6 Kas 2009

Eski kottan, kot tayt yapımı

Eski kotumdan sıkıldım ve çok uzun zamandır dolabımı boşuna kapladığına karar verdim. Onu birisine vermeye karar verdim ama son anda aklıma bu cinlik geldi. Kotum likralı olduğu için neden kot tayt modasına uydurmayayım diye düşündüm. Aşağıda fotoğrafla anlatmaya çalıştım, geçelim:
Öncelikle kotu ters çevirdim. Ön kısmını bana döndürdüm (çünkü genelde pantalonların ön kısımları arkaya göre daha dardır.). Üstten aşağıya inen dikişlerin meğiline cedvelimi koyup kumaş kalemi ile çizdim, meğili olduğu gibi devam ettirdim, çoğaltmadım. Paçaları düzeltip çizgili yerlerden toplu iğne ile tutturup çizginin üzerinden diktim. Sonra hemen dıştan zigzag dikip fazlalıkları kestim. Sadece 10 dk'da yeni bir kotum oldu. Aklımı seveyim:)

25 yorum :

KokoSh dedi ki...

woww çok iyii
güsel olmuşş

Haydins dedi ki...

Likralı olmasa olmazdı tabı :) bende hıım lıkralı mı kı dedim başını okuyunca :)
Güzel fikir güle güle kullan yeni taytını :)

Stil Direktoru dedi ki...

İşte bu benim tarzım, gelirken jeanlerimi de getiricem sana

madammoda dedi ki...

Muhtesem olmus, ben de istiyoruuum;)

bahar yorgun dedi ki...

ellerine sağlık valla suzy süpersin

Nur dedi ki...

Süpper olmuş söyliyim, ben dikişten hiç anlamadığım halde bu tarifi anladım ama dikiş dikmeyi bilmediğimden yapamam.
Güle güle kullan canım.

Elif UYSAL dedi ki...

Lilim süper fikir yaaaa:) Evde neredeyse 20 tane kot var dolap bekleyen,likralıların kaderi değişti desene:))))

Bahar Ulus dedi ki...

çok mantıklı bir fikir teşekkürler

Betül Özbir dedi ki...

güzel fikir valla elinize sağlık

Laçin Tenel dedi ki...

:)) çok mantıklı, hiçbir jean atılmamalı...

Hayatın Ressamı dedi ki...

harika bir fikir.
çokta yakışmış.

^zeynep^ dedi ki...

müthis olmus ellerinize saglik! bol paça diye evde bir yigin giyemedigim kotum var. Hemen birini alip denemem lazim! sevgiler!

embir dedi ki...

Lilicim canım ya süpersin işte. Yazıyı okuyunca evdeki giymediğim kotlarım gözümde canlandı ve işte budur dedim. Süper fikir için teşekkürler ve öpücükler.

! ÖRGÜELİ ! dedi ki...

iyi fikir canımm bende bu tür kotlar tercih ediyorum özellikle kışın çizmelerle, ellerine sağlık:)

sesiber dedi ki...

üniversiteye giderken de bir jean tight modası vardı. ben lycralı olmayan kotumu tight yapmıştım. giyerken bir zorlanıyordum ki, ııh uhhh diye diye. en zoru ayağımı geçirmekti :))
süper olmuş, elleirne sağlık.

Suzy dedi ki...

cdm: teşekkürler...

Haydins: Aslında eşimin bana aldığı yeni colins markalı likrasız tayt kotu çok beğendiğim için kot tayt aklıma geldi. Yani millet likrasızdan da tayt yapıyor da biz evde yaparken risk almasak daha iyi bence de.

Stil Direktörü: aaaa sen bize mi geliyooon:) bak söyleyeyim ama biz Lili ile evi çok dağıtıyoruz. Anlıyacağın seni sinir eden bi yere geliceksin:)Sen düzeni seversin bilirim.

madammoda: hemen sana da yapalım ama benim öyle çok kotum yoktur, ben sınırlı sayıda tutmaya çalışırım alışverişlerimi, sonra giyerken ne giysem diye düşünmeyi sevmiyorum da... Diyceğim o ki senin varsa kurtulmak istediğin üstüne oturan likralı bi kot, yapalım onu hemen.

Bahar Y: Çok teşekkür ederiiim, çok mutlu ediyorsunuz beni bu candan yorumlarla.

Nur: Dikişi bilmene pek gerek de yok ama sen cesaret edemiyorsan anlıyorum seni. Başta korkunç gibi gelebilir. Bir iki iş tutunca bak sen de kıymıycaksın gözünün yaşına böyle köşede duran kotların:)

pride: değiştiiii, diyorum yazık durmasınlar orda dolapta yer işgal etmece olmaaaz. Hemen moda zaten daralt daralt giy böyle botlarla filan çok süper oluyor:)

Laçin: Atmıyoruuuz:) Mantığımı yiyeyim, yeni almamak için ne gerekirse yaparım ben. Sevmiyorum kalabalığı evde, hem kotun üstü üstüme cuk oturuyordu. Sen de benimle aynı fikirdeysen iyi etmişim be:)

sihirli eller: teşekkür ederim.

Zeynep A: Dene de biz de görelim ama noluur, ölürüm meraktan. Çünkü başka kotlarla da bu fikir olur mu merak ediyorum, mesela ya kalıbı farklı ise yayınlamasam mı diye çok düşündüm. Olsa da olmasa da yaz tamam mı?

Embir: Fikir senindir kuşum:) Tepe tepe kullan yeni evde kalmış kotlarını.

Örgüeli: Vallaha çok pratik doğru söylüyorsun, anne olunca sadece 10 dk'lık projeler işime yarıyor, vaktin çoğu Lili'ye di mi ama...

sesiber: Ayy lise di miii. O zaman hep öyle dar kotları giyerdik. Ben yatılı okuyordum lisede , hatırlıyorum yatakhanede kızlarla yatağa yatıp yardım ediyorduk fermuar kapatmaya, haha:) O kadar dardılar anlıyacağın:)

Sevtap dedi ki...

harika olmuş canım bende 2 sene önce aynı giymekten sıkıldığım2 kot ve 2 kumaş pantolunumu aynı şekilde terzide bu hale getirdim ve kumaşları tayt gibi kotlarıda aynen böyle kullanıyorum çokta rahatlar bundan sıkılıncada en son şort olur artık.Güle güle giy canım bluzunda çok hoş liliyide yerime öp emi.

Suzy dedi ki...

karabıdıkım: valla çok iyi oldu, kıyamadım zaten vermeye sorma, iyi ki dank etti kafama:) Ne terzisi kız, 10 dkkalık işe kim bilir kaç bara bayılttılar sana:) Evde bedava, sen öğrenmedin mi daha dikmeyi:)Çabuk öğren, çok eylenceli yaaa:) ben çıldırıyorum keyiften diktikçe:) Bak sana da bulaştırıcam manyaklığımdan. Öptük seni Lilicikle:) KKOCAMAN AMAAA:)

Rumeysa dedi ki...

:) güzel fikir, pratik..;)

Suzy dedi ki...

Rumeysa: teşekkür ederim, dahiyane değil ama bazen birilerinin hatırlatması gerekiyor eşyalarımızı nasıl değerlendirmemiz gerektiğini. Bütün bloglardan fikirle doluyoruz ve bazen gerekli şeyler unutulabiliyor. Bu da öyle bir bilindik fikir işte.

Jaensue dedi ki...

Super olmu$ vallahi bayildim gule gule giy! :)

Suzy dedi ki...

Jeansue: Teşekkür ettim, sağ ol:)

arzutezcan dedi ki...

harıka süper fıkır elınıze saglık dikiş makınesıyle olması lazım ama deılmi elde olmazz:((

Suzy dedi ki...

arzutezcan: arzucum dikiş makinasında daha iyi olur. Neme lazım tayt sıkıdır bişey olur patlar matlar yarı yolda kalmayasın haaa:) Elde çok sık dikerim diyorsan; ok o zaman olur ama yine de makinayla en sağlamından olur.

ceyda dedi ki...

süper bir fikir.denemem lazım.