28 Eki 2013

Yaz tatilinizi şimdiden planlayın


Koca yaz çalışıp yazın sonunda istifa mı edilir. Şimdi kış gelirken gidemediğim tatilin göremediğim farklı kıyıların hayalini kurup duruyorum. Şimdiki aklım olsa onca zaman harcar mıydım, olmayacak duaya üç kuruş için amin deyip hayatın zevklerinden kendimi mahrum eder miydim - sanmıyorum. Hayatta her şey para ile belki ama yeterince araştırırsanız bazen para yerine farklı alternatifler görmeye başlıyorsunuz. Bu teori de benim gibi para kazanma yıldızı düşük olanlar için gelsin. Yok gerçekten ciddiyim. Patara Property sitesini tıklayınca ne dediğimi anlayacaksınız. Artık yurt dışında uygulanan yazlık kiralama uygulaması bizde de var ve bu sitede tatilinizi geçireceğiniz olağanüstü mekanlar var. Yazlığı günlük, haftalık ya da aylık olarak kiralayabiliyorsunuz üstelik içindeki eşyaları ile birlikte. Tabi başka bir şehre kısa süreli çalışmaya gidenler için de iyi bir haber. Tatsız bir durum belki ama bazen il dışında tedavi için gidenler oluyor, onlara da buradan haber vermiş olalım, yardım yardımdır!


Peki ya dahiyane fikrim neydi, merak edenlere açıklayayım. Bizim de sürekli gittiğimiz bir yazlığımız var halihazırda. Ancak her yaz oraya gitmek çok sıkıcı oluyor. Aynı mekan, aynı insanlar, aynı kıyı vs... Bazen insan uzaklaşmak istiyor her şeyden ya işte o zamanlarda başka mekanlar, başka şehirler, başka denizler iyi geliyor. Sitede sizin de villanızı kiralayabileceğiniz bir form var. Belki o şekilde kendi villanızın geliri ile farklı bir mekanda tatil yapabilirsiniz. Üstelik kiracıyı sizin yerinize Patara Property bulacak. Dahi miyim neyim;)

Hadi gidip kaçırdığım koca yazın fotoğraflarına bakıp bakıp kahrolayım artık ben. Patara Property'deki resimler içimi kemirecek kadar şahane. Sitede bir gezinip gelecek yazın planlarını yapayım, yoksa bu gidişle sonsuza kadar bizim yazlığın mahkumu olacağız gibi duruyor. Haydi hayırlı tatil planları...

Mikrotrend - Ekose

 

Sonbahar koleksiyonlarında markalar ekose ve pötikare desenleri tekrar öne sürdüler. Özellikle Zara'daki dantelli ekose elbise aklıma bu elbiseyi biraz değiştirme isteği uyandırdı. Bu yüzden dolapta onu tıktığım yerden çıkarmak zorunda kaldım ve bu hali ile hasret giderdim bir gün boyunca. 


26 Eki 2013

'Kırılma Noktası' İstanbul Moda Haftası'ndaydı…


İstanbul bu sene ikinci kez en heyecanlı etkinliklerden birine ev sahipliği yaptı. 7 - 11 Ekim arası Kuruçeşme’de gerçekleşen İstanbul Fashion Week birbirinden farklı defilerle moda severleri bir araya getirdi. Genç tasarımcı Ayhan Yetgin herkesten önce deneme fırsatı bulduğu Samsung Galaxy Note 3’ü ile Fashion Week’te yerini aldı. Ayhan Yetgin’in Note 3 deneyimini paylaştığı yazıyı okuyarak Galaxy Note 3 benim olmalı diyebilirsiniz:

16 Eki 2013

Mutlu bayramlar

 

Bayramın ikinci günü artık. Herkes varacağı yere ulaşmıştır muhtemelen. Sevdiklerine kavuşmuştur!

14 Eki 2013

Sağlık medmio.com'da


Tatil geldi ve hepimiz şehir dışına çoktaan çıktık bile. Bazılarımız ülkeler aştı ya da aşmak için valizleri hazırlıyoruz. Peki tatile giderken valize neler koyarız?
Sizi bilmem ama ben mutlaka bir kaç ilaç atıyorum valizime. Ağrı kesiciler, ateş düşürücüler... Hele Lili doğunca özel ilaç kutusu ile çıkıyoruz iki günlük geziye bile. Sırf bu hastalık ve sağlık korkusundan Lili doğduktan sonra üç yıl boyunca tatile filan hiç çıkmadık. Ya gittiğimiz yerde hastalanır da doktor bulamazsak. Bilmediğimiz tanımadığımız yerler sonuçta. Fazla temkinli anne ve babaların bebek sonrası hapis hayatlarına son verecek bir site buldum. Eminim doktor olan okurlarım bunu biliyordur. Ben bulunca tüm doktor arkadaşlarımı buldum sitede. İsmen sorgulayınca çıkıverdiler.
Dişçim Müj de orda, Lili'nin doktoru da! Aradığınız her sağlık kolunda iyi doktorları kategorilendirilmiş şekilde bulabiliyorsunuz. Örneğin şöyle sorgulayalım: " daha bilinçli günler için jinekolog Ankara "  linkten girince de Ankara'daki jinekologlara ulaşıyoruz. Aynı sorguyu sadece alanı sorgulayarak da yapabiliyoruz. Liste hemen sayfaya dökülüyor. 
Ben önce şehir listesindeTekirdağ'a baktım bir Tekirdağ'lı olarak ve listede göremedim ama endişelenmeyin. Sadece ismi yazılmamış. Sorgu kutucuğundan sorguladığınızda,Tekirdağ'lı ve siteye kayıtlı tüm doktorlara ulaşıyorsunuz. Türkiye'den tam 85.000 (seksenbeşbin) doktor sisteme kayıtlı. Yukarıda gördüğünüz ülke listesine de sitede ulaşabiliyorsunuz. Her ülke listede yok ama mevcut ülkelerde kaç doktor kayıtlı hemen öğrenebiliyoruz. Her ülke için kendi dilinde hazırlanmış diğer ülkelerin platformları. O ülkenin dilini bilmeyenler için zor olabilir ama gittiğim ülkede doktora hemen ulaşabilecek olmam içime sular serpti benim. 
Bu bayram bol gezmeli olsun o zaman. Yurt içi ve yurt dışında bayramı kutlamaya karar vermiş tüm okurlarımın bayramının sağlık içerisinde geçmesi dileği ile. İyi bayramlar şimdiden...

Firmoo ile gözlük çekilişi sonucu!!!


Firmoo ile Gözlük Çekilişi sonuçlandı ve Firmoo'ya gerçek katılımcıların listesini gönderdim. Firmoo'nun kuralları gereği sitelerine yönlendirdiğim linkte bir gözlük seçilecek ve yoruma yazılacaktı ayrıca bir de mail bırakılması gerekiyordu. Bu koşulları yerine getirmeyen ve bazen de bir kaç kez yorum bırakanları sildim o kadar. Malesef katılımcı sayısı 50'yi geçemedi ve sadece bir gözlük hediye edilecek. Yine de katılan herkes bedava kargo ve %50 indirimi haketti.
İşte birinciyi açıklıyorum ve kendisine mail ile ücretsiz gözlük kodunu gönderiyorum. Böylece yorum olarak bıraktığı gözlük modeline bedava sahip olabilecek. Geri kalan tüm katılımcılara ayrıca mail atarak seçmiş oldukları gözlüğe tanımlanan indirim kodunu bildireceğim hemen.

Tebrikler "yaseminbas86" sen kazandın;)
Dilerim güzel bir bayram sürprizi olmuştur.

Blue asymmetry


We will have religious holiday tomorrow and these are the pieses which i choose for the first day. It looks like the sun is approving me with this decision, whatcha think?

Yarın bayramın ilk günü ve ilk gün için seçimim bu iki parça. Bu seçimimi güneş de onaylıyor gibi ne dersiniz?

10 Eki 2013

Pop Art Yemek Odası



Yemek odasında pop art stilde döşemek evi aldığımızdan beri aklımda vardı. Aslında duvarın tümü pop art bir tablo olabilirdi ya da pop art bir duvar kağıdı da kullanabilirdik.

9 Eki 2013

Teknoloji Harikası Yataklarda Büyük İndirim...



İyi uykunun, sağlıklı yaşamın olmazsa olmazlarından biri olduğu
na inanan İşbir Yatak, herkes sağlıklı uyusun diye yaptığı Büyük İNDİRİM KAMPANYASI ile 2013 yılına damgasını vurdu...

Rocker Mickey!



Miki Fareli t-shirtümü bir de rokçu tarzda yorumlamamız gerekirse...

8 Eki 2013

O bir kedi


Geçen sene çantalarda ve kıyafetlerde köpek baskılar dikkatimi çekerken bu sene kedilere taktım.

7 Eki 2013

İp perde, artısı ve eksisi


Yeni evin salonuna ip perde aldık. Perde rengini duvar rengine uyumlu beyaz renkte seçtik ama krem rengi koltuklarla müthiş bir renk çatışması yaşıyoruz. Hadi o sorunu halı ile çözeceğimizi düşünüyoruz ancak beyaz perdenin krem şeride dikilmesi sorununa ne yapılır ki...

4 Eki 2013

Instagramda bu sıralar


1. Italya - Floransa'da pespembe şeker vitrini ya da şekercinin pembe vitrini... Amaan şekerler çok güzel, başımı döndürdü, cümle kuramadım.
2. Lili ve ben Mickey Fare t-shirtlerimizle, kuaförde bir gün.
3. Yağmurlu geçen iki günün güzel manzarası. (Manzara güzel de evde güneş enerjisi kullanmayaydık eydi:)
4. Jessica Buurman'ın instagram yarışmasında kazandığım nail stickerları denedim. Tam night out'luk oldular.
5. Gözlük çekilişim var sakın unutmayasınız dedim! (Burdan katılın:)
6. Lili düğmelerle oynadı, çok beğendim.
7. Suzy değil, ismi meğer Lusy imiş. Biz de diyoruz, bu köpek neden bakmıyor.
8. "It's all about the shoes" isimli çalışmam bir yarışmada bana hediye kazandırdı. Gelince paylaşırım.
9. Lili ile hayata farklı açılardan bakmayı deniyoruz. Baktık: Tersten de güzelmiş:)
Takip etmek için @lilibebek;)

3 Eki 2013

Firmoo Yeni Gözlük Çekilişi Sponsorum


Çekiliş Sonuçlanmıştır, teşekkür ederim. Sonuç burada! 

Kısa bir süre önce beyaz gözlüklerimi almıştım Firmoo'dan. Yazımı yazınca siz okurlarıma da bir hediye vermek istediklerini söylediler. Seve seve kabul ettim tabi ki. Böyle güzel gözlükleri kim istemez...
Bir kişi bedava gözlük ya da güneş gözlüğünü ücretsiz gönderi ile kazanırken katılan herkes %50 indirim kodu ile dilediği kadar alışveriş yapabilecek üstelik kargo yine ücretsiz. 
 İyi haber de katılımcı sayısı 50 kişiyi geçerse çekilişte iki kişi kazanacak:) Bu harika!!!

1 Eki 2013

Kırmızı | beyaz | siyah

 

Ara mevsimlerde hangi ayakkabıyı giyeceğimi şaşırıyorum. Kapalı giyersin sıcak gelir, açık giyersin yağmur yağar, ıslanır üşürsün. 

İnternetten altın da mı alınırmış?


Bu ev dekorasyonu ve taşınma mevzusu beni çok yordu ve çok şeyden mahrum bıraktı. Bütün planlarım alt üst oldu bazı günlerde elinde matkap ve malzemelerle geliveren bir usta ile. Mesela çok değer verdiğim çok tatlı bir arkadaşımın düğününe bile gidemedim ve çok ama çok üzgünüm bunun için. Artık İstanbul'da yaşadığı için onu bir daha ne zaman görürüm hiç bilmiyorum.
Şimdi aklıma geldi acaba adresine altınını göndersem güvenebilir miyim kargoya, ya da nasıl yapsam da ona değerlendirebileceği değerli bir hediye göndersem... Yine internete sorma jokerimi kullanıyorum!