27 Eki 2016

Ağlayan pasta, nazlı krema ve zıpır bademler


Okullar başladı ve okuldan dönünce Lili en çok kek kokusu duyunca mutlu oluyor tabi babası da işten dönünce kek kokan bir eve bayılıyor. Bazen değişik bir şeyler pişirmek istiyorum. O zamanlarda internetteki tariflere yönelebiliyorum.
Genelde pratik tarifleri seviyorum. Sunum da çok önemli tabi bu nedenle hangi siteden tarif aldığım da önemli.
Mesela eğlenceli tarifler olsa, okurken hem eğlensem, çaktırmadan öğrensem ve de zevkle yapsam yemekleri... Olmaz mı?
Olmaz olur mu? Bakınız resimdeki anlatım bana komik geldi mesela. Bu tarife şöyle farklı bir kek yapmak isterken ulaştım. Geri kalmış olabilirim hayattan arkadaşlar, kekler ne zamandan beri ağlıyor ve hüzünlüler? Sitede gerçekten çok matrak bir uslupla bilgiler paylaşılmış. Yemek sitelerinin üst düzey bürokratlara anlatır gibi bir ciddiyetle tarif paylaşmalarını hiç bir zaman anlayamadım zaten.
Yemek.com'daki ağlayan pasta tarifi sabah sabah beni pek bir güldürdü. Tarif hem kolay hem romantik, site ise hem eğlenceli hem esprili hem interaktif çünkü siteye üye olup kendi tarifinizi kendiniz de paylaşabilirsiniz.
Ben genelde böyle siteleri sosyal medyadan da takibe alıyorum ki genelde "Ne pişirsem?" derdime anlık fikirler gelebiliyor. Mesela bir instagram fotoğrafı akşamki menüye karar vermeme sebep olabiliyor. Bu zamanda hem çalışacaksın, hem kendi reklamını ve organizasyonlarını yapacaksın hem de akşam menüsünü hiiiiç düşünemem. Hazır harika fikirler varken! Üstelik tarifler çok başarılı sonuçlar veriyor. Zaten çok kızıyorum öyle sonucu kabarmayan kekle, poğçayla biten tariflere.
Daha kızdığım şeyler var tabi benim, yağ tutmuş tavalar, kışın alınan gitmek bilmeye kilolar. Şaka gibi ama bu sitede bunlarla ilgili bilgiler de var. Keyifle alkali beslenme üzerine okudum biraz önce mesela. Yani pratik mutfak bilgilerine kim hayır diyebilir ki?
Ayy sabah sabah ters tarafımdan kalkmışım belli ki. Neyse ki ilk düştüğüm site bu oldu. Keyfim yerine geldi şimdi. Marş marş, mutfağa! Gidip bir keki hüzne boğup ağlatacağım, sonra da bir tavuğun kalbini kırıp bir güzel terbiyesini vereceğim kızlar.
Kalın afiyetle...

5 yorum :

Kakuleninbebekleri dedi ki...

Puhahahah sizin anlatim ve sunum da harika hani benim de kalkip bir uzgun mutsuz pasta yapasim geldi. Ayrıca kalbi kırık terrrrrbiyi tavuk da hic fena deel

Suzy dedi ki...

Kakulenin bebekleri: Site pek bir ilham verdi sanırım, onlara benzedim bir anda okurken. Mutfağa bakış açım değişti:) Artık yemek yaparken de eğlenebileceğimi biliyorum;)

dorothycurtain dedi ki...

Looks delicious!
http://www.purevolume.com/warrencurtain26452/posts

Nakkase dedi ki...

Pasta ağlıyor olabilir ancak çok da leziz görünüyor. :)

Beyaz Tuz dedi ki...

Güzel Pasta Elinize Sağlık