9 Kas 2008

Hamsi Buğulama


Bir yemek ki karadenizin kıyısının kokusu bile olsa bu yemek bilinir. Bir de babamın uslünü anlatayım dedim deliorman usulü olarak. Görüntü harikaydı dayanamayıp çektim fotoğrafını. Yapılışı da çok pratik.
6 - 8 kişilik
Malzemeler:
1 kg hamsi
2 - 3 ad. soğan
1 ad. domates
1- 2 ad. biber
1 çay bar. su
tuz ve karabiber
Yapılışı:
Hamsilerinizi temizleyin. Tepsinin üzerine azıcık yağ dökün, tepsiniz yağlansın. Soğanınızı temizleyip halka halka doğrayın ve tepsinin dibine döşeyin (eğer soğanın verdiği şekerli tadı sevmiyorsanız bu aşamayı atlayın ancak işin esprisi kaçar söyleyeyim buğulama dediğin soğanlı olur yahuuuu). Üzerine hamsileri güneş gibi şekilli dizin (ne de olsa lezzet kadar görüntü de çok önemli.) Domates ve biberlerle süsleyin (resimdeki babamın tuali sizin hamsi tualiniz farklı görünebilir açın yaratıcılığınızın sesini). En son tuzlu su yapıp karabiberi arzu edildiği kadar suyun içine ekleyin ve tepsiye dökün. Fırında 200 derecede pişirin. Afiyet olsun.

Not: Haftada en az 1 gün deniz ürünü yemeyi ihmal etmeyin. Eşimle pazar günlerini balık günü ilan ettik ve kuralımızı seviyoruz. Önemli olan balığı ızgara ya da fırında pişirerek yemek zira yağda kızartmak balıktaki bütün gerekli besinleri yok ediyor. Sağlıkla kalın.

Hiç yorum yok :