21 Ağu 2008

goblen - " KÖY PEYZAJI "

Yıllarım bu goblende desem yeri var. Tamı tamına 16 yıl sürdü onu bitirmem ama bitti ve artık sahibinde. Yani annemde. Bir anneler günü hediyesi olarak verdim. Bana goblen dikmeyi, dikiş dikmeyi, tığ işini daha birçok şeyi o öğrettiğine göre o bunu hak etti. Köy peyzajlarını çok sever annem, bu gobleni de o seçti bana. Her neyse başlarda onu sevmesem de yıllarımı ona verince ve yalnızlığımı onunla paylaşınca iyi arkadaş olmuştuk. Şimdi emin ellerde.

3 yorum :

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık benim kızımda 2 yıldır boş zamanlarda işlemeye çalışıyor anneler için nekadar kımetli bilirim anneniz iyi günlerde kullansın bebeğinizide allah nazarlardan saklasın çook tatlıı.
http://goblensanati.blogspot.com/

Goblenci.com dedi ki...

Merhaba,
16 sene sürmesinde biraz sizin ihmaliniz de sözkonusu olmuş sanırım. Ama işin aslına bakarsanız; sizin de dediğiniz gibi "yanlızlığımı onunla paylaşınca", varılan yerden çok, gidilen yol önemli. 16 sene size arkadaşlık etmiş.
Bu arada sizi tanıştırarak biraz daha yakınlaşmanızı sağlayabilirim sanıyorum.
Arkadaşınız ünlü bir ressamın tablosu.
Eserin adı The Hay-wain.
John Constable tarafından resmedilmiş.
Bu linkten detayları görebilirsiniz

Suzy dedi ki...

Goblenci.com'a aydınlatıcı bilgileri için çok teşekkür ederim. Goblenimi ihmal ettim ama o benim yegane görevim değildi elbette derslerimin önceliği vardı o zamanlar. En sonunda ona gereken zamanı ayırıp onu bitirebilmiştim. İnanılmaz bir şey bir goblen bitirmek bunu herkese söyleyebilirim. Bir anda onca yıl onunla olan yakınlaşmanız bir anda goblen bitince yüzünü görmediğiniz o kişiyle tanışmış gibi oluyorsunuz. Annelikte de böyle hissetmiştim. Kızımı 9 ay taşıdıktan sonra onunla tanıştığımda da bu duygunun daha yoğun ve sınırsız halini yaşamıştım. Sevmek de lazım elbette. anılara döndüm yine goblenci, yine çok eşekkür ederim.