21 Ara 2008

Angora örgü elbise


Burda örgü 2007/1 dergisinden örmüştüm bu elbiseyi , ancak dergide bir yelek olarak duruyor da ben nedense modeli görünce bunu elbise yapmam gerektiğine karar vermiştim. Gidip sütlü kahve rengi angora ip aldım ama suni değil doğal olanını tercih ettim ve aldım başıma belayı, o kadar tüy döküyordu ki oturduğum yerde kedi yatmış sanırsınız. En sonunda kayınvalidem dedi ki böyle ipler örülünce buzdolabında tutulurmuş bir 24 saat, sonra kullanılırlarmış. Koydum buzdolabına da pek bi fayda göremedim. Yine de siz belki bu (gerçekliği mechul) püf noktasını deneyebilirsiniz..

6 yorum :

Nur dedi ki...

harika olmuş ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

Kaşım kaşın kaşınırım ben yünü tenime değdiremiyorum ama bu güzel olmuş cidden içine giydin mi kaşınmazsında hem :)

cicibici bişeyler dedi ki...

Merhaba,bence değer çünkü şahane olmuş ellerine sağlık.

Suzy dedi ki...

Nur, Craft Woman ve cicibici bişşeyler; teşşekkür ederim yorumlarıınıız için, beğendiğinize de sevindim. Bu elbiseyi fotoğğraf çekimi esnasında kızkardeşime kaptırdım, giysin gençler dedim ve verdim. Kendime yenisini örme niyetindeyim ama asla bu sefer gerçek tiftik kullanmam. Ne o tüyler öyle yaaa.

Kürksever dedi ki...

Sevgili Suzy, çok muntazam örmüşsün, model çok güzel çıkmış, ama yorumlarda da yazdığın gibi bu ip tiftik, daha doğrusu mohair (Türkçe moher). Tiftik, tiftik keçisinin yününden elde edilir. Angora ise angora tavşan tüyünden. Türkiye'de maalesef örgü ipi firmaları tiftik, angora, moher, maşallah hepsini birbirine karıştırıp satıyorlar ve işin açığı çok da kaliteli yünler çıkarmıyorlar. Avrupa'da çok kaliteli, yıllarca zevkle giyilebilecke mohair ve angora örgü yünleri satılıyor, ama bizim kadınlarımız yün alırken maalesef sadece fiyatına bakıyorlar...

Suzy dedi ki...

Coşkun Hürsel: teşekkür ederim, ben de bu kadar detaylı bilmiyordum ama yünün üstünde yazanla yetindim. Yazının başlığını ve içeriğini bu yönde değiştirsem mi acaba?!? Çünkü ben sadece tiftik olarak biliyordum bunu ama angora diye satın aldım. Allah allah, firmalar neden böyle çarpıtıyorlar ki anlamadım. Ne gerek var kavram karmaşasına. Bir şey neyse odur en nihayetinde. Amaç modern olmaksa doğru kavram kullanmak bunu neden engellesin anlamıyorum. Tuhaf!!!