10 Mar 2009

Örgü ve dantel yelek

Harika bir görüntüsü var bu modelin ve birçok rengini ördüm çevremdekilere. Daha doğrusu ben ördüm, onlar aldı elimden:) Kardeşim, teyzem arkadaşım ve bana bir tane bile yok yine. Neyse ki bu sene kafaya taktım öreceğim yine kendime kararlıyım. Modeli sorarsanız Anchor Butik dergisinin eski sayılarından birinde vardı ama uyarmalıyım ki anlatım biraz ters. Ben kaç kere örüp söktüm olmadı en sonunda anlatımın ters olduğunu anlamıştım. O zamanlar yeni öğreniyordum örmeyi de. Bir de ipinizin kalınlığına göre önündeki dantelli alan hep değişik boyda oluyor ve her seferinde güzel görünüyor, harika bir model.

6 yorum :

nazardeğmesin07 dedi ki...

çok şık görünüyor iyi geceler güzel yarınlar http://nazardeymesin07.blogspot.com

TATESAL dedi ki...

Çok güzel olmuş ellerine sağlık ama nasıl ördüğünü yazmamışsın.Bende kızlarıma yaparım.Ölçüsünü verirsen sevinirim...Sevgiler

Milena Ivanova dedi ki...

Чудесно болеро и цвета е много хубав!

Suzy dedi ki...

nazardeymesin07: teşekkür ederim yorumun ve dileklerin için.

tatesal: Nasıl örüldüğünü yazmadım çünkü yayınlamam yanlış olur diye düşündüm. Model Anhot Butik dergisinden ama sanırım yorumlara yazabilirim:) Modelde yanlış anlatım var demiştim ben doğrusunu yazmaya çalışayım; 95 ilmek atın misinalı şişleri tercih edin (bu aşamada 95 ilmek yeter mi diye kolunuzun omuz çevresine bir ölçseniz iyi olur yetmezse arttırın). düz örgü ile her 2 yandan birer arttırarak 25 sıra devam edin. Sonra aynı şekilde kestiğiniz yerleri arttıracaksınız ama gerekirse ipinizin kalınlığına göre biraz düz örgü örün sırtınıza göre ölçerek. Diğer omuzunuz da hazır olunca kesin ve dantel kısmına başlayın. 9 sıra trabzana aynı yerden 1 zincir ara ile batarak motifi oturtun. Tüm çevreyi dönün.Aynı motifi 4 sıra boyunca her iki kenardan (yakada) birer eksilterek örün (ben ipimin kalınlığına göre sürekli ayarladım dantel kısmını siz de ayarlayın) . Yakanın çevresini sık iğne ile tamamlayın. Biye için düz zincir çekin ve ucuna çiçek motifi örün. (tarifi olduğu gibi öreyim diyorsanız ölçümler olmadan o zaman Anchor " Elektra" kullanın)

Ben de Anchor butik dergisine sonsuz teşekkür ederim bu güzel model için, tüm sevdiklerim giyiyor.

Milena; Blagodarya ti milo, radvam se che ti e haresalo. Modelut e ot spisanie "anchor butik".

Adsız dedi ki...

canım resim yok...

Suzy dedi ki...

Resim var ama yüklenememiş olabilir, sayfayı tazele derseniz yüklenir muhtemelen. Bir de Mozilla kullanarak lilibebeğe bakın daha sağlıklı görüntü sağlarsınız. Teşekkür ederim.