25 Eki 2009

Kumaş Kolye

Bu tarz kolyelerden birçok blogta gördüm. Doğrusu çok hoşuma gidiyorlar. Lacheen'in bu yazısında üzerinde var, burada ise Stil Direktörünün tasarladıklarından örnekler var, burada da Örgüelinin çalışmaları var. Hepsi de çok farklı havada. Benimkisi ise biraz eskiyi değerlendirme projesi oldu desem yeri var. Eski yüzüğümün taşı, kopan gümüş zincirimin parçası, elbisemden artan kumaş parçaları, kopan kolyemin boncukları, peçeteliklerimden artan payetli kurdele, Lili'nin pantalonudan kopan çiçek, eşimin gömleğinin yedek kol düğmesini materyal olarak kullandım. Daha da var tabi ama sıralamaya gerek yok. Üzerinde göreceksiniz zaten.
Peki bunca zahmet neden mi; Bir arkadaşıma hediye etmek için. Bu kolyeleri beğendiğini söyledi bana. Ben de hemen giriştim işe. Ortaya çıkan bu oldu ancak Lili'den gizli dikmek pek zahmetliydi. Boncukları ve düğmeleri yutmasın diye (hani olur ya:) geceyarıları çalıştım. Çok zahmetli işmiş hee, hani istenilen fiyatlar var ya, kuruşuna kadar hak ediyorlar söyleyeyim.

11 yorum :

ANTİGONE dedi ki...

ellerine sağlık canımcım, çok şık olmuş ;D

Stil Direktoru dedi ki...

Aynen öyle hele benim gibi malzemelerini YURTDIŞINDAN getirtenler varsa dediğim gibi ben az bile fiyat koyuyorum, 70 tlye pazardan aldığı malzeme ile yapan ve satan var, bu da o insanların akıllığı oluyor haha :)

Zaten cılkı çıktı bu kolyelerin de, güzel çirkin herkes yapıyor ne diyeyim, üretme yeteneği olmayan insanlar taklit edebilir sadece.

Sözüm sana değil sen zaten satışa da koymamış yazında da gereken özeni göstermişsin zaten sevgiler.

Suzy dedi ki...

Antigone:Çok teşekkür ederim. Hocalar sağ olsun dimi. Sağda solda gördükçe kaptım olayı, yapmasam içim kurtlanırdı valla:)

Stil Direktörü: Bence taklit de etsek fark ortada, bu yüzden linkleri koydum fark anlaşılsın diye:) Üzülme bir kez taklit edince işin zorluğu anlaşılıyor. Ama evdeki atıkları değerlendirmek için süper fikirmiş, tekrar teşekkür ederim sana bu yüzden. Çünkü atılacak malzemeler ancak bu kadar güzel durabilirdi bir arada. Ayrıca biliyor musun İstanbul'da çok moda olmuş ve işin cılkı çıkmış olabilir ama Tekirdağ'da bana çok tuhaf bakıyorlar bu yaptıklarımı görünce. Bu nerede kullanılabilir ki diye:) Görüş darlğı:)Ne yapalım...

Stil Direktoru dedi ki...

Canım İstanbul farkı olsa gerek ki burada bile bazı eğitim düzeyi düşük semtlerde bırak kolyeyi, arabalı bir kadın geçtiklerinde bile garip bakıyorlar.

Ben teşekkür ederim ancak altını çizmem gerek, çünkü sen hala ne demek istediğimi anlayamamışsın.

Benim kullandıklarım atık evde kalmış çer çöp değil bunun altını çizmeye çalışıyorum, BİRÇOĞU İTHAL MALZEMELER + GERİ KALAN HER MALZEMEYİ DE BEN KOLYE İÇİN ÖZEL ALIYORUM, ki dikkatlice bakarsan sen de anlarsın, ne demek istediğimi umarım izah edebildim.

Yani şöyle düşün sen emek ver dik, ben aynı penyeden pazardan alayım ne hissedersin?

Bu asla sana söylenmiş birşey değil,seninle şahsen de telefonlaştığımız için, senin aracılığınla bazı at gözlüğü takan insanlara gönderme yapıyorum ki belki az da olsa utanırlar!

İşlerine geleceklerini de hiç ama hiç sanmam ama malum türk insanı.

Tazekahve dedi ki...

Çok hoş bayıldım gerçekten ellerine sağlık canımcım :)

Suzy dedi ki...

Stil Direktörü: Yok canım benim, ben seni anladım. Malzemelerini de yurt dışından aldığını da zaten biliyorum. Malesef benim böyle imkanlarım yok bu yüzden ben hiçbişeyi atmam evde. Ben de senin fikrini kendime göre yordum sadece bunu demek istedim. Sen elbette istediğin konunun altını çizebilirsin insanlara ama anlayana sivrisinek saz bilirsin sende davullu zurnalı bir resim vardı:) Neyse velhasıl, yazımda BENİM KOLYEMİN bir eskiyi değerlendirme projesi olduğunun altını zaten çizdim. Endişelenecek bişey yok merak etme her şey açık. Emek de ortada. İsteyen değerlendirir. İsteyen fikir alır. Öptük Liloşla seni kocaman:)

Taze Kahve: Teşekkür ederim canım.

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

Hoca'da beğendiğine göre :) beğenmemek elde mi ? :))Şaka bir yana cidden çok hoş ve derli toplu olmuş süpürgelim.
Öptüm kızımı sana yok :))

Stil Direktoru dedi ki...

Canım benim elbette benim de bir sürü eskiyi değerlendirmelerim var ki sen zaten anladın ne demek istediğimi, mailden de yazışırız bende seni de Lili bebeği de öperim çokca, yaşasın blog kardeşliği :)

Suzy dedi ki...

Volkan-Kaldera: hehe:) aaa gene bana yok öpücüm ama yaw, aaaa. Allahımmm, yedi içimi bu püsküllü yedi bitirdi:(

inci çiçeği dedi ki...

valla çok güzel olmuş ellerinize sağlık bende iğne oyalısını denemek istiyorum ilk fırsatta

Suzy dedi ki...

inci çiçeği: şimdiden merak ettim iğne oyalısını. Denemelisin bence çok şık duruyorlar. Benim çalışmamı beğendiğine de sevindim.