7 Kas 2009

Çirkin botlara püsküllü kamuflaj

Lili'den ayrı poz vermek imkansız oldu ama konu botlarımdaki püsküller baştan söyleyeyim.
Geçen sene bir aralar bloglarda Peacocks botlar görüp de az meraklanmamıştım. Tekirdağ'da bu markayı bulamayacağım için de İstanbul'daki kızkardeşimden rica etmiştim alması için. O da sağ olsun bulabileceği en çirkin, ayakkabı mı bot mu ne idüğü belli olmayan şeyi alıp getirmiş bana. Hatta çok rahat diye giyip giyip kış sonunda getirmişti cadı. Bana "bööğğ" dettiren bu çirkin şeyler de gerçekten rahat çıktılar. Kucağımda kızım bile olsa geniş topukları sayesinde hiç dengem bozulmuyor. Bir anne bir topuklu ayakkabıdan daha ne ister ki... Atamazdım ya!
Bu sene şükür ki püskül modası var ben de bu botlara "geçeyim bir kıyak size" dedim (trakyalı ağzı ile:).
Aslında bu botu giydirme işini geçen sene Derya Baykal'ın programında öğrendim. Malesef yenilenen sitelerinde botları bulamadığım için onların linkini koyamadım. Aşağıda ilk fotoğrafta solda onların yapmış olduğu fikri görüyorsunuz (bir de sağda o çirkin botun en çıplak halini de görüyorsunuz ki allahtan siyah oldukları için bütün çirkinlikleri görülemiyor).
Önce: Kumaşı botun çevresine göre ayarlayıp boru gibi diktim.
Sonra da, daha önce yaptığım püsküllü çantadaki gibi şerit kumaşları üst üste, mesafeli olarak yapıştırdım ve püskülleri keserek oluşturdum (daha iyi anlamak için çantaya tıklayabilirsiniz). Püsküllerin kesilmeden önceki halleri de hoşuma gitti, ama çantaya uysun diye kestim elbette, onlar da alt resimde.
Unutmadan eklemeliyim ki botun içinde sabit durmaları için son anda onları bir çoraba tutturdum bir kaç yerden. Böylece fazla kayıp, botun dışına çıkmıyorlar.

6 yorum :

Adsız dedi ki...

aslında botlar çirkin değil gibi duruyor sanki:) yani bu sene biraz asker postalı tarzı olanlar da moda ya o açıdan çok kötü bir tercihdeğil. ama püsküllü hali çok çok çok hoşuma gitti=) hele o kumaşın rengi süper. Ama en bayıldığım şey lili:) allah nazardan saklasın aşırı ötesi tatlı;) (maşallah diyelim nazar değmesin)

Suzy dedi ki...

Acemi terzi: belki moda ama benim belli giyim tarzım var ve bunun dışındaki şeylere kolay kolay alışamıyorum. Çok kaba geliyorlar gözüme bir de ayağım büyük olunca daha da kaba durdular zannımca:) Neyse ki püskülleri akıl ettim. Atmaya kıyamıyorum hiç bir şeyi. Hepsinin yeri geliyor sanki. Kızçem mi güzel:) Güzel tabi, ben yaptım diye demiyorum:) Teşekkür ettik.

Birileri anlatsın dedi ki...

Valla süper olmuş...
Bende geçen gün düşünmüştüm hani böyle örgü tozluk takıyorlarya bende onlara benzer bişey örüpte geçirsem şu çizmelerin üzerine dedim, canım sıkıldıkçada çıkarırım öyle kaldı ama sen ne güzel yapmışsın.

Ve şu kot olayınada bayıldım doğrusu, bende beli dar gelen kota bir el atayım dedim hamile pantalonu gibi beli kalın lastikli oldu ha ha...

Suzy dedi ki...

Birileri anlatsın: E yapsaydın ya, hazır modayken giyeriiin:) Aaa bence oyalanma blogda da git örüver ya da benim gibi kes, dik, yapıştır giy:)

Dominika dedi ki...

çok güzel olmuşlar :))

Suzy dedi ki...

dominika:teşekkürler