10 Şub 2009

Balkonda Kardelenler



O kadar çok seviyorum ki kardelenleri ve ilkbahar çiçeklerini...
Sizlere bir yazımda, Deliorman'a memlekete gittiğimi yazmıştım. İşte oralardan getirdiğim kardelen soğancıklarını saksıma ektim, sabırla bekledim ve en nihayet benim için geldiler olmayan karı da delerek kardelenler. Deliormanca onlara akbardak deriz Türkiyede kardelenler, öyle ya da böyle onlar doğanın en nazik varlıkları ama bir o kadar da dayanıklılar soğuklara. Başları eğik diye ve renkleri beyaz diye hep bana gelin gibi gelirler. İyi ki açtılar, onların mutluluğuna ihtiyacım vardı. Küçük Lilibebek de her sabah onları görmek istiyor ve kendi dilinde ÇİÇE diyor onları görünce (çiçek demek lilice).

4 yorum :

Adsız dedi ki...

ne şanslısın canım ya,karsız bir günde kardelenlerin açmış.
Ben de ilk defa kaz dağlarında
görmüştüm kardelenleri.
Bence kardelen mücadeleden başarıyla çıkanların sembolü
o yüzden çok severim.
Sevgiler.

Suzy dedi ki...

Sanırım kardelenler çok özel çiçekler bizim gibi duygusallar için. Sen de balkonda bir iki tanesine sevinebilirsin, yakında sümbüller, lalelerim de olucak, hepsini paylaşıcam.

GAMZELİ ANNE dedi ki...

ne kadar güzel ya severim kardelenleri asildir ,güçlüklere karı koymanın sembolüdür bence ..çok şanslısın benim içinde sev onları:))

Suzy dedi ki...

Gamzeli anne; senin avatarında ben de bir kardelen görüyorum kucağında sen de onu benim için bir kez daha öp olur mu, güzel yorumun için teşekkür ederim.