10 Ara 2014

Eşofman Daraltma DIY


Rahatlar bu eşofmanlar. Bu aralar elim kot pantolonlara zor gidiyor. Hatta üst dikerken de eşofman penyeleri hep aklımda... Bu da eşimin pek sevdiği eşofmanı ama artık onunla vedalaşmalıydı. İşte onu kurtarma ve benim yapma operasyonum:) 



1. Öncelikle ağı yıprandı veya yırtıldı hemen eşofmanlardan vaz geçmiyoruz. Onu evire çevire inceleyip hayal kuruyoruz. Onu nasıl giymek isteriz. Ben aynı modeli kendime de çok yakıştırırım bu nedenle proje şöyle seyrediyor.
2. Ağını ve bel kısmını ayırıyorum - dikiş izine en yakın çizgiyi takip ediyorum bunu yaparken.. Eğer daraltma işlemi 2 beden ve üstü olacaksa bunu yapın. Tek beden için pantolon paçalarının dikiş kenarlarını takip ederek 0,5cm içeriden dikmeniz yeterli. Geri kalan açıklamaları da boş verin gitsin:)
3. Şimdi paçaların iç kısmını da kesip ayırıyoruz ve yine dikişe en yakın noktadan bunu yapıyoruz. Parçaları yüz yüze gelecek şekilde yerleştiriyoruz ve kendi eşofman kalıbımızı üstüne koyuyoruz. Eğer yoksa bir eşofmanımızı kullanarak bir kalıp oluşturabiliriz.
4. Artık kalıbın dışına taşan yerleri kesme ve parçaları yeniden dikme zamanı. Sonra beli de yeniden dikebiliriz ya da kısaca bir lastik geçebiliriz.


6 yorum :

Harika oldu dedi ki...

Bizler ne tutumlu kadınlarız. Daha bu gün bende eşimin Eskiyen kotundan kendime hamile boyfriend jean yaptım. Eski değerlendirme projelerini ayrıca çok seviyorum:))

Suzy dedi ki...

türkan engin: Hiii yaptın da fotoğraflamadın mı yapım aşamalarını. Keşke yayınlasan... Çok ilginç geldi bu fikir. Tutumluluğa devam, bakarsın zenginleriz Türkancım:D olur ya neden olmasın:D haha:D

Unknown dedi ki...

Yaa çok güzel olmuş bu proje, birden eşimin eşofmanları geçti gözümün önünden :)

Shelby dedi ki...

Çok güzel olmuş:)

Yelek dedi ki...

Tebrik ediyorum. Eskiyi yeni yapmak büyük marifet. Eşofmanınız gayet güzel değerlenmiş.

Suzy dedi ki...

nuryyl: haha sakın diyorum. Mesela eşimin en sevdiği eşofmanı değerlendirdim ben. Eve gelince eşim bu eşofmanı aradı ben de artık o benim deyince sağlam bi fırça yedim tabi ama aramızdaki gerilim eşofmanın yıpranan ve delinen ağını gösterince gitti. Bu nedenle eğer niyetin varsa kanıtları hemen yok etme derim. Erkekler eşofmanlarına bize olduklarından daha bağlılar anlaşılan:( hihi:D

shelby: Çok teşekkür ederim.

Funda Çağlayan: Çok çok teşekkürler:D