31 Eki 2008

İşkembe Çorbası

Evde hiç pişirmediğiniz ve pişirmekten korktuğunuz birşey olabilir işkembe. Bu çorbayı bir kez okuyup deneyin. Yapması kolay, ayrıca restoranda yediğiniz çorbadan çok farklı ve lezzetli. Ben bir kere denemenizi ısrarla öneririm. İşkembe neden yememişim bu güne kadar diyebilirsiniz. Bizim evde çok sevilir ve haftada bir kez pişer bu çorba. Buyurun Deli Orman Sofrasına.
8 kişilik
Malzemeler:

1 kg temiz işkembe
1-2 baş soğan
1 fincan piriç
biraz maydanoz
karabiber - tuz
sarımsak ve sirke (yaniiii)
Not: biz Tansaştan alıyoruz işkembeyi çok temiz oluyor ve tekrar ayrıntılı temizlenmek zorunda kalmıyor. Maret ürünleri satılıyor tansaş et reyonunda.
Yapılışı: İşkembeyi olduğu gibi haşlayın, pişmesine yakın tuz atın ki sertleşmesin. Haşlanınca suyundan çıkarıp soğumaya alın. Soğanlarınızı temizleyip doğrayın. Pirincinizi ayıklayıp yıkayın. İşkembe soğuyunca çorbalık küçük küçük kesin. Kendi suyunda işkembeyi soğanları ve pirinci pişene kadar haşlayın. Suyu yetmezse ekleyin. Pirinçler pişince altını kapatın, karabiberinizi atıp karıştırın ve ince ince doğradığınız maydanozu üstüne atıp demlenmeye bırakın. Servisi sarımsaklı sirke ile harikadır. Afiyet olsun.

1 yorum :

Adsız dedi ki...

ay lilim affet beni kokusuna bile dayanamam birde kerevizin ama işkembeye beyim bayılır :) gri yarım eldiven de cici olmuş hepsini shopda satasın emi :)