleri söktüm ve kenarlara beyaz taş dizdim. Minik ağaçların etrafına da beyaz taşları dizerek onları da çim biçenlerden korumaya aldım. Böylece şık da durdu.

6 Haz 2014

E-broşür bana uyar


Şehir merkezinden uzağa taşındığınız zaman kuş cıvıltıları ile uyanırsınız. Yağmur yağdıysa mis gibi çim ve toprak kokusu gelir camdan içeriye. Hatta bahçedeki kekiğin bile kokusunu ayırt edersiniz... Yeni evimde her sabah böyle uyanıyorum. Harika...
Dezavantajı ise marketlerden uzak oluşunuz olur. Toptan alışveriş yapmanız gerekir. Öyle kapınıza bırakılan market broşürleri olmaz. Takip edemezsiniz indirimleri. Neyse ki hemşire olan yeni komşum beni önemli market indirimlerinden haberdar ediyor. Arkadaşlarından ya da onların getirdiği broşürlerden takip ediyor deterjan, elektronik ya da elektrikli mini alet indirimlerini. Paylaşıyor sağ olsun ama ben yine de yeni bulduğum ebrosur sitesinden ona da bahsedeceğim.
Öyle kağıt israfı olmadan bütün broşürler elinizde. Harika düşünülmüş. Ben ağaçların kesilmediği her fikre varım doğrusu. Öte yandan şehrin gürültü ve kalabalığına girmeden, alışverişimi evden planlayıp nokta atışı yaparak hem zaman kaybetmem hem de gereksiz masraflardan kaçınmış olurum. Ben çok sevindim bu siteyi bulduğuma. Sitede sınıflandırmayı şehir olarak yapıp farklı bir şehirdeki indirimi de görebilirsiniz. Keşke bu siteyi geçen sene tanısaydım. İzmir'e düğün için gittiğimizde Tekirdağ'da olmayan mağazaları gezmemiz için eşim bana biraz zaman ayırmıştı. Mesela İzmir'deki Mango mağaza katalogları linkine bir göz atsaydım sanırım biraz alışveriş yaparak dönmüş olabilirdim. Oysa sadece Liloşa alışveriş yapıp döndük yine Zara Kids'ten. Şanslı kız!
Sadece şehir olarak değil tabi ki ürün olarak da arama yapılabiliyor. Mesela okumak istediğiniz bir kitabı kolaylıkla bulabilirsiniz indirime girdiyse ya da bebek odası hazırlığı telaşındaysanız onu da ayrıca sınıflandırmışlar. Dedim ya her şey düşünülmüş. Belki de belli markaların indirimleri sizi ilgilendiriyor. Mesela ben KARACA'nın bir porselen takımına göz koydum, takipteyim. Bir de profesyonel bir fotoğraf makinası hayalim hala geçmiş değil. Yeni evin eksikleri de hala bitmedi. Yeni bir çocuk halısı da hedefimde. Çok çeşitli değil mi?
Bu arada size yakın olan AVM'lerin broşürlerine de evden göz atmanız mümkün. Artık AVM'lerde boş boş zaman harcamak yok. Ben buna çok sevindim. Çünkü o büyük alışveriş merkezlerinin gürültüsü beni geriyor ve çok yoruyor açıkçası.
İşte böyle. Neyi takip etmek isterseniz işaretleyin bir de sizin yerinize yeni broşür eklendiğinde sizi haberdar etsinler. Ya da benim gibi belirli ürünleri hedeflediyseniz anahtar kelime olarak girin mailinize bilgisi gelsin. Süper değil mi? Kendi kendine sizin yerinize indirimleri takip ediyorlar. Bayıldım buna ben. O yemek takımı benim olacak işte o kadar;)

5 Haz 2014

Bu Hurriyet Çok Sosyal

Hurriyet.com.tr'nin yeni uygulaması olan "Hürriyet Sosyal’i" ilk duyduğumda bir an önce kullanmak için hevesliydim. Üyelik gerektirdiğini gördüğümde ise, önce biraz üşenir gibi oldum açıkçası... Sonra düşündüm ki, "Hürriyet , sosyal tabanlı bir haber sitesine dönüşüyorsa, bu yeniliklerden geri kalmamak gerek... Dünyada ilk defa, böyle güçlü bir haber sitesi, sosyal bir platform olma yolunda ilerliyorsa madem, ben de oradaki yerimi, bir an önce almalıyım!:)
Bilgisayarın başına geçtim ve şuradaki kısa tanıtım filmini izledim önce. Baktım ki, sosyal.hurriyet.com.tr linkinden bilgilerimi hemen girerek ya da istersem Facebook, Twitter veya Instagram gibi mevcut sosyal medya hesaplarımı kullanarak kolayca üye olabiliyormuşum, bir kaç satırlık bilgiyi doldurur, doldurmaz, üyelik için kullandığım e-mail hesabıma bir aktivasyon maili geldi, tıkladım ve üye olmuş oldum. Artık kendime ait ve ilgi alanlarıma özgü, kendi hurriyet.com.tr'mi oluşturmaya hazırdım işte.
İlk olarak, "Bize ilgi alanlarını söyle, biz sana özel haber, video ve içerikleri sunalım" denildi. Hızlıca bir göz gezdirdikten sonra, onlarca seçenek arasından, Yeme-İçme, Müzik, Moda, Spor, Fotoğraf, Sinema, Seyahat, Hava Durumu, Futbol ve Mekanlar kategorilerini işaretledim şimdilik... Ne de olsa istediğim zaman girip, tekrar değiştirebilirim. Keyif benim değil mi? :)

Sonra diğer kullanıcıları da eklemek istersem, "Kişi Takip Et" diye bir öneride bulunuldu. "Kullanıcı Sözleşmesi"ni de onaylamamla "bana özel haber akışı" sunan Hürriyet'in bu yepyeni dünyasına ilk adımımı atmıştım işte.
Artık sadece haber okuyup geçmek değil, arzu edersem her gün severek saatler harcadığım ve çok aşina olduğum sosyal medya araçlarındaki gibi rahatça kullanarak, oradaki "Like/Beğen" gibi, burada da "Öne Çıkar" tuşuyla beğendiğim ve ilgi gösterdiğim şeyleri gösterebileceğim yeni ve keyifli bir deneyimin içinde buldum kendimi. Yıllardır sosyal ağlarda kullandığım bu özelliklere, artık hurriyet.com.tr gibi bir haber sitesinde sahip olmak; haber okumayı, okuduklarımı paylaşmayı ve istersem de üzerine kendi fikrimi söylemeyi öyle kolaylaştırdı ki, kullanırken hiç yabancılık hissetmedim desem, yeridir.
Daha da güzeli ise, eğer istersem Anasayfa, Gündem, Kelebek, Spor, Ekonomi gibi tüm bölümleri, hala görebiliyor olmam... Tüm bunlara ilaveten, özel ilgi alanlarımı belirlediğim için artık, sırf anasayfada olmadığı için gözden kaçırmak durumunda kaldığım, ama aslında merak ettiğim tüm kaliteli içerikler, "Bana Özel" kısmıyla, kendiliğinden bana geliyor ve işte bu, gerçekten harika bir haber.
Dahası bildirimlere baktığımda gördüm ki, daha girer girmez takipçilerim de oluşmaya başlamış bir anda. "O da nedir*" diye merak edenleriniz için anlatayım. Bu yeni deneyim sayesinde, artık okuyucular, hem Hürriyet yazarları, hem de diğer okuyucularla interaktif ilişki kurabilecekleri, tartışma yaratabilecekleri bir platforma sahip olabiliyor. Yazarların sadece köşe yazıları değil; kişisel postları da okuyucu ile buluşuyor. En sevdiğiniz yazarların, gün içinde neler hakkında paylaşımlarda bulunduğunu da, kolayca takip edebiliyorsunuz. Anlayacağınız bu Hürriyet gerçekten çok sosyal olmuş:)
İçerik: http://usengecsef.blogspot.com/
Bir boomads advertorial içeriğidir.

3 Haz 2014

Rolmoda'dan t-shirt kazanan talihliler


Rolmoda ile bol bol hediye dağıtıyoruz ve bu defa tam 5 kişi Rolmoda t-shirtlerinden hediye alma şansı yakalıyor. İşte kampanyanın talihlileri. Şansınız daim olsun...
Lütfen adres ve iletişim ilgilerinizi lilitosuzy@gmail.com adresine iletin!
İnstagramda: @sezenmtng, @harunsvergil, @arzudumanoglum, @nurtenuzndrd
Twitterda: @haticetokmak1
Kazanamayanlar üzülmesin, bu hediyeler devam edecek.