3 Oca 2012

2011'den Lili Bombaları


Lili  2011'de öyle laflar etti ki bomba gibi patladılar kafamda. Üzerinden fazla geçmeden paylaşayım ki ebediyen kayıt altına almış olayım.
Bomba 1:
"ANNE, HEP GENÇ KAL"
Çok değil 1-2 hafta önce, gece vakti, Suzy Lili'yi uyutmaya çalışıyordu. Yatakta bir dillendi bir dillendi hanımefendi. Başladı okulunu, öğretmenini, arkadaşlarını anlatmaya (uyumayacak ya!). 
Lili: Anne biliyor musun, biz okulda yemek yemeye sıra ile gidiyoruz. Diğer sınıflar da sırayla gidiyorlar. Çünkü başka kardeşler bizim sınıfa karışıııır, onların öğretmeni de çok üzülür.
Suzy: (Artık uyumamak için kendini zor tutarken;) Tamam annecim, çok güzel, ben de öyle gidiyordum anaokulunda yemekhaneye. 
Lili: (çok şaşırır!) Nasıl? Sen de benim okuluma mı gidiyordun?
Suzy: Yok, benim kendi okulum vardı.
Lili: Sen de küçük müydün?
Suzy: Evet annecim ben de senin kadar küçüktüm.
Lili: Ama sen küçükken senin annen kimdi?
Suzy: Anneannen Lili!
Lili: Hayır hayııır, küçükken diyorum. Senin annen küçükken kimdi?
Suzy: Anneannen Lili! (artık uyumama saniyeler var cevap üretemiyorum)
Lili: Ama o yaşlıııı!
Suzy: Evet ama ben küçükken o benim gibi gençti, olsun yine de anneannemiz çok güzel değil mi? (dilim zor dönüyor, bitmişim)
Lili: (kapkaranlık odada gözleri kocaman patlamıştı ve yatakta dikildi.) O zaman sen de mi yaşlanacaksın Anne?
Suzy: Evet annecim ben de anneanne olurum belki yaşlanırsam, bunu çok isterim.
Lili: (birden ağlamaya başlar) Hayır sen anneanne olmayacaksın, sen yaşlanma anne, lütfen babam gibi hep genç kaaaaaaal:(
Ahanda uyandım işte. Şimdi de içime bir kurt düştü, bu babacık yaşlanmamak için ne yapıyor acaba. Nasıl oluyor da ben yaşlanıyorum da o genç kalıyor Lili'nin gözünde. Ne demek istedi. Bir an önce Lili uyumalı, gidip babacığa formülü sormalıyım. Genç kalmalıyım genç, genç, Lili öyle istedi! Aaah gitti uyku işte:(


Bomba 2:
"BABA, BELKİ HASTA OLURUM DA OKULA GİTMEEEM!" 

Lili'nin hastalıklarından bahsetmiştim. Bu hastalıklar süresince evde durup benimle daha çok vakit geçiriyor. Bunu sevdiğini biliyorum! Evde beraber çok etkin zaman geçiriyoruz ancak artık yaşı ve karakterinden anlıyorum ki okul, onu daha çok tatmin eden bir yer. Benim verebileceğim bilgiler sınırlandı artık. Yine de hastalık konusunda her hastalandığında konuşurum. Ona mikropları, virüsleri, vücudunu tanıtıp öğretirim. Nasıl hastalandığını anlatıyorum. Hastalanmamak için neler yapması ve kendini nasıl koruması gerektiğini anlatıyorum. 
Bunu özetlersek şöyle diyorum:
"Annecim evde iken çorabını, pantalonunu, atletini hiç çıkarma, çünkü şimdi kış ve havalar çok soğuk. Ayağın üşürse, karnın ağrır ve daha çabuk teslim olursun mikroplara. Mikroplar kanındaki savaşı kazanır ve sen yine ilaç içmek zorunda kalırsın." 
Bunu niye diyorum, çünkü Aralık ayında evde atlet ve şortla gezmeyi seçebiliyor Lili! Tabi biz bunun sebebini babası ile geçen senenin son haftalarında bulduk. Lili itiraf etti.
Bir gece yine atleti üzerinde, çorapları çıkarmış, soğuk suyla banyoda oynamış, şımara şımara yanımıza geldi. Burnu buz gibi olmuştu ve hemen tekrar akmaya başlamıştı. 
Babacık kızdı elbette: "Çorapların nerde senin? Üşüyeceksin, neden çıkardın?"
Lili: Olsun baba, belki hasta olurum, okula gitmem, annemle kalırıııııım. (bana sarılır.)

Yaaaa Suzy, öyle öğretirsen herşeyi böyle kullanırlar o bilgileri işte!

14 yorum :

.........n........ dedi ki...

Bu bıdıkların laflarını duyunca bazen inanamıyorum.
Hatta geçen iki akıllı bıdık (bunlar kardeş) ailecek fotoğraf albümlerine bakarken,düğün pastası başında anne- babayı görmüşler. Basmışlar feryadı. Bizi neden çağırmadınız oysa biz pastayı çok seviyorduk diye :D

Suzy dedi ki...

neslinnce: Aaahhahaaa:D süpermiş, bak bir bomba daha aklıma geldi, bunu neden anlatmadım ben şimdi! Tıpkı buna benziyor. Bir an önce bunu da paylaşıcam. Çok teşekkür ederim hatırlatıcı yorumun için. Bu minik insanlar mucize yaaa, hepsi de pastayı seviyorlar:) haha:D harika!

.........n........ dedi ki...

Suzy kimbilir daha ne hikayeler vardır? Ben de hayal meyal annemle babamın dans ettiği bir düğünü hatırlarım hep. Demek ki yaşım küçüktü çok net anımsamıyorum. Çocuk aklı işte dans ediyorsa iki kişi kesin evleniyordur mantığı ile yıllarca onun bunun yanı demeden "ben annemle babamın düğününü gördüm" diye avaz avaz bağırdım. :D :D :D

mamba dedi ki...

ay kuşuma bak yaaa neler düşünmüş öle yerim ben onu :D babam gibi genç kal demişya yasık :) maşallah canım yaa!

Suzy dedi ki...

neslinnce: Ayyy inanmıyorum sanaaa! Türk toplumunda böyle bir şeyi söyleyince millet hemen neler düşünür. Annenin ve babanın neler hissettiğini hissedebiliyorum. Ama çok komikmişsin yaaa, sana sarılmak geldi şimdi içimden. İçimizdeki çocuk ölmesin dilerim, böyle çılgın fikirler çok lazım haha, komik neslinncee seniii:D

mamba: yazık yazık, bana yazık;) Dahi bu minikler dahi!

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

:))) çok keyifli bir post olmuş yerim onun tatlı dilini.
Sağlığıve saf güzelliği daim olsun.

Unknown dedi ki...

haha çok şeker..özellikle belki hasta oluruma bayıldım,ama babanında geçnlik sırrını öğrenmek gerek sanırım..sevgiler..

SMİLENA dedi ki...

çok bilmiş bu bıdık annesi.benim Berke de hep benle evlenmek istiyor büyünce bende diyorum ki o zaman yaşlı olacam.hemen ağlamaya başlıyor sen yaşlanmıycan senle evlencem dşiye.çok biliyo şimdikiler çook....
mnogo sladka dışteriçka imaş.


Cunkam ya po buzkite...çao

Suzy dedi ki...

örgüçantam: çok teşekkür ederim, AMİN o güzel dileklere.

Gul/İnn: he b,r ümit hasta olursa okula gitmez ve benle kalır di mi? Gençlik sırrını söylemedi babası, oysa ne yalakalıklar yaptım. Benden farklı yaptığı tek şey gofret yemek, sırrı bu olabilir mi acabam???hmmm?

Smilena: Mnogo pozdravi na tvoyat budesht suprug skupa, celuvam go. Mnogo sa mi interestni teya malkite... Dobre che gi imame. Golemi kusmetliyki sme;) Chao!

.........n........ dedi ki...

Sarılırıs güzeliimm. O günler de gelir inşallah. Kız bana bak kitaplar ve elmalı kurabiyelerden haber var mı? Benimkiler yarın yola çıkıyor nasipse :)

Suzy dedi ki...

neslinnce: kitaplar bekliyor ama kurabiye yok ortada, Suzy hep ders çalışıyor. Kurabiyesiz olur mu diye düşünüyorum:( İçime de sinmiyor ama... Bir fırsat yaratıp Lili ile kurabiye hazırlamalı.

Tarkanın Annesi dedi ki...

yok bee içine ne kurtu düşüyor sen her halinle harikasın. Harika.Mutlu yıllar

Suzy dedi ki...

Tarkanın Annesi: ben de öyle sanıyordum en aznından kendimi teselli edebiliyordum ama Lili ne dedi bana öyla hala anlamadım:(

Harija dedi ki...

cute &
Happy New Year 2012!
My Lyfe ; My Story