13 Ara 2016

Çocuklara yeni yıl hediyeleri


Yeni yıl yaklaşıyor. Ne heyecanlı bir dönem! Umut dolup hayatta yeniden başlama isteği ile başlamalı yeni yıla. Bu aralar bu hislere ne de çok ihtiyacımız var. Bizler her zaman yeniden başlarken kendimizi ikinci plana atıp önce çocuklarımızı mutlu etmeye çalışırız. Çünkü çocuklardır bize mutluluk veren anne baba olunca... 
Yeni yıl hediyeleri alıp kızımı ve bu sene ailemize katılan minik beyefendiyi mutlu etmek istedim bu gün. Bir çocuğun gülüşünden daha çok mutlu eden bir şey olamaz benim için. Dışarıda kar yağıyor şu anda, çıkıp alışveriş yapmak mümkün değil ben de internette Karakterdukkanı. com sitesinde kızım için pijama ve minik kuzenim için de itfaiyeci sam oyuncakları buldum.

Ne güzel oyuncaklar var artık. Savaş oyuncakları yerine çocuklara itfaiyeci sam oyuncakları almak daha güzel olmaz mı? Minik bir bireyin eline silahı verip, minik tanklar verip büyütünce gelinen nokta belli. Oysa İtfaiyeci Sam ile insanların başına gelen felaketlerde insanlara yardım edilmeli mesajı verilebilir. İtfaiyeci sam belki de minik çocuklara yardımlaşmayı aşılayacaktır. Zaten minicik çocukların masum doğalarını neden kirletelim ki? Bırakalım kalpleri güzellik ve iyilik için çarpsın. Bırakalım oyun oynarken yardımlaşmanın önemini öğrensinler.
Hem de böyle helikopterler ya da jet skilerle yardım etmek ne havalı bir iş gibi görünür bir çocuğun gözünde kim bilir. Yani süper kahramanlar var biliyorum. Süper man, spider man vs. ama ya içimizdeki kahramanlar? Hani zor durumda yardım etmeleri için çaresizce telefona sarılıp aradıklarımız o insanlar?  İtfaiyeci Sam temsili. Çocuklara öğretmemiz gerekenleri zekice oyuncaklar seçerek hiç konuşmadan oyun oynarken aşılayabiliriz.  Çocuk doğal olarak öğreniyor zaten büyüme sürecinde. Biz sadece doğru şeyi öğretmeye odaklanalım. 

1 yorum :

. dedi ki...

Blogunuzu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım. Sizide bloguma beklerim :) www.nurundelidolublogu.tk