23 May 2010

Arda Bey'in Gemisi - şapka

Arda isminde minik bir bey için diktiğim bir şapka. İkinci defa bir aplike denedim, bu sefer daha başarılıyım. Aplike yelkenliyi tamamen kafadan attım:) Yine de oldu diyebiliriz.
Yelkenliyi oluşturan o çuval parçalarını ve şapkanın ön kısmındaki halatı anımsatan ipi hatırladınız mı? Nerden arttıklarını bu postumu okuyunca anlarsınız.
İlk defa bir erkek çocuk şapkası diktim ancak yine kot pantalon geri dönüşümü yöntemiyle, tıpkı Lili'nin şapkaları gibi. Süslemek için ilk önce aklıma yelkenli geldi. İş bitince de kamyonlaaaar, arabalar, ayıcıklar geldi ama onlar da sonraya kalsın fikir olarak.

Ben şapkaları Burda'dan çıkardığım kalıba göre dikiyorum ancak dün U Create bloğunda yapım aşamalarını görebileceğiniz ve kalıbını indirebileceğiniz bir yazı buldum. Sew Much Ado bloğunun sahibesi hazırlamış. Siz de evdeki minikler için böyle bir şapka dikebilirsiniz hem de iki yönlü kullanılacak şekilde.

Malesef bu şapkadan sonra makinam hiçbirşey dikmek istedemedi. Artık diktiğim şeyleri bloğuma koyamadığımdan anlamış da olabilirsiniz gerçi. Tamirciye ikinci kez giden makinamı bir daha aynı servise götürmek istemiyorum çünkü her nedense içerisi rezil bir biçimde alkol kokuyor. Böyleleriyle muhatab olmayı kim sever. Aksi gibi onlardan parça değişim belgesi filan da almadım çünkü takdim etmediler. Şimdi izlemem gereken yolu ben bile bilemiyorum. Yeni servise mi götürsem, o servisi Singer'e mi bildirsem. Ne etsem!!!

16 yorum :

ayşegül dedi ki...

harika görünüyor,ellerinize sağlık.güle güle kullansın arda bey.
makinanız içinde üzüldüm inşallah en kısa zamanda tamir ettirebilirsiniz.
takipteyim,sevgiler...

Suzy dedi ki...

Ayşegül: Teşekkür ederim. Umarım hallederim bu minik can sıkıcı sorunu. Bloğunuza koşmak üzere yorumunuza olan cevabımı ivediyetle sona erdiriyorum. Sevgiler:)

minik dedi ki...

Bence bu yaptığınız geri dönüşümden çok üst dönüşüm olmuş.Tebrikler

Suzy dedi ki...

minik: Çok teşekkür ederim.

Unknown dedi ki...

şapka çok güzel olmuş ardacık güzel güzel kullansın
makine işi de hassas biraz bu zamanda işini hakkıyla yapan bir servis daha göremedim daha beter hale getirmeleriyle meşhurdur servislerin
inş hallolur içki meselesinide bir singer müşteri hizmetlerine bildirip düşüncelerini endişelerini aktarabilirsin belki farklı bir şey sunabilir yardımcı olabilirler kolay gelsin

! ÖRGÜELİ ! dedi ki...

Aplikeleri çok beğendimm sahibi güle güle kullansın..

ernur dedi ki...

çok şeker olmuş, elinize emeğinize sağlık....
sağlıkla güzel günlerde kullansın küçük arda bey:)
lili ye de kocaman bi maşşallah :))

ANTİGONE dedi ki...

harika olmuş canım, eline sağlık. sen en iyisi bir Singer servisine götür yine. umarım kısa zamanda hallolur ;)

bahar yorgun dedi ki...

canım bence şikayet etmelisinister telefon ister mail yoluyla. yetkili servislere mecbur gibiyiz aman birşey olmasın diye böyle davranmaya hakları yok bence. şapka da şipşirin canım sahibi mutlu mutlu taksın

müge dedi ki...

Çok cici olmuş şekerim. Aplikeyi kendin ortaya çıkarman da ayrı bir yetenek bilmem anlatabiliyormuyum :))

DeNiZ.KaYRa dedi ki...

bayıldım süper ...

Suzy dedi ki...

Sevim: Yapıcam da milletin ekmek parasıyla oynamak gibi geliyor. Ondan yapmıyorum:( Günah yaaa...

örgüeli: teşekkürler.

ernur: teşekkürler:)

Antigone: şu sınavları atlatayım da gidicem herhalde gene:( Üfff, her gittiğimde başka yerini bozuyolar bi de daha fena oluyor. allah servislerden korusun diyorum artık.

Bahar YORGUN: Ya edicem ama ya adam işinden olursa. O zaman benim yüzünden çoluğunun çocuğunun rızkından olur. Kıyamıyorum.

Müge: Canımmm:) için güzel senin:)

Deniz: teşekkürler.

KUMSALDA dedi ki...

SEN AŞTIN ARTIK BU DİKİŞ İŞİNİ CNM ELLERİNE SAĞLIK HARIKA OLMUŞ

Suzy dedi ki...

Kumsalda: diyossuuun:) teşekkürler:)

fuska dedi ki...

harika görünüyor, eline sağlık

Suzy dedi ki...

Fuska: Teşekkürler:)