9 Mar 2015

Konsantrasyon


Konsantrasyon, gözümüzü karartıp hedefimize kilitlenmektir.
 Bir süre önce bir karar aldım ve bu karar uğruna nelerden vaz geçmem gerektiğini hesapladım. Sonra o hedefe ulaşırken yapacağım masrafları, o hedefe ulaşmak için harcayacağım zamanı ve sarf edeceğim eforu hesapladım. Bütün plan yapılıp ben sevdiğim şeylerle vedalaşınca arı gibi çalışmaya başladım. Çok çalışmam gerektiği için bloğumdan uzak kalmak zorunda kaldım. İşte bu feda etmek zorunda olduklarımdan biriydi ve zordu. Ben buraları çok seviyorum çünkü. Sonra kendime bir şeyler dikemez oldum. Bu da zordu çünkü tasarlamayı çok ama çok seviyorum. 
Yine de her şey yolunda gidiyordu ki, birden sorumluluklarıma hiç hesaplamadığım sorumluluklar daha katıldı. Yine yatalak anneannem ve alzheimer dedeme bakma görevi bana kaldı çünkü çalışmıyordum. Benim de amacım oydu ya, kendime minik bir iş kurmak. Oysa insanlar evden çalışırsa iş daha da zor oluyor çünkü ev işi hala yükümlülükleriniz arasında duruyor. İş kurmaksa yapayalnız olmuyor ama diyelim ki benim gibi bu işe kalkıştınız, o zaman, zamanınız sizin için elmas kadar değerli oluyor. Çünkü üretim, pazarlama, yönetim... her iş sizin üstünüzde.
Herkes;"Bütün gün evde oturuyorsun, ne yapıyorsun ki?" diye soruveriyor. Hiç kimse kendi başınıza bir iş kurabileceğinize şans bile vermiyor ev hanımı olunca. Kadın olmak ne kadar ama ne kadar zormuş. Resmen bu işim olsa istifa ederdim kadın olmaktan! Ekek olmak, oturma odasında uzanmak, tv kumandasını elinden düşürmemek ve başın ağırınca uyuyabilme lüksü... Harika:)
Evdeki konsantrasyon planı değil çarşıya eve bile uymayınca ne yaptığımı merak ediyorsanız, işte o anda kendimi mutlu edecek bir adım attım. Gittim ve pazarda önceden bulduğum dalgıç kumaşları ile kendime bu sweatshirtü diktim. Ön kısma  kaz ayağı desenli ince dalgıç kumaşından ayrı bir parça monte ettim. Böylece, bir sweatshirtlük reklam arası verdim planıma. Minik bir mutluluk her zaman motivasyonumuzu yükseltir öyle değil mi? Şimdi yola devam...
En kısa sürede başarmak ümidi ile;)

8 yorum :

Unknown dedi ki...

Anlattıklarınız herkese aynı duygularda hitap ediyor. Benide mutlu ve motive eden tek iş üretmek ve paylaşmak. Umarım herşey gönlünüzce olur. Anneanne ve dedenize acil şifalar diliyorum.

Suzy dedi ki...

Çok çok teşekkür ederim, şu anda yalnız olmadığımı ve birilerinin beni anladığını bilmek en büyük huzur. Yine kadın kadına omuz veriyor işte. .. iyi ki varsınız. ..

Ebrushka Blog dedi ki...

Umarım herşey istediğin gibi olur

ANTİGONE dedi ki...

ben eminim başaracağına. herşey hayallerinden de güzel olsun arkadaşım...

ziynep dedi ki...

Kadın olup bir şeyleri başarmak çok zor olduğunu bilmek buna rağmen peş etmeden çalışmaya devam etmek en güzeli en azından hedef için merdivenleri çıkmaya başlaya biliyor insan. iş fikirlerin ne şekilde tam bilmiyorum ama sana destek olmaya hazırım. Şu an İstanbul da Özel bir şirkette çalııyorum fakat bir kaç yıl için Tekirdağ / Muratlıya taşınıp oralarda iş kurmayı planlıyorum. Birlikte birşeyler yapma fırsatımız olursa sevinirim.

Suzy dedi ki...

Ziynep: eminim, hayallerimizi destekleyecek yardımlarımiz olacak birbirimize. Şimdilik çalışmalarım ev textili özel tasarım ürünler üzerine. Ama hayalim bu işi markalastirmak:) bu kadar büyük bi hayal kurup bir de ona inanıyorum ya bu olumsuzluklar içine. Bazen gerçekten delirmiş olmalıyım diyorum. Ürünlerimi şimdilik bir sosyal platformda sergiliyorum ve ne mutlu ki begenildiklerine dair yorumlar da alıyorum. Dilerim satışa da başlarım yakında. Geldiğinizde tanışmak ümidi ile...

gooogoook dedi ki...

Herşey gönlünce olsun sevgili Suzy sen o kadar çok insana da örnek oldun ki, bunlardan biri de benim, blog açmam konusundaki desteğini hiçbir zaman unutamam. Yalnızca ben değilim elbet okuyan kim bilir kaç kişi "İşte evet, ben de tam da bunları yaşıyorum" diyor tahmin ediyorum. Hedeflerine en güzel şekilde ulaşman dileğiyle, yapabileceğini biliyorum, ama mutluluk ve mutlu aralar bizim de hakkımız;) çok güzel olmuş yeni diktiğin tasarımın iki kumaşın birlikteliği çok güzel olmuş benim evdeki kaz ayağının rengi attı farklı bir kumaştan birşey yapamadım. Öylece bekliyor belki bir çıkış yolu bulurum. Çok seviyorum bu deseni çünkü. Sevgiler ve selamlar kocaman.

mihrican dedi ki...

okurken bir an benmı yazdım acaba dedim... evhanımı olunca ne kadar tahsilli olursan ol, ne meziyetlerin olursa olsun bir iş yapabileceğine kimse inanmıyor. ve destekten çok köstek görüyorsun. dilerim sen amacına ulaşırsın... sevgiler.