25 Nis 2009

Pratik Salaş Hırka nasıl yapılır

Daha önce bloğuma eklediğim beyaz salaş hırkanın anlatımını eklememi istemiş bir iki yorumcum. İşte hazırladım ve sizler için anlatıyorum.
Yukarıda gördüğünüz ölçüler beyaz hırkaya aittir (38 - 40 beden). Sizler boyu ve eni ile oynayabilirsiniz. En uygunu triko bir kumaş olur diye düşünüyorum ama siz değişik versiyonlar deneyebilirsiniz ; jarse gibi mesela. Esnek olmasına dikkat edin, kollardan kasma olabilir.
1. Hırkanın gövdesi için : En;160cm, boy; 103 cm
2. Hırkanın kolları için 2 tane 36cm + 2 cm dikiş payı= 38cm eninde 53 cm boyunda (kendi kol boyunuza göre ayarlayın burasını) kol kesin.
3. Hırkanın tam ortasını bulun ve yukarıdan yaka için yaklaşık 20 cm boşluk bırakıp kat yerinden içeriye 20 cm boşluktan sonra 18 cm'lik çizgi şeklinde kesin (çizimdeki o kalın siyah çizgiler kesilen kısımlardır) açtığınızda 40 cm aralık görülecek.
4. Çizik şeklindeki kesiklere kolları dikin ve dikişi aşağıya getirmeyi unutmayın.
5. E bitti giyin artık:)
6. Eğer beyaz hırkadaki büzgülü kolları dikmek sterseniz biraz daha uzun kol kesip iğne ile dikerek büzdürebilirsiniz.

20 yorum :

harosa dedi ki...

günaydın canım mutlu pazarlar

saniye dedi ki...

paylaşımın için teşekkürler çok güzel anlatmışsın sevgilerimle

Unknown dedi ki...

evet gerçektende hem kolay hem şık olmuş...

Suzy dedi ki...

harosa; teşekkürler, sana da diycem ama artık pazartesi oldu. dün net bozuldu giremedim de...:(

saniye; ne demek, yapınca siz de paylaşın çok sevinirim.

minikmimik; teşekkürler, kendi buluşum değil ama olsun kolay diye paylaşmalı ve öğrenmeli. Sizinkilerin yanında komik basit, ama sonuç yine fena değil di mi:)

birfincanacikahve dedi ki...

merhaba paylaşımınız için teşekkürler.Ben hiç anlamam bu tür şeyleri.Ama sanırım uğraşırsam bende yaparım herhalde.Siz çok güzel anlatmışsınız.Ama takıldığım bir şey olursa sorabilirmiyim.Şimdiden teşekkür ediyorum.

Suzy dedi ki...

birfincan kafve; bir şeyi yapmanın en iyi yolu onu yapmaya başlamaktır derim ben, anlamadığınız her şeyi dilim döndüğünce cevaplamaya hazırım tabiki de. Her zaman sorabilirsiniz, mailim da yukarıda sağ üstte yazıyor oradan da ulaşabilirsiniz. Kolay gelsin.

Zubeyde dedi ki...

Merhaba
Dun sabah bu salas hırkayı yapmaya karar verdımç Oglen buromdan evıme gıttım ılk ısım elımde var olan bır trıko kuması kesmek oldu. Bıraz kol kısmının acıklıgını arttırdım cunku omuzlarımdan mıdır nedır sızın verdıgınız olculer bana dar geldı. Neyse ben 36 yerıne dıkıs payı ıle beraber 44 yaptım.2 saat ıcerısınde dıkıslerını bıtırdımç Bugun uzerımdeç Bır kosesını guzel bır yaka ıgnesı ıle dıger tarafa tutturdum. Gıttıgım bır durusmada avukat arkadaslar aldıgım yerı sorup durdular. O kadar sık oldu anlatamam.Guzel anlatımınız ıcın tesekkur ederım. Anlatımlarınızın devamını dort gozle beklıyorum.
Sevgıler.

Milena Ivanova dedi ki...

Наметката е много хубава. И аз имах подобна от трико, но ръкавите ги изплетох на една кука. Всъщност варианти има много :)

ella dedi ki...

bende çok örmek istiyorum bu salaş hırkadan, şablon çok işime yarayacak. sağol canım :))

Suzy dedi ki...

Zübeyde Hanım çok sevindim beğendiklerine arkadaşlarınızın, sükse yapmışsınız belli. Ölçüler bana göreydi ama kumaşın esnekliği göz önünde bulundurularak tabi bazen uzatmak gerekebiliyor, vaktinde fark edip müdahale etmeniz iyi olmuş. Belki de bedenlerimiz de farklı olabilir ama fark etmez mantık bir:) Dikebilmenize sevindim, ben de elle diktim arkadaşlarıma birsürü çok çabuk bitmesi de bir avantaj, hele sonuç bu kadar güzel olunca... Bloğumda sunulan beyaz hırka satılık arkadaşlarınıza tavsiye edebilirsiniz. Pasaj.com'dan alabilirler güvenle. Diğer anlatımlarım da fikir geldikçe devam edecek elbette. İyi günlerde giyiniz...Sevgiler.

Milena; Dobra idea si dala obache (za pleteneto s kuka), tova e hubavoto che razlichni hora mogat da imat nai razlichi idei, blagodarya ti che spodeli s men. Tova sushto e triko i jiletkata e ushita. Vidyah modela v edin magazin na edna izvestna marka tuk, beshe tolkova skup che reshih da go napravya vednaga shtom se vurna v kushti na puk:)

Owl; örgülü modelle daha dar olarak ve üstünde saç örgülü bir örgü stili vardı Kotonda yine, fiyatı yine uçuktu tabi ve kol takmamışlardı yelekvari birşeydi ama harika görünüyordu, paylaşayım dedim. Yapınca sen de paylaş arkadaşım bekliycem sabırsızlıkla.

Adsız dedi ki...

harikasın çok teşekkürler çok güzel bir paylaşım.
Sevgiler.

Suzy dedi ki...

Örgüknit; Güle güle dikip giyiniz efendiiiim.

thebard dedi ki...

merhaba
ben de bugün kolsuz olarak şifondan yapıcam plajda mayo ya da bikini üzerine giymek için.bir de D elbiseyi aynı şekilde yapmayı düşünüyorum.inşallah bu şekilde de güzel olur.

Suzy dedi ki...

thebard; kolay gelsin o zaman sana, unutma ama şifon esnek değildir ölçüleri değiştirmek durumunda kalabilirsin:) hatırlatayım dedim ki bir hızla kumaşını katletme benim ölçülerim yüzünden. sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

harikasiniz lilibebek bayildim bu hirkaya cok teskekurler bizimle paylastiginiz icin frandan sevgilerimle

Suzy dedi ki...

Adsız arkadaşım frana bizden de sevgiler, güle güle giyin...

ay ışığı dedi ki...

suzy herşey eşimin evdeki polar battaniyeyi bulamamasıyla başladı ona battaniyeyi hırkaya dönüştürdüğümü sonra göstereceğimi söyledim oda hadi canım nasıl olurmuş da battaniyeden hırkada hiç işim yokmuymuş da diye söylenmeye başladı ki üzerimde bu hırkayı gördü ve battaniyenin nasıl bir hırka halinedönüştüğünü kendi gözleriyle gördü venihayet inandı ve çok da beğendi harika oldu:)tayt ve kalın kemerle tamamladığımda ise harika bi sonuç çıkıyor ortaya.:)))tek kollu mavi elbiseyede aynı yorumu yapmıştı gerçi eşimi şaşırtmaya devam edeceğim bu gidişle tasarımlarınızı bekliyorum:)))

Suzy dedi ki...

ay ışığı: helal sana:) umarım eşin evdeki eşyaların hepsi senin kıyafetin haline gelmeye başlayınca aramız bozulmaz:)Kocaman sevgiler ve öpücükler. Yeni fikirler yeni fotoğraf makinası alınca inşallah. Bozuk olduğu için yeni post yazamıyorum:(

Adsız dedi ki...

çok güzel olmuş çok beğendim ama acemiliğimden olsa gerek kol takma aşamasını anlayamadım. kolları takın dikişi aşağıya getirin ne demek? bunları bana açıklarsanız çok sevinirim. çok teşekkürler şimdiden

Suzy dedi ki...

Adsız: Şekilde hırkanın üstünde gördüğünüz çizgilerin alt noktasından kolların alt dikişi denk gelecek şekilde kolları takıyoruz. Umarım anlaşılmıştır...