19 Nis 2009

Dikdörtgen hırka


Yapımı oldukça kolay olan bu hırkayı Koton mağazasında dehşet bir fiyata görünce hemen dikmek geldi içimden. Diktim ve deli gibi siparişler aldım çevremden siyah rengi için, kaç tane diktiğimi bilmiyorum bile. Böyle salaş ve rahat bir görünüm sevenler için ideal bir hırka ve şimdi pasajıma da ekliyeceğim ama yine de Koton kadar acımasız olmayı düşünmüyorum.
Kendine bunu dikmek isteyenler için anlatımını çalışacağım ama Deryalı Günler programında anlatılmıştı bir zamanlar belki hatırlarsınız. Bir dikdörtgen parçadan elde edilen bu hırkaya iki çizgi ile kol boşluğu kesilir ve kolunuza göre iki dikdörtgeni eklerseniz hırka, eklemezseniz yelek olur. Ben bir hoşluk olsun diye kol kenarlarını büzgü yaptım (fotoğrafın üstüne tıklarsanız büyür ve o ayrıntıyı görebilirsiniz) ve çok şık bir hal aldılar ama düz kesim de harika. Yaz akşamlarında şal yerine bu hırka harika olur bence, değişik şekillerde önünü kapatabilirsiniz broşla da tamamlanabilir, her şey hayal gücümüze kalmış. (hırkayı kendine dikmek isteyenler buradan nasıl yapıldığını öğrenebilir)

10 yorum :

gül dedi ki...

canım harika eline saglık ben yine burda bayılarak bakıyorum sevgiler

Ayca Karaoglan dedi ki...

suzycim günaydın, hatırlıyorum derya baykalın programından. ama emin ol senin yaptığın bin kat güzel olmuş :) ellerine sağlık canım, iyi haftalar...

Suzy dedi ki...

Gül; Teşekkür ederim beğendiğine çok sevidim canım. Bu ürünümü satışa çıkarmayı başardım en azından pasajda yandaki kutucuktan göreceksin. Artık sadece bakmak zorunda değilsin:) Ama unutma ki bu hırkanın hiçbir yerine makina değmedi yine el yapımı, sevgiyle ve el emeğiyle.

Ayça; Çok teşekkür ederim Ayçacım, beğendiğinize çok seviniyorum tüm arkadaşlarımın.

GeCe dedi ki...

harika olmuş nasıl bir kumaşla diktin beyaz olması da ayrıca hoş durmuş

Suzy dedi ki...

GeCe; Kumaşların isimlerini pek bilmiyorum ama örgü bir kumaşla triko mu diyorlar? Bu hırkayı Derya Baykal da giyiyor ama penyeden yaptılar hırkayı ve üzerine batik uyguladılar harika oldu. Penye şık sarıyor tabi ayrı bir hava oluyor. Fikir olsun diye paylaşayım dedim.

Adsız dedi ki...

ellerinize saglik cok guzel omus sizin yaptiklarinizi hayranlikla takip ediyorum.daha oncede hic dikis bilmedigim halde "D" elbiseyi denedim.o kdar guzel anlatmistiniz ki bir hevesle kumas alip diktim.Guzel oldu.Simdi de bu hirkaya heveslendim
Dikdortgenin olculerini verebilirseniz sevinirim.Simdiden tesekkurler.

Suzy dedi ki...

Sevgili adsız beni çok mutlu ettin şimdi. Diktiğin elbiseyi bloğumda sağ üstte yazan mailima fotoğraflayarak göndermeye ne dersin, kendi fotoğraflarım gibi onu düzenler yayınlarım okuyucularıma ve senin dikiş bilmeden bunu yaptığını yazarım (istemezsen yüzünü yayınlamam yani tam benimkiler gibi olur).
Bu hırkayı da en kısa zamanda hazırlayıp sizlere sunucam ancak evdeki internetim onarılınca.Sen şimdilik triko bir kumaş ara kendine, şöyle giymekten hoşlanacağın bir kumaş olsun. Yazı en kısa zamanda burada olucak.

dilhan simay dedi ki...

canım emegıne saglık harıka gorunuyor
http://dilego.blogspot.com/

dilhan simay dedi ki...

gercekten super vallh

Suzy dedi ki...

Dilhan-simay; teşekkür ederim. Bir o kadar da rahat ve kullanışlı. Teşekkürler tekrar tekrar.