7 Nis 2010

Çuval giyse yakışır!


Lili'nin babası cicilerine pek düşkündür. Gömlek ya da pantalon seçimlerinde hep modern ve spor unsurları içeren ikisi bir aradalar tercihidir. Markalardan alışveriş yapmayı tercih eder benim aksime! Ne kadar da marka olsa bazen o gömlekler aksilikleri ile birlikte satın alınır. Mesela bu gömlekteki "a" harfi ilk yıkamada boya saldı ve beyaz gömlek leke leke oldu. Çoğu lekeyi halledebildiysem de bu "a" harfinin etrafındaki yerlerde kısmen belli oluyorlardı çünkü lekeler en yoğun olarak oradaydılar.
Çözüm mü? Hemen geçiyorum çözüme. Elimde, bize hediye edilen bir şarap şişesinin çuval kılıfı vardı (alttaki minik resimde görüyoruz.). Hemen uygun gördüğüm yerleri konsepte uyacak şekilde kestim ve lekelerin üzerine elle kibarca aplike ettim. Belki modern görünümden sıyrılıp daha bir vintage görünüyor artık markalı gömleğimiz ama babamız da beğenip kullandığına göre sorun yok. Hem vintage da moda değil mi canım!
Bu tip aplikelerde kullanabileceğimiz bir kağıt var ama ben Tekirdağ'da bulamadım. İsmini doğru olarak bilen varsa bana yazabilir, ben kristal kağıt dendiğini bir arkadaşımdan öğrendim. İki yüzü de yapışkan olan bu kağıdın bir yüzüne kumaşımızı ütü yardımı ile yapıştırıyoruz. Aplike şeklimizi kolayca çizip kesiyoruz. Ardından alttaki beyaz kağıdı atıp yapışkan yüzeyi eşyamızın üstüne getirip üstten tekrar ütülüyoruz. Bu kağıdı TV'de Derya Baykal'ın programına davetli olarak katılan Cemil İpekçi de kullanmıştı. Araştırmamda bana yardımcı olan dikiş dersi bloğunun sahibesine ve canım arkadaşım Müge'ye çok teşekkür ederim.

10 yorum :

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

ellerine sağlık canım gömlek kurtulmuş.
bende var bu şarap ların çuval keseciklerinden bakalım bir gün ne olarak çıkarlar ortaya:))))
sevgiler

ANTİGONE dedi ki...

canım ben de Derya Baykal'da gördükten sonra epey araştırmıştım. yaprak slikon gibi birşey aslında. telanın adı "BSN Film Tela". birkaç yere sordum ama bilen çıkmadı. internetten baktım, birkaç tela firmasında var. sanırım ancak Eminönü'nde bulunabiliyor. bir ara gider de bulursam sana da alırım. bu arada gömlek süppper olmuş, güle güle giysin eşin. mucx

müge dedi ki...

Örgü, dikiş, çocuk, lisans şimdi de aplike ve geri dönüşüm harikasın canım canım canımmmm. Ben çok beğendim ve kırkyıl düşünsem aklıma gelmezdi böyle bişey bende de yepyeni bi kot var şarap gelirse yine haberim olsun haha :D güle güle kullansın eşin mutlu günlerde inşallah. Sonuç alamadık ama rica ederim yine de :)

Suzy dedi ki...

Örgüçantam: teşekkürler canım, atmamak işe yarıyor illa ki, gerçi evim de çöp eve dönüyor böyle ama:) Mutlaka işine yararlar senin de.

Antigone: BSN heeee, diyodum bi ismi var diye, hay allah razı olsun. Bu arada yorumunu yayınlamama rağmen burada göremiyorum. Eve gidince bu soruna bi bakıcam bakalım neden böyle yapıyor bana bu blogger... Ayretten bulursan da bana gönderirsen sana Liloşla nasıl teşekkür etsek kine... Üff olur valla.

Müge: beğenmene sevindim canım. Bulsaymışık işe yararmış bak, tabi ben onu Liloşun eşyalarını süslerken hemen bitirirdim o ayrı. Daha çuvaldan var evde galiba, bak yolarım:) Ama kotunu buradaki yöntemle kurtar daha cici duruyor. http://lilibebek.blogspot.com/2008/07/kotta-boncuk.html bi fikir tabi... sen çuvalı sevdiysen çuval olsun:)

Nilgün Komar dedi ki...

çok güzel fikir...

Nilgün Komar dedi ki...

çok güzel fikir...

ANTİGONE dedi ki...

canım buradan görünüyor bir sorun yok. senin sorun da ortadan kalkmıştır umarım ;x

Suzy dedi ki...

celebi74: sağ ol:)

Antigone: sana yorum yazıp yayınlayınca göründü:) bende de sorun yok artık.

Yeşim dedi ki...

Canım harika bir fikirle hem gömleği kurtarmışsın hem de yeni bir hava vermişsin. Fikrine sağlık, iyi günlerde giysin eşin :)

Suzy dedi ki...

Yeşim: Teşekkür ederim.