14 May 2009

Tablo gibi elbise

Güzel sanatlar lisesinde okurken resim bölümündeki arkadaşlarım suluboyalarla renk çalışırlardı. Sıcak renklerin yoğunlukta olduğu bu kumaşı görünce aklıma o günler geldi. Ne yapacağımı bilmeden aldım bu kumaşı ve metalik ışıltılı gece elbisesinin modelinin aynısını diktim en sonunda onunla. Pasajıma da ekliyorum elbiseyi. Benim gibi, onu görünce birşeyler hisseden biri beğenip de giymek isterse sahip olabilsin diye. Umarım hoşunuza gider.

4 yorum :

Ayca Karaoglan dedi ki...

Bahar gelmiş bu elbiseye suzy :) Ellerine sağlık canım.

Suzy dedi ki...

Ayça; teşekkür ederim Ayçacım, bahar gerçekten bana da geldi. Artık örmekten çok yazın yaptığım uğraşları tercih ediyorum, dikmek, boyamak geliyor içimden. İçim ısınıyor bu güzel günlerde. Umarım bahar bize bereketli bir yaz getirir. Sevgilerimle.

zuhal hepşenay dedi ki...

merhabalar biz bu elbiseyi dikmek istyoruz yalnz patronu yok biraz zorlandık rica edersem patronuda koyabilir misiniz?

Suzy dedi ki...

Zuhal Hepşenay: Elbette ilk fırsatta koyarım ama pratikçe hemen anlatabilirim de.
http://lilibebek.blogspot.com/2009/07/mavi-jarse-elbise.html
Yerinizde olsam pratik olarak bunu yapmak için yukarıda gördüğünüz linkteki tarifimden yola çıkardım. Göğüs kısmındaki birleşim yerine de omuzlara geçirilecek o geniş omuz parçasını geçirirdim. Arkadan da aynı parçayı sırtın tam ortasından minik bir parça kumaş ile tuttururdum. Bu resimde ortaya bakarsanız net olarak görünüyor. Resme tıklarsanız kocaman büyür ve daha net görünür. Umarım fikir verebilmişimdir. Sevgiler...