4 Kas 2011

Pratik bluz...

Yıllar önce gittiğim bir davette çok şık bir hanımın üzerinde gördüğüm bluzu hiç unutamadım. Solda Mügenin giydiği ilk denememdi.  Sihirli Çikolata bloğunu yazan Müge, Tekirdağ'a gelerek beni ve Lili'yi çok sevindirdi. (Her güzel ve zor anımda bir şekilde (telefon ya da mail da olsa) yanımda olmayı başaran çok tatlı bir melektir o...  Lili Butiğin bütün görsellerini ve o minik Lilibebek logosunu da o tasarladı.) Bu bluzün mankenliğini yaptığı için kendisine çok teşekkür ederim, güzel günlerde giymesini diliyorum.
Dün de üzerimdekini diktim ama onu da hediye edeceğim bir melek var;) Beğenecek mi merak ediyorum.

İşte Müge kollarını açarak bluzün ne kadar pratik olduğunu anlatmaya çalışıyor. Lili de hiç bir kareden kusur kalmıyor haliyle. Müge'yi kendi arkadaşı sanıyor çaktırmayın!

Yapımı için ise yukarıdaki şekillere bakınız, ben de elimden geldiğince ne yaptığımı anlatayım.
1. 130cm'e 110 cm bir kumaş parçası kullanıyorum. 130 cm olan kısım için iki kolunuzu yere paralel açın ve bir bileğinizden diğerine ölçerek kendi ölçünüzü belirleyin. 110 cm olan yer için ise omzunuzdan baseninizin biraz üstüne (göbek deliğinin 4-5 parmak altına ) kadar ölçün ve bu sayıyı ikiyle çarpın.
2. Kumaşı ikiye katlayın. Kat yerini kesin.
3. Kestikten sonra dörde katlayarak kol oyuklarını kesin. Kesmeden önce bel kısmınızı ölçün ve sayıyı 4'e bölün. Kol boyundan bele 11 cm belirli yerden başlayarak, bel çevreniz kadar işaretlediğiniz yere oval bir oyuk kesin.Omuz kısmı için iki omuz genişliğinizi ölçün ve sayıyı ikiye bölün, biraz içten toplu iğnelerle nereleri dikeceğinizi işaretleyin. Biraz içten diyorum ki omzunuzdan düşmesin.
4. Kolları alttan dikin ve beli ince lastik geçirebilecek gibi 1 cm içe kıvırarak dikin. Omuzları üstten kırmızı daire gördüğünüz yerleri ufacık dikerek tutturun. Önce omuzlardan başlayın. sonra bilekleri ve en sonra da omuz ve bileğin tam ortasını tutturun.
Dilerseniz o tutturduğunuz yerleri kurdele ya da düğmelerle daha şık hale hetirebilirsiniz.

14 yorum :

Adsız dedi ki...

meraba bekledigim sonunda oldu cok tesekkur ederim eline emegine saglik

Suzy dedi ki...

Umarım beklediğine değmiştir, beğendin mi?

essu dedi ki...

bence cok güzel cokda kolay ellerine saglık ♥

İkiz Annesi dedi ki...

Çok şık görünüyor ellerinize sağlık.

gülümse dedi ki...

bu sene omuzlardaki bu açıklıklar çok moda,ellerine sağlık

Fatma dedi ki...

Paylaşım için teşekkürler, iyi bayramlar:)

ANTİGONE dedi ki...

çok şık canım, ellerine sağlık :))

Unknown dedi ki...

Canıımmm güzel ellerine sağlık ben çok sevdim bluzumu... Hep dediğimiz şeyi yine tekrarlıyorum bu aralar keşke yakın olsaydık. Çook seviyorum seni...

CHERRY BLOSSOMS dedi ki...

canım çok güzelmiş tam tarzım dikiş bilmesemde denemek istiyorum,eline sağlık

suhuba dedi ki...

Çok hoş duruyor. Ellerine sağlık :) Yakışmış. Kızımıda pek şirin annesi :)

Narsistanbul dedi ki...

çok hoş basit de görünüyor ama becerebilir miyim acaba?

Adsız dedi ki...

Beğenmek ne kelime her zamanki gibi harikalar yaratmissin inşallah en kısa zamanda bende dikerim hem uç cocuk hem de kurs çok vaktimi alıyor ama gene de denicem çok tesekkur ederim sevgilerimle

Adsız dedi ki...

nice mutlu baryramlara sevdiklerinizle guzel bayramlar gecirmeniz dilegiyle sevgilerimle

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar,

Allah'ın rızasını kazanarak O'na yaklaşmanın bir yolu olan mübarek Kurban Bayramınızı kutlar, tüm sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmenizi dilerim.

Nefsini nirana, kalbini Rahman'a, oğlunu Kurban'a, malını ihvana bezletmekle ahdine vefakarlığını gösteren Hz. İbrahim (a.s.)'ın itaatinin ve oğlu Hz. İsmail'in de teslimiyetinin yolunda ilerleyen kullardan olmamız dileğiyle sağlıcakla kalın.

Selam ve dualarımla.