19 Eki 2008

Çilek şapka

Çilek şapkalar var nette ama benimkinin farkı tığla olması. Bu da işi kolaylaştırıyor. Çok çabuk oldu. Bu kış kızım çilek kokucak gibi.

8 yorum :

! ÖRGÜELİ ! dedi ki...

Kızında çilek gibi zaten nasılda yakışmış fıstığa:) şimdi bende özendim ama bende mi yapsam yaaa..

Suzy dedi ki...

Yap tabi hem yapması eylenceli hem giydirmesi zevkli. Ama benim kızım gibi sıkıntılıysa seninkide işin var demektir. 40 dereden su getirdim 3 fotoğraf çekicem diye. Takmazmış benimki şapka mapka.

embir dedi ki...

Sonunda oldu canım, oh ya ne blogunu gezmeye başaldım. Bu şirin bebişinde yanacıklarından öpüyorum. Şapkası da kendisi gibi çok tatlı olmuş

Suzy dedi ki...

embirim ya, biraz önce bloğundaydım ödülünü aldığını gördüm, içimi dertler almıştı bloğumu göremiyosun napsam diye. Tam bunu nasıl başardığını sorucaktım yorumunu gördüm, yine de nasıl başardın çok merak ediyorum. Öyle ya da böyle çok sevindim. Harikasın arkadaşım.

Sevtap dedi ki...

allahım yok yok ben gelcem oraya liliyi yemek için kesim yicem maşallah ne güzelde yakışmış.aman şapka mapkada takmazmış.canım bunu nasıl ördün yardım edermisin? bende yeğenime yapıyım bayıldım.

Suzy dedi ki...

Baya ipine göre yeşil iple 3 ya da 5 ilmek at ve kapat. Sonra 3lü ya da 2li (sen seç ipine göre) trabzanla doldur onu. Belli bir süre sonra kırmızıyı ipe geç yaprakları sonradan ekliycez. Üçgen örüp dik sen daha kolay yaprakları için. Kıvırcık olmasın hep dikkat et. Ben kafaya ölçe ölçe arttırdım ilmekleri her sırada. Sıkı da olmasın gevçek de. Bu bebek milleti pek kaprisli:) Neyse. Şapkayı bitirince en alt kısmını kapatmadan önce kıvırcık olsun diye her bir ilmeğe 2 kere batarak 3lü trabzan yap. Üstteki çilek yaprakları için istersen örerek birleştir ama kolay olsun dersen Üçgen örüp dik sen daha kolay.

Sevtap dedi ki...

hım anladım bakayım pek becerebilcek gibi durmuyorum ama yapılacaklara ekledım saol suzycim

Suzy dedi ki...

karabıdıkım; kız anlamayacak ne var alt tarafı bi şapka örüp süsliycen. unutmadan çileklerin noktacıkları için sonradan iple geçtim. Yapması çok eylenceli bayılacaksın. Bir başla şöyle mi olsun böyle mi derken bitiveriyor. Hele bir de giydirdin mi gerçek çileğe yeme de yanında yat:)