15 Kas 2008

Fındıklı şal ve şapka

Geçen seneden beri bir fındık modası var ama bu örgü modelini görmemişsinizdir. Sevgili komşucuğum bloğumu seviyor ve benim için el emeklerini fotoğraflamış ve bana göndermiş. Ben de severek sunuyorum onun emeklerini de sizlerin beğenilerine. Gülhan Hanım'a çok teşekkür ediyorum.

7 yorum :

embir dedi ki...

ay çok şık olmuş, kesinlikle sabır işi, ben böyle örgüleri beceremem, birde uzun şeyleri yapamam kısa zamanda bitmesi gerekir yapacağım şeylerin. Emeğine sağlık canım.

Suzy dedi ki...

Gülhan hanım (şalı yapan kişi) adına teşekkür ediyorum Embircim. Senenin modasına uyuyor ama ben ne zaman yapabilirim bilmiyorum.

simayhobievi dedi ki...

ellerine sağlık çok beğendim modeli ama yapılışı hakkında detaylı bilgi alsakta bizlerde yapmaya başlasak olur mu acaba....... sevgiler

Adsız dedi ki...

slm arkadaşım angles zinciriyle örtü modelini beğenmişsin aslında ben tam anlatamadım zinciri altın ve gümüş ipleri karıştırarak örüyoruz iki kat altın iki kat gümüş dantel bobini kullandık...yani 4 kat iplik beraber zincir şeklinde örülecek...koparmadan bobinler bitene kadar örülecek tabi desene kadar bu yetmeyebilir...sonra kumaş üzerine beyaz iş desenlerinden bir desen çizilir ve zinciri desen çizgilerinin üzerine dikerek desen oluşturuyoruz ..kesmeyi gerektiren yerlerde kesilen uç kısmıda dolandırdığımız zincirin altına dikip gizliyoruz ve ortalara da pul işliyoruz...kumaşın adını hatırlayamadım bir türlü şu tül gibi ama sert kumaşlardan olacak...hatta katlandığında kırılan bir kumaş bu rulo şeklinde sarılıp saklanıyor...emeği çok ama keyifli bir iştir...sevgiler

Suzy dedi ki...

Simayhobievine: Arkadaşım detaylı bilgi için komşucuğum Gülhan hanımla görüşür yapılışını fotoğraflarla anlatmaya çalışırım çünkü ondan aldığım bilgiye göre anlatarak anlaması zormuş. En kısa zamanda halletmeye çalışacağım.
Eylülbahçesi arkadaşım şimdi anlattığını anladım sayılır. Kumaşı da sanırım öğrenebilirim elişi öğretmenlerinden (tanıdık). Yanıtın için çok teşekkür ederim. Gerçekten nefes kesici bir yaratıcılığın var.
Sizleri tanımak beni çok mutlu ediyor arkadaşlar hepiniz o kadar değerlisiniz ki. Güzelliğiniz içinizden ve paylaşımcılığınız güç verici. İyi ki varsınız ve iyi ki sizi buldum.

Adsız dedi ki...

Gülhan'ı bende takipteyim fındıkmı deniyormuş bu model çalışmaya canım.

Suzy dedi ki...

Tamam craftycim sen takipte ol bu gün konuşamadım ama bir gün onu rahatsız edip modelin anlatılışını eklerim tabi gerçek adını da. Açıkçası fındık diye ben taktım bu adı ona, fındığa benzediği için. Biliyorsa, Gülhan söyler adını bize.