20 Oca 2012

Mor çorba


Bu aralar renkler ve meleklerle çalışıyorum. Bu işin çok hoşuma gittiğini de belirtmeliyim. Hem değişik şeyler yaparak mutlu oluyorum hem de mutluluğum arttıkça güzel sürprizler beni buluyor. Çalışmaya Derya BAYKAL'ın programını izlerken konuk olan "Meleklerin Seninle Konuşuyor" kitabının yazarı Şebnem ÖZKAN'ı dinleyince karar verdim ve hemen gidip kitabını aldım. Kitapla birlikte verilen kartlarla bol bol çalışıyorum ve meditasyonlarımı yapıyorum. Henüz çok büyük sonuçlar yok elimde mesela milli piyangoyu kazanmadım hala ama minik sürprizler yaşamadan geçirdiğim günlerim sadece enerjimin düşük yani pek bomba gibi hissetmediğim günler oluyor. Gerisini kitabı okuyarak öğrenin ben çorbamın tarifine geçeyim.
Tarifin fikir babası Ender SARAÇ'tır. Annemden duydum ki kendisinin süper bir mor çorba tarifi varmış. Detoks için hazırlanan bu çorbanın içi çok daha zengin malzemelerle doldurulmuş. Benimki ise onun çorbasının yanında fakir çorbası kalıyor ama lezzeti bence süpper. İşte yukarıda bahsettiğim renk meditasyonlarında mor giyinmek, mor hayal etmek ve mor yemek yemek de var. Bu yüzden ne pişirsem de mor olsa diye düşününce aklıma bu çorba geldi.
Malzemeler:
1. Şalgam suyu ve su,
2. Şehriye (ben Lili sevdiği için yıldız şehriyeleri kullanyorum. Onları yerse, gözleri yıldız gibi palrar sanıyor. Çorbayı yiyince de aynada kontroller hemen yapılıyor. "Anne parlıyorlar mııı göremiyorum beeen!")
3. Terbiyesi için bir yumurta ve kaymak.
4. Tuz
Hazırlanışı:
Şalgam suyunu sulandırın ve damak tadınıza göre ekşiliğini ayarlayın. Ben 1 bardak şalgam suyuna 3-4 bardak su kullanmıştım. Sonra suyu kaynatın, tuzunu atın ve şehriyeleri pişirin. Pişince de yumurta sarısı ile kaymağı karıştırın ve altını kapattığınız çorbanızı terbiyeleyin. Baharat olarak ben, bizim kekiğimizi kullanıyorum ismi kibritsa  + çipritsa diye söyleniyor köylerde.
Çorbanın genel tadı lahana turşu suyuna çorbama benzedi. Tabi şalgam suyu da turşu suyu en nihayetinde ama sofrada renk sevenler ve farklı lezzet arayanlar sevecektir.

9 yorum :

Hayalperest dedi ki...

bu harika bir fikir, aslında pancar çorbası filan da kremayla filan harika olabilir... fikre bayıldım, kaptım :)

Hayatın Tatları dedi ki...

ŞALGAM SEVMEMAMASIRF RENGİİÇİN DENEMEMLAZIMÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK CANIM :)

Suzy dedi ki...

Sarı saçlı kız: Orjinal mor çorbada pancar varmış sanırım, ben tabi elimdeki malzeme ile acele acele bunu yaptım. Bence de denenmeli!

Hayatın Tatları: şalgam çorbası bu haliyle bile bağırsakları bir anda hızlı çalıştırıyor. Belki sevmiyorsan bedenini dinlemelisin.

Ahu Türkyaşar dedi ki...

Çok ilginç. Ellerine sağlık.

kardelen dedi ki...

Bu çorbanın tadını çok merak ettim doğrusu şalgam acı olur ama seninki güzel görünüyor ellerine sağlık...

Emre Bora Bebek dedi ki...

Güzel bir tarife benziyor...Moru da çok severim zaten :)

projecantasi dedi ki...

Merhaba. Tatlı Lili' nin gözleri parlıyormuş demek yıldız şehriyeden :)
Şimal de hâlâ beni sihirli sanıyor :))
Bloguma da hoşgeldiniz.

karnıgıygıyım dedi ki...

birde melek ajandası var jenny smedley in hazırladığı.hergüne özel ayrı ayrı öneriler verilmiş ayrıca isim ve doğum tarihi sayılarına göre meleklerinin en çok hagi günlerde senin yanında olduğunu buluyosun falan paylaşmak istedim:)

Suzy dedi ki...

nağber?: teşekkür ederim. Bulursam alırım sanırım. Çok zevkli onlarla çalışmak.