19 Kas 2014

Sararan plastiklere DIY



Beyaz eşyalar sonsuza dek beyaz kalmıyor maalesef. Bir kaç yıl içerisinde beyaz plastik kısımlar sararıyor ve o sararmış yıllanmış renk size eki püskü bir hayat yaşadığınızı hissettiriyor.
Bu sıkıcı histen kurtulmanın yollarını düşünüp duruyorum. Geçen sene bu aralar eve yeni taşındığımızda elimde nasıl ki sprey boya ile dolaşıyorsam bu aralar elimde yapışkan kağıtlar ya da  renkli bantlarla (washi tape) takılıyorum.


 Ne zaman http://baykumas.com/ 'dan alışveriş yapsam bir renkli bant mutlaka sepete atıyorum. Ne olur ne olmaz. Bantlayasım gelebilir bir şeyleri. Mesela yeni yıl yaklaşıyor. Hediye paketlerinde çok işe yarayabilir. 


İşte o bantlardan biri... Mutfak perdesinin renklerine uygun bir tanesi ile buzdolabının plastik kulplarını ve geri kalan plastik yerleri bantladım. Sadece tutulan kısımlar biraz hırpalandı (3 ayın sonunda). Oralar için sprey vernik ya da cila işe yarar mı dersiniz? Çünkü ben buzdolabımın bu şirin benekli halini çok sevdim. Tasarım buzdolabı:)
Bu arada bu yazımda ( http://www.lilibebek.com/2014/02/tatil-ve-mutfak-onlukleri.html ) hatırlarsanız bulaşık makinamı da spreyle perdemin desenine boyamıştım. Sıkılınca onu yapışkan kağıtlarla kapladım. Siyah minik baklava desenli bir tane kullandım. Desen de koyu gri olunca tezgaha uyum sağladı. Tabi fosforlu yeşille boyadığım düğmeleri hala görünüyor. Bu haline bayılıyorum. kaplarken plastik kısmı kıvrımlı olduğu için orada çok dikkatli oldum. Düğmelerin üstünü açarken de falçata kullandım dikkatli bir şekilde. Kesinlikle çok minik desenli kağıt kullanmak büyük kar. Hataları kolaylıkla kapatabiliyorsunuz. Bu arada bulaşık makinasının ısısından dolayı kesinlikle bir atma yapmadı. Nemli bezle de silinebildiğinden bence stickerlardan daha iyi bir çözüm çünkü stickerlar sadece kapaklara yapıştırılıyor oysa yapışkan kağıdı tüm yüzeye uygulayabilirsiniz.


2 yorum :

gooogoook dedi ki...

Çok beğendim çok güzel olmuş,renk de cıvıl cıvıl bir hava vermiş mekana;) bu tarz değişik çözümleri seviyorum, çok beğendim;).

Eata dedi ki...

Fosfor yeşili sprey boyanın marka ve numarasını öğrenebilir miyim .gri renk ile çok güzel olmuş gerçekten bence hepsini bu renk yapsanız