11 Kas 2008

Minik yeşil elbise




Minik Liloşuma pazardan aldığım kumaşlarla elbise dikmek istedi canım. Dikiş makinamı da açamıyorum bildiğiniz gibi kızım yüzünden, bu yüzden iş gene başa düştü ve elle diktim. Diktim dikmesine de kumaş çok neşesiz geldi, tek renk diye içimden coşturmak geldi elbiseyi ama yine abarttım galiba. Gerçi genelde sadeliği sevdiğim için tek renk kumaşlara gidiyor elim satın alırken ama iş yapım aşamasına gelince nasıl bir ilhamla oturursam artık iş başına kendimi alamıyorum kurdelelerin pulların düğmelerin üstünden.

14 yorum :

Huzur Moda dedi ki...

LİLİCİM CANIM KIZININ ELBİSESİ ÇOK HOŞ ÇOK KOKOŞ OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK . NASIL BECERİYORSUN BU KADAR MUNTAZAM ELDE DİKMEYİ O KIVIRMALARI FALAN TÜ TÜ TÜ:)))

Suzy dedi ki...

Teşekkür ederim Dilek. Anaokulunda öğretti annem bana dikiş dikmeyi ve titiz bir annem olduğu için düzgün dikyorum, beğenmediğini söküverirdi ben de düzgün dikmek zorunda kalıyordum. Doğrusu ona çok kızıyordum o zamanlar ama baksana ne güzel şeyler yapıyorum kızım uyurken, iyi ki öğretmiş.

! ÖRGÜELİ ! dedi ki...

Döktürmüşsün yine şekerim, harika olmuş prenses güle güle giysin yeşil en sevdiğin renk herhalde:)) bu aralar bloğun yeşil yeşil ne güzel.

Adsız dedi ki...

günaydın, giysi süslemeye özel bir ilgim vardır hele de minik şeyleri süslemek daha da keyifli, yeşil elbisenin süsleride çok tatlı olmuş rengarenk içim açıldı...ellerine sğlık

Suzy dedi ki...

Teşekkür ediyorum örgüeline de. Liloş kızım bunu yaza inşallah giyebilir. En küçük kalıbı diktim ama o bile büyük geliyor gözüme. Bu bıdıklar da hızlı büyüyor belli olmaz belki giyer.

Suzy dedi ki...

Eylül bahçesi sana da teşekkürler. İnan düz yeşilken çok sıkıcıydı.
Örgüeli yazmayı unuttum ama yeşil rengine gelince bilirsin rahatlatan bir renktir. Bu aralar iç huzuruna ihtiyacım var sanırım o yüzden elim hep yeşil kumaşlarla oynamaya gidiyor olabilir. Beni psihoanalize ittin sen şimdi yorumunla.

embir dedi ki...

bu süper cici bir elbise olmuş, hemde elinde dikmişsin bravo valla. Ben çok beğendim, mutlu günlerde giysin pıtırcık.

Suzy dedi ki...

Teşekkür ederim Embir. Beğendiğine sevindim.

Adsız dedi ki...

Suzy bebeğe de yastığa da bayıldım ama bu süper ötesi helal sana ya

Suzy dedi ki...

Teşekkürler crafty, çok şımarıyorum sizler beğendim dedikçe. Bikaç gün böyle uçmayı düşünüyorum. İhtiyacım vardı şımartılmaya. Öpüyorum hepinizi canlar.

Adsız dedi ki...

valla ellerine sağlık çok hoş bir elbise olmuş. bende kızıma çok istiyorum bişeyler dikebilmek ama malesef dikiş bilmiyorum. darısı benim başıma :))

Suzy dedi ki...

Hülyacım teşekkür ederim yorumun için. Beğendiğine de çok sevindim ama şunu söylemeliyim ki BİLMİYORUM demek bir işten kurtulmanın en kolay yoludur. Esas sihirli kelime İSTİYORUM'dur canım. Hem ne ki dikiş dikmek, al eline iğne ipliği, geçir ipliği iğnenin malum yerine, al kumaşı bir aşağı bat bir yukarı. Bu işin espirisi tabi. Sen moralini bozma ben de netten öğrendim zaten bir de dergilerden.

jazzy cat dedi ki...

maşallah ne marifetli kadınsın!
:)))

Suzy dedi ki...

Esra: çok sağ ol.