9 Tem 2012

Neon demişken...


Neon demişken biraz abartalım mı?
Yaz 2012, kim tutar bizi!


 Hazır bronz bir tene ulaşmışken neonları bol bol kullanabiliriz. Bunun için mağazaları dolaşmak yeterli ama kendinize has bir parça giymek isterseniz, o zaman neon bir kumaş parçası bulun ve tasarlamaya geçin.


  Eskilerini atmadan önce, değerlendirebilir miyim diye hep bana soran eski komşumun eski kahverengi çizmelerinden ayırdığım kemercikleri askı yaptım. (Bir cümle içinde kaç kere "eski" diyebiliyormuşum bakalım!:) Kahverenkli kemerleri akrilik boya ile siyaha boyadım ve kurur kurumaz sprey vernikle sabitledim. (Umarım yıkarken akmaz!)
   Tasarımda ise önde drapeler olacaktı, kenarları siyah dikişle dikilecekti amaaaa makinam bu incecik,  sentetik, esnek kumaşı dikmeyi reddetti. O zaman iş Suzy'ye düştü. Minimum dikişe indirgemek için kolun birinin altında dikiş olmayacak şekilde biçtim. Drapeleri iğne ile tutturdum sonra elle dikerek sabitledim. Arkada, askı olan kısımları üç şerit halinde kesip ördüm ve en zor kısım olacağını düşündüğüm suni deri kemerlere askıları dikmek kaldı. Sandığım kadar da zor değildi işte, oldu bile.
   Önde ise, kemerlerin tokalarına ön askıları sabitleyince mağazalarda olmayan kendime has hafif degajeli - drapeli bir atletim oldu. Atletin kenarlarını dikemedim tabi ama o kadar kusur makinası her kumaşı dikmek istemeyen Suzy'de de olur!

Herkese neon kadar parlak bir hafta dilerim...

15 yorum :

gooogoook dedi ki...

Tek kelimeyle Harkulade... makinenin isyankarlığına rağmen çok güzel bir sonuç elde etmişsin canım, çok hoşuma gitti.

Suzy dedi ki...

gooogoook: Hayal ettiğimi yapamadığım için bana o kadar da güzel gelmiyor ama istediğime de yakın oldu. Artık elde melde ama sıradışı bişey işte, tam bana göre;)

ANTİGONE dedi ki...

woaaaaaw!!! çok havalsın kuzum!

Suzy dedi ki...

ANTİGONE: valla neonlardan:D

designbyD dedi ki...

ben de daha dün arkadaşımın, ben birşeyler yapabilirim diye bana verdiği eski çantaların saplarını ayırmıştım,kesin biryerlerde işe yararlar diye.Tam da böyle bir DIY projesi için uygunlar. İlham için çook teşekkürler :)

designbyD dedi ki...

ben de daha dün arkadaşımın bana verdiği eski çantaların saplarını ayırmıştım kesin biryerlerde işe yararlar diye. Tam da böyle bir DIY projesi içn uygunlar. İlham için çook teşekkürler:)

pınariko dedi ki...

çok tarz olmuşsun canım...

Suzy dedi ki...

designbyD: BEnde de çanta sapları vardı ama aparatları ayırdım onlarla da proje gelebilir vakit buldukça yaparım artık. Yapıca paylaş görelim:) Biz de ilham alalım. Sevgiler...

pınariko: sağ ol canımın içi.

Hayat Kaydetmeye Değer dedi ki...

çok havalııı :)

designbyD dedi ki...

Tabiki paylaşırım:) bakalım benimki nasıl birşey olacak.Ama sendeki neon renge bayıldım:)

modarella dedi ki...

Cok tarz olmus bence bu atlet. Harika gorunuyor.

iremmiss dedi ki...

süper görünüyosun

Suzy dedi ki...

designbyD: beklemedeyim;)

modarella: Çok teşekkürler.

iremmiss: sağ ol canım:)

Devsbul dedi ki...

o saçların güzelliğin ne öyle. rengide çok hoş ne rek bu:)

Suzy dedi ki...

Deva: bu bakır ama kuaförüm kahve ile karışım yapiyor sanırım. Sormadım hiç ama karışım yaptığına eminim.