27 Nis 2010

Püsküllü bluz

İpekyol'da gördüğüm bu püsküllü omuzları, diktiğim bu tuniğe uyarladım. Böyle püsküller çok aramama rağmen bulamayınca kendim örmeye karar verdim. Hanımların çember oyası yaptıkları iplerden sadece bir tanesi yetti de arttı bile. Tığ ile yeteri kadar zincir çekince (25-30 zincir yeter) o zincirlere de oklava tekniği ile uzun zincirler çektim. Bu arada oklava değil soda şişesi kullandım ki uzun olsun püskülleri. Oklava ile yapsaydım bir kaç kez dolamak gerekecekti. Her zincire 2-3 kez battım ki püskülleri çok olsun. İş bitince de o uzun ilmekleri kesip püskül haline getirdim, uçlarını da biraz yaktım. Öylece onları bluzün omuzlarına monte ettim. 5-6 sıra bu püsküllerden dikince böyle göründü. Bluzun modeli de İpekyol'un bluzünün modeline benziyor ama ben tunik gibi biraz daha uzun tuttum.
Kumaşı da hatırladığınız gibi Kaldera ve Volkan'ın annesi almıştı ve kendine ve bana bluz dikmemi istemişti. Onun bluzünü diktim gönderdim bile ama benimkine anca sıra geldi. Modelde kararsızdım uzun süredir bu yüzden biraz dolabı bekledi.

23 Nisan Hediyelerime gelince yarışmanın da sabrımın da sonuna az kaldı. Çok yakında kazanan 2. kişiyi de ilan etme ümidi ile şimdilik kucak dolusu sevgiler.

12 yorum :

Nilgün Komar dedi ki...

eline sağlık canım benim çok güzel olmuşşşş....

Nilgün Komar dedi ki...

23 nisan çekilişine ben de katıldım onu söylemeden gitmişim; geldim söyledim şimdi yeniden gidiyorum :) muck...

Şehnaz dedi ki...

ne kadar farklı ve hoş bir hava vermiş...çok güzel....

Suzy dedi ki...

Celebi74: teşekkür ederim canım, 23 nisan hediyelerimi şimdi hallediyorum zaten:)

Şehnaz: Teşekkür ederim. Fikir İpekyol'un elbette onlara da teşekkür ederim.

ANTİGONE dedi ki...

herzamanki gibi çok şık olmuş canım, ellerine sağlık ;D

Suzy dedi ki...

Antigone: teşekkürler canlarmmmm:)

Yeşim dedi ki...

Uff şahane olmuş bu bluz, bayıldım canım. Üşenmeden bir de püskül yapmışsın. Ne kadar şık duruyor. Çok da yakışmış. Ellerin dert görmesin, emeğine sağlık. Gerçekten çok beğendim kumaşın renkleri de müthiş :) Çok çok çok güzel olmuş.

müge dedi ki...

Bluzunun kesimi de süslemeside çok güzel olmuş. Biliyorsun kendine yakıştırmayı, yakışanı dikip giymeyi. Bir kere daha maşallah diyeyim canım benim nazar değmesin.

müge dedi ki...

Bluzunun kesimi de süslemeside çok güzel olmuş. Biliyorsun kendine yakıştırmayı, yakışanı dikip giymeyi. Bir kere daha maşallah diyeyim canım benim nazar değmesin.

Suzy dedi ki...

Yeşim: Çok teşekkür ederim tekrar tekrar. Bloğumu ayrıntıyla izlediğini fark ediyorum. Bunun için ayrıca teşekkür ederim. Beni çok mutlu ediyor bu. Sevgiler...

Müge: Tükkürrr:) nazar değmesin:) canımsınnn:)

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

Çok güzel olmuş ama yaaa :)))
ÖZLEDİM SİZİİİ :/

Suzy dedi ki...

Volkan-Kaldera: Teşekkür ederiiim:) Biz de özledik:(