18 Ara 2008

Örgü jile ve takımı





Geçen sene kendime ördüğüm jileye bu sene şapka, tozluk ve eldiven (linkten eldivenleri görebilirsiniz) de ördüm ve takımı tamamladım.

8 yorum :

GeCe dedi ki...

valla örgüler de süper ama ben pozlara bayıldım manken gibisiniz maşallah

oyas dedi ki...

bu jile takıma bayıldım mümkünse nasıl ördüğünüzü anlatabilirmisiniz harika olmuş ellerinize sağlık:)

oyas dedi ki...

harika bir takim olmus ellerinize saglik aciklamali anlatsaniz cok sevinirim yetenekli elleriniz dert gormesin

Suzy dedi ki...

Gece: Beğendiğine sevindim. O manken kızkardeşim, ben doğumdan sonra tombul bir manken oldum. Bu jileyi ben giyerdim bi zamanlar neymişim be... Şimdi kızkardeşime de yakışıyor. Teşekkür ederim.

Diyet mi yapsam ne?...

Oyas : Jile şu anda kızkardeşimde, getirince tarif etmeye çalışırım ayrıntılı. Ben genelde kafadan atarım böyle bulamadığım modelleri. Kısaca anlatayım.
Ön: Bacaklarının çevresinin ölçüsünü ölç (eteğin nerden başlıycaksa) ve 2ye böl, çıkan uzunlukta ilmek at ve 10 ilmek daha fazladan atarak başla örmeye (eteğinin genişliği fazla olsun istersen 10 yerine daha da fazla ilmek atabilirsin) (ilk 3-4 sıra haraşo), basenden sonra kenarlardan daraltmaya başla. Belden 10 cm yukarıya kadar daralt ve devamını daraltmadan örmeye devam et. Göğüsünün üstüne kadar ör ve yine başladığın gibi 3-4 sıra haraşoyla bitir ve kapat.
Arka: Başlangıç aynı sadece bunda daralma sürekli oluyor (tabi aralarda daraltmadan ördüğün sıralar oluccaktır daralmaya da sen karar ver çünkü bu ipine ve senin arsuna bağlı)ta ki sonunda 10-16 ilmek kalana kadar. Oraya gelince ilmekleri 2ye böl ve askıları ayrı ayrı ör. Diğer tarafta düğmelerle askıyı ön yüzüne dik.

oyas dedi ki...

çok teşekkür ederim aydınlattığnız için bende örmek istiyorum bu tarz bişey tabi becerebilirsem :)

Suzy dedi ki...

Oyas; hiç korkma başla o kendi biter zaten. İnsana ilham geliyor ördükçe bir an önce bitse de giysem diyor. Kolay gelsin.

! ÖRGÜELİ ! dedi ki...

Ellerine sağlık hamarat arkadaşım çok şeker olmuş.

Suzy dedi ki...

Örgüeli; teşekkür ederim arkadaşım senden hamarat olmayayım.