9 Mar 2015

Konsantrasyon


Konsantrasyon, gözümüzü karartıp hedefimize kilitlenmektir.
 Bir süre önce bir karar aldım ve bu karar uğruna nelerden vaz geçmem gerektiğini hesapladım. Sonra o hedefe ulaşırken yapacağım masrafları, o hedefe ulaşmak için harcayacağım zamanı ve sarf edeceğim eforu hesapladım. Bütün plan yapılıp ben sevdiğim şeylerle vedalaşınca arı gibi çalışmaya başladım. Çok çalışmam gerektiği için bloğumdan uzak kalmak zorunda kaldım. İşte bu feda etmek zorunda olduklarımdan biriydi ve zordu. Ben buraları çok seviyorum çünkü. Sonra kendime bir şeyler dikemez oldum. Bu da zordu çünkü tasarlamayı çok ama çok seviyorum. 
Yine de her şey yolunda gidiyordu ki, birden sorumluluklarıma hiç hesaplamadığım sorumluluklar daha katıldı. Yine yatalak anneannem ve alzheimer dedeme bakma görevi bana kaldı çünkü çalışmıyordum. Benim de amacım oydu ya, kendime minik bir iş kurmak. Oysa insanlar evden çalışırsa iş daha da zor oluyor çünkü ev işi hala yükümlülükleriniz arasında duruyor. İş kurmaksa yapayalnız olmuyor ama diyelim ki benim gibi bu işe kalkıştınız, o zaman, zamanınız sizin için elmas kadar değerli oluyor. Çünkü üretim, pazarlama, yönetim... her iş sizin üstünüzde.
Herkes;"Bütün gün evde oturuyorsun, ne yapıyorsun ki?" diye soruveriyor. Hiç kimse kendi başınıza bir iş kurabileceğinize şans bile vermiyor ev hanımı olunca. Kadın olmak ne kadar ama ne kadar zormuş. Resmen bu işim olsa istifa ederdim kadın olmaktan! Ekek olmak, oturma odasında uzanmak, tv kumandasını elinden düşürmemek ve başın ağırınca uyuyabilme lüksü... Harika:)
Evdeki konsantrasyon planı değil çarşıya eve bile uymayınca ne yaptığımı merak ediyorsanız, işte o anda kendimi mutlu edecek bir adım attım. Gittim ve pazarda önceden bulduğum dalgıç kumaşları ile kendime bu sweatshirtü diktim. Ön kısma  kaz ayağı desenli ince dalgıç kumaşından ayrı bir parça monte ettim. Böylece, bir sweatshirtlük reklam arası verdim planıma. Minik bir mutluluk her zaman motivasyonumuzu yükseltir öyle değil mi? Şimdi yola devam...
En kısa sürede başarmak ümidi ile;)

7 Mar 2015

Çay tiryakilerine yeni önerim "OFÇAY HAZİNE"

Çay tiryakisi olanlar bilirler, poşet çay dökme çayın yerini tutmaz. Çayı demliğe boşaltarak demlemek, sonra temizlemek de hepimize yorucu gelir.
Ofçay, hem dökme lezzetini fazlasıyla alalım, hem de biz yorulmayalım diye Ofçay Hazine köşeli demlik poşet çayı çıkarmış.
Üstelik 1 poşet köşeli ofçaydan 2 değil, 5 değil, 7 değil tam tamına 10  bardak çay çıkıyor. Ben bu çayın rengini, kokusunu, pratikliğini  çok sevdim.
Ofçay Hazine'nin gerçek dökme çay olmasıyla ortaya çıkan lezzet ve rengi sevilmeyecek gibi değil doğrusu.
Bir fincan kahvenin  40 yıl hatırının olduğu  yerde, 1 bardak gerçek çayın hatırını es geçmemeli. Çünkü çay sohbetlerinin yeri her zaman ayrıdır. Çay ne kadar güzelse, sohbet o kadar lezzetli, o kadar hatırlıdır.
Unutulmayacak anlara eşlik etmesi için 1 paket Ofçay Hazine her zaman elimizin altında olmalı bence.:)
Bu içerik http://umutsepetim.com/ tarafından hazırlanmıştır.

Bir boomads advertorial içeriğidir.