10 Kas 2014

Sweatshirt süsleme DIY


Dolabımın bonusu gerçekten... Her yere gidiliyor çünkü penye malzeme günlük, taşlarsa onu şık yapıyor. Nereye gidecek olsam ilk önce sarıldığım sweatshirtümü ben kendim diktim ama siz dikmek istemiyorsanız hazırlarını pazarda çok uygun fiyata bulmak mümkün. Ya da elinizdeki bir sweatshirtten / kazaktan sıkılmış da olabilirsiniz. Şimdi boncuk, taş, düğme elde ne varsa toplayın ve değişimi başlatın.




1. Önce taşların kazağınıza ya da sweatshirt uyup uymadığını kontrol edin. Şöyle üzerine koyarak hayal etmeye çalışın. Nasıl yapsanız daha güzel olur. Kullanacağınız malzemelere karar verin.
2. Kazağınızı ikiye katlayın ve tam ortadan ama boynunuzun yaklaşık 10 cm altına işaret koyun. Ben işaretlemeleri sulu kalemle yaptım (kızımın oyuncağı:) Siz iğne ile işaret koyabileceğiniz gibi uçan terzi kalemleri ya da sabunla işaret koyabilirsiniz;)
3. İlk işaretten sonra cetvel yardımı ile yatay ve dikey çizgiler çizin. (Eşit aralıklarla olmalılar. Kesişim noktaları süslenecek olan noktalar olacak.)
4. Tam çizgilerin kesiştiği yerlere süslemenizin ana taşını sabitleyin. Ben çabuk olması için biraz kumaş yapıştırıcısı kullandım.
5. Sonrasında süslemenin geri kalanını dikerek tamamlayın.
Hazırsınız...

5 yorum :

Unknown dedi ki...

Elimde bu tarz boncuklar da durupduruyor, harika bir fikir hemde çok şık durmuş. Sevgiler

Unknown dedi ki...

Ne zamandan beri benimde kafamda da boylebir fikirvardi ama birturlu eyleme geciremedim. Sizin ki cok hoş olmuş. Elinize saglik.

aslinda yapilabilir parcaları almaktansa kendi zevkimize gore oluşturmak cok daha zevkli.

Shelby dedi ki...

Öncelikle saçlarına bayıldım!!! Daha yeni görüyorum, muhteşem olmuş! Sweatshirt ise harika olmuş. Çok güzelsin:)

Unknown dedi ki...

çok güzel olmuş bu..ben de bayılırım diy projelerine..sizi takibe aldım bana da bekelrim
http://nevanurkece.blogspot.com.tr/

gooogoook dedi ki...

Son derece güzel bir proje olmuş, sade bir giysinin nasıl da isterinse bambaşka bir parçaya dönüşebileceğine çok güzel bir örnek. Harika olmuş, eline sağlık sevgili Suzy;).