22 May 2010

Civciv ile tavşan - patates püresi!


Başlığı duyup "Yok daha neler!" demeyin. Lili'ye birşeyler yedirebilmek için neler yapmıyorum ki! Yine de bu şirin tavşana ve kızgın kızgın bakan civcive rağmen YE-Mİ-YOOOOR!
Sizin de miniğinizle bu tür sorunlarınız varsa alın size fikir. Belki sizde bu numara tutar:(
Tarif vermeye gerek yok haşlanmış patateslerinizle ufaklığın sevdiği lezzette bir püre yapın. Ben az tuz- sıvı yağ ve sirke kullandım. Tatmadı bile, bu yüzden tepkisini bilmiyorum. Belki de süt, kaymak, tereyağı,labne peyniri ne bileyim başka malzemeler de denemeliyim püre içine (daha besleyici olur). Israrcı olmakta fayda var Liloşuma karşı, (yaaa sabır).
Kafalar için minik yuvarlaklar ve gövde için iki katı kadar daha büyük bir yuvarlak yapın patates püresi ile. Tavşan için bu yuvarlaklar top gibiyken civciv için gövde kısmı bir yumurtaya benzemeli. Sonra tavşanın top gibi gövdesinin ortasına yarım kürdan batırın ve kafayı ona tutturun, civciv için ise kürdan daha kenara gelmeli. Sonra süslemelere geçiyoruz. Aslında tavşanın bıyıklarını dere otu ile, gözler karabiber ve kulaklar havuçtan olabilirdi ama çocuklara dereotu ve maydanoz yedirmek zordur diye her şeyi havuçtan yaptım. (Lili çok seviyor da havucu:) Civciv için yine ibik ve gagası havuçtan, gözler karabiberden ve kuyruklar kanatlar maydanozdan yapılıyor. Bu kadar!
Eskiden ben anaokuluna giderken annem civcivleri yapardı doğum günümde. Çocuklarla bayılırdık. Tavşanı ise dün akşam tasarladım Lili'ye, spontane çıktı, ama bu yeni nesil çocuklar nedense bizim gibi sevinmiyorlar civcive tavşana:( Neden ama!:(

3 yorum :

Hilal dedi ki...

ellerine sağlık harika görünüyor. denemeye devam umarı mlili de yer bunlardan. ama aklıma ne geldi, acaba çok beğendi de civcivi felan, ondan yemek istemiyor olmasın. hani bitmesin diye..

Suzy dedi ki...

Hilal: Valla bilmem ama aa ne güzel diye önlerine oturdu önce: yiyecek sandım. Tavşanın bıyıklarını yedi ve civcivin gagasını sonra da ben yemek istemiyoyuuuum diye bağırıp gitti:( Kaybettim bu sefer 1-0 ama bir dahaki maçta kazanan her an ben olabilirim:) Lig devam ediyor:)

francesca mckennitt dedi ki...

ben küçükken annem de yapardı böyle :)