20 Tem 2011

EL saçım ve Zebra tulumum

Tulum:  Havuç pantalonlu, zebra desenli jarse ile straples olarak tasarladım. Diktim oldu:D
Yeni tulumumla, yaza fazla gelen saçlarımı kestirmeye gitmiştim. Giyim tarzımı çok modern bulan kuaförüm,  son trend saç tasarımlarını öğrendiği Essential Looks (EL) eğitiminden dönünce bana özel bir model çalışmış (Böyle giyinenin böyle saçı olmalıymış). Çalışmış diyorum çünkü artık saçımı kuaförümün oğlu kesiyor ve henüz öğrenme aşamasında. (Büyüdü de kuaförüm bile oldu;)
Yeni mesleğinin heyecanı ve yaratma aşkı ile bu eğitimde öğrendiklerini birleştirerek bana özel bir tasarladığı bu kesimle geziniyorum şimdilerde. Arka kısmı kabartmadan daha gündelik bir hava yakalayabiliyorum.


EL deyince fazlası ile kişisel kesimler düşünün. Köşeler kenarlar aklınıza getirin (EDGE görünüm), üstelik saçınızın dört boyutunda da farklı köşe ve kenarlar, farklı ayrıntılar... Kışkırtıcılığı çıkarabildikleri noktaya kadar çıkarıyorlar özellikle renklerle yaptıkları oyunlarda. Örneğin saçımda iki ayrı kırmızı tonu var; mor kırmızı ve turuncu kırmızı. Renklendirme kesime yönelik yapılmakta yani saçın her yerini boyamak zorunda değiliz daha ziyade kesimin vurgulanmak istenen ayrıntıları boyanır.
Bu arada saçın fazla erkeksi göründüğü hususunda bu saç akımının tasarımcıları bile hemfikir ama bu saçla kadınların artık bulundukları çevreye güçlü ve cesur olduklarını ve "Zor zamanlar bunlar ama ben başarıyorum!" demelerine destek olduklarını ve güzelliğin artık karakter ve ruh sahibi olmakla ilgili olduğunu vurgulamışlar. Olgun görünmek için daha çok vaktimiz olacağını da hatırlatmışlar. Kaynak için buraya.

13 yorum :

mine dedi ki...

bol şık ve rahat : )

Suzy dedi ki...

mine: kısa ve öz yorum;) teşekkürler.

mor atölye dedi ki...

suzy, yine çok güzel olmuş:)
Beb hala tulum dikmeye cesaret edemedim ama bende çok istiyorum bakalım ne zaman çıkacak benden:) güzel günlerde giy... bunun bir küçük boyunu da Lili'ye dikmeye düşündünmü?:)

Adsız dedi ki...

tulum nefis, ben de istiyorum böyle birşey ama hazır olanların hepsi büyük geliyor, içinde yüzüyorum resmen :)) dikmek için de daha vaktim var :) saçları beğendim, gerçekten cesur ;) ben yapamam, şimdi omuz hizasına kadar kestireyim diyorum da hala düşünüyorum onu bile :)) hmm... çok konuştum, bu da sana uzun ve kapsamlı bir yorum oldu :)) telefondan iyi yazdım, bravo bana :) - demetoloji

dikisdersi dedi ki...

rahat,dikimide kolay ,ee çok da yakışmış

Unknown dedi ki...

Bence sen kesinlikle kısa saç kadınısın, her kesim yakışıyor sana :)

Ayrıca tulum deyince akan sular durur. Hele de Suzy dikmişse muck :)

Yulia Kulahli dedi ki...

Güzel

Adsız dedi ki...

cok guzel olmus gule gule giy

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

seninde ellerine sağlık berberininde:)

çok hoş görünüyorsun.

Suzy dedi ki...

mor atölye: ay benim de Lili'ye minik havuç tulum dikmek aklıma gelmedi ne yalan söyleyeyim. Denesem mi, amma da şirin oluruz düşünsene:D "Aman çocuğu da kendisine benzetmiş!" derler yine bana:D
Tulumdan korkma bu kadar yahu, pantalon dikiyorsan olay bitmiştir. Pantalonun üstüne dikdörtgeni straples olarak dikeceksin. Çok kolay hadi hadi dik dik:)

Demet: Kıyamam, minik bedenlerin hali işte:D Saçlarına sakın kıyma ama, ben de seninkiler gibi istiyorum ama yok kiiii:( Benim tüycüklerimle anca bu kadar olur. Bu arada telefonla yorum yazma rekortmenimsin:D Azmine hayranım kuşum:D

dikişdersi: hehe sağ ol hocam. Acayip rahat gerçekten de!

Müge: Evvet, kuaförcüğüm de öyle der. Ay iltifat ediyorsun canıııım:) Utandırmaaa!

Yulia Kulahli: Teşekkürler Yuliya.

Hayatadair-com: sağ ol, üstümden çıkarmıyorum desem yeri var:D

Örgüçantam: Sağ ol, zor alıştım saçıma ama gittikçe hoşuma daha çok gitti.

Unknown dedi ki...

hahahah peki

Betsy Grant dedi ki...

You are a very gifted designer! I am a musician who blogs about creativity. Please visit me at freetospeakblog.blogspot.com I would love to hear from you.

ANTİGONE dedi ki...

tulum süper olmuş tatlım. saçlar da çok havalı. ben uzatmaya karar verdim bu yaz, bakalım dayanabilecek miyim?