20 Ara 2010

Salaş pelerin-hırka yapımı


Bir önceki yazımda paylaştığım salaş pelerin-hırkamın anlatımını istedi bir kaç okuyucum. Birazcık vakit çaldım ders ve ödevlerden veeee çizimi hazırladım. Hemen merak edenler için anlatıma geçeyim çünkü çizim karmaşık görünüyordur, gözünüzü korkutmasın.


 Kumaş seçiminizi benim gibi trikodan yana kullanabilirsiniz. (esneyen kumaşlar seçin; penye, triko, jarse gibi)
1. Birinci şekilde ölçüleri görüyoruz. (160 x 140 cm)
2. şekilde kumaşı ikiye katlıyoruz (160 cm olan kenarı katladık) ve kırmızı çizgi gördüğünüz yer 140 cm'lik kenarın tam ortası. Çizimde de belirttiğim gibi orayı kesiyoruz tabi sadece üst katı!!!!.(Hırkamızın iki ön parçası oluştu!)
3. şekilde kumaşı açın ve bu sefer 140cm olan kenarı katlayın.  (Yeşil çizgi daha önce makasla yarık açtığımız yer!)  Şimdi yeşil çizginin içten başladığı yerden aşağıya doğru 50 cm lik yerden 40 cm içeri bir üçgen kesiyoruz ve atıyoruz. Alt-ön etekte 30 cm geri kalıyor. (Bu adımı yapmazsanız hırka daha rahat kullanılıyor bence ama ben kesmiş oldum artık.)
4. şekli sadece elinizdeki kumaş şeklini tahmin edebilmeniz için çizdim. Şu anda bütün adımları yaptıysanız elinizde böyle bir şekil olmalı.
5.şekildeki ölçülere bağlı kalmayabilirsiniz. Bunlar benim noktalarım. Bu kırmızı ve mavi çizgiler kemer yarığı. Söylediğim yerlerden kemerinize göre kesikler atın ve kırmızı çizgiyi kırmızıya, maviyi maviye dikin. Açık yerlerden kemerimiz geçecek. Son adım biraz karmaşık da görünse aslında değil. Yine de siz kendi zevkinize göre bir yerlerden kemer yeri de açabilirsiniz. Nasıl olsa model salaş olduğu için size hata yapma izni verecektir.
Hadi giyin salaş salaş sağlıcakla...

14 yorum :

Nilgün Komar dedi ki...

eline sağlık şekerim

Unknown dedi ki...

Ama bu çok güzel olmuş ki :)

Suzy dedi ki...

celebi74: teşekkür ederim.

Müge:Teşekkür ederiimm:)

yeşil inci dedi ki...

TEŞEKKÜR EDRİM CANIM YAYINLADIĞIN İÇİN.ÇOK SEVİNDİM İNAN....

Suzy dedi ki...

yeşil inci: rica ederim:)

YeMeK vAkTi dedi ki...

Aman aman ne hoş bişi..Keşke becerip yapabilsem:)

Suzy dedi ki...

Yemek Vakti Aylin: ne olucak arkadaşım bir kumaşın yarısının ortasını kestim oldu:D Hükümetimiz gibi:) Ben kestim oldu:) Sen de kes çok kolay...

Runkli dedi ki...

Canım teşekkürler şema için :))

Necmiye dedi ki...

ellerine sağlık çok harika olmuş

Suzy dedi ki...

pompiş kedicik: rica ederim...

Necmiye: çok sağ ol.

Asiye VURAN dedi ki...

çok güzel olmuş elinize sağlık benim bloğuma da beklerim kızınız da çok şirin maşallah sevğiler

Suzy dedi ki...

Asiye VURAN: Bloğunuza hemen uğradım ve artık izleyicinizim. Tanıştığıma memnun oldum Asiye Hanım;)

Tatlı CaDı dedi ki...

Benim gibi hiç dikiş yapmamış birinin bile aklını çelmek üzeresin suziciğim.. Bir yıldır dkiş yapabilmek için hırslanıyorum ve iki gün önce kayınvalidemin eski piko makinesini çıkardım ama nasıl çalıştığını anlatacak kimse yok.. şimdilik onu kurcalamakla meşkulüm eğer kendime bir şeyler dikmişim diye bir güm bir yazı görürsen heo senin yüzünden olucak.. ama çok anlaşılır ve kolay anlatman bir yana harika modeller tarif ediyorsun.. Ellerine sağlık... CiCi KaLL.. (^_^)

Suzy dedi ki...

Acemi Cadı: Çok teşekkür ederim, bulaşıcıysam ne mutlu bana. Yaratmak mutluluk verir. Yapabileceğine eminim, zira ben de hiç bilmeden girdim bu dünyaya ve sadece senin gibi kurcalaya kurcalaya öğreniyorum. Bir kursa gitmeyi artık çok istiyorum, umarım gidebilirsem daha öğretici anlatabilirim.