13 Eki 2008

Pratik, yazlık bolero yapımı





Örgü Tarifi: Nako SATEN kullanarak 7 numara şişle örün.
58 ilme atın ve 5 sıra ters örün.
(6.sıra: 6 ters, "6 ters ilmeği çift dolayarak örün), 2 ters " tırnak içini sonda 6 ilmek kalıncaya kadar devam edin ve o 6 ilmeği de ters örün.
7.sıra: 6 düz, "6 çift dolanmış ilmeği ters olarak tek ilmek halinde alıp 6 ilmek çıkartın, 2 ilmek düz, " tırnak içini sonda 6 ilmek kalıncaya kadar devam edin ve o 6 ilmeği de düz örün.
* tekrar 5 sıra örün ama bu sefer düz örün.)
Kırmızı parantezli alanı yıldızlar 10 sıra olana kadar örün ve bitirin.
Bu ördüğünüz kareden 1 adet daha örün ve sonuncu resim gibi yerde sadece buhar tutun (uzaktan ütüleyin buharla, ütüyü değdirmeden). Kareleri öyle ütüleyin ki ikisi de eşit olsun.

Daha sonra ortadaki resimde birleşik yer kadarını birleştirin ve 3. resime geçin. 3. resimde katlandığı gibi katlayın kolları ve 3 yıldız kadar yeri birleştirin.
Bel kısmını sık iğne ile belinize oturtun. İstediğiniz kadar uzun bağlar yapın. Bitmiş hallerinden biri de SARI YAZLIK BOLERO.

Gelinlik bolero: Nako SEDEF ve 7 numaralı şişle örülür. Model ve teknik aynı, sadece aralarda 5 yerine 2 sıra düz örülür. Yıldızlar da 10 değil, 15-16 adet (yukardan aşağıya). Aynı şekilde dikin sık iğne ile bel kısmı oturtun ama bağcık yerine broş kullanın. Bunlar da yapılmış halleri GELİNLİK BOLERO (KREM), GELİNLİK BOLERO (PEMBE).
Artan Nako sedeflerinizle de şu eldivenleri örebilirsiniz Krem rengi ve Pembe.

2 yorum :

gül dedi ki...

ya bu ne kolay ve şık bir bolero bende örecem kendime:) elinize saglık

Suzy dedi ki...

Teşekkür ederim Gülüm. Ben de kime gösterdiysem hemen örmemi istedi. Örmekten bıkınca da yayınlayayım dedim ki en azından uzaktakiler de giyebilsin. İnan yaz için çok modern. Bayılacaksın.