13 Şub 2009

Sandalye kılıfı


Bembeyaz sandalyeler mümkünü yok kirlenmesin. Yıka, sil kar etmiyor bir süre sonra yılıyorsun, o zaman da çareler arıyorsun, ne yapsam daha pratik olur.....???? Belki bi kılıf olsa da şöyle atsam makina yıkasa, yıkanınca sadece takması kalsa... Böyle düşünürken gittim aldım kumaşı, bu iş ya olucak ya da ben bu kumaşı heba edicem dedim, diktim hem de elle. Baktım uçları çok fena, e alta bir de kurdele (artık kurdele pul, boncuk ve düğmeleri ne sevdiğimi herkes bilir) ohooo orjinalinden de iyi beeee... Şimdi misafirler gelsin korkmuyorum.

7 yorum :

Huzur Moda dedi ki...

parmakların delik deşik olmuyormu senin elinle bu kadar muntazam dikiyorsun bravo valla. harika olmuş canım ellerine ama gerçekten ellerine sağlık

gül dedi ki...

canım valla ellerin dert görmesin ne iyi etmişsin beyazın zarfliğinden vazgeçmek mümkün değil ama kirindende arınmak mümkün olmuyor ama artık rahatsın.

VİRGO dedi ki...

maşallah ellerinize sağlık çok güzel olmuş...

Suzy dedi ki...

Dilek; Teşekkür ederim canım, napayım delik deşik oluyor da makinamı çıkaramıyorum bebek var diye, korkuyorum, kendimize zarar vermektense iki parmağım delinsin varsın. Hem içimden sürekli dikmek geliyor kendimi durduramıyorum, çıldırıcam. Rüyalarımda bile içimden dikmek geliyor anla artık ne kadar kopuk olduğumu:D

Virgo; teşekkürler

Suzy dedi ki...

Gül; teşekkür ederim yorumun için, evet artık yıka, kurut ve tak diyorum:)

satı yılmaz dedi ki...

Merhaba,
aynı sandalyelerden bendede var ve 2 yaşındaki oğlum sayesinde artık çok kötü görünüyor.bende kılıf olayını çok düşündüm ama kalıp olayı gözümü korkutuyordu.sizinkiler çok güzel olmuş nası yaptığınızı anlatabilirseniz bende yapmak isterim.
teşekkürler

Suzy dedi ki...

Satı Yılmaz; Sandalyenin boyunu, önü ve arkası kesintisiz ölçüp en geniş yerine göre (oturma yeri) kumaşını kes. Sonra oturtma işlemini sandalyenin üstünde yap ve iğnele yani bir kalıp kullanmadım. İğnelediğim yerlerden teğelledim ve ister elde ister makinada dik. Çok sıkı olunca elde dikilenler patlayabiliyor ama şimdi teyzeme diktiğklerimde makina ile diktim çok sağlam oldu. Üzgünüm kalıp çıkarma yteneğim olsa yardımcı olurdum ama yine de nasıl olacağını biraz düşünürüm kalıp çıkarabilirsem yayınlarm sizin için. Umarım anlatabilmişimdir.