3 Eyl 2012

Desenli elbise ve Neon sandalet


Suluboya resim yapmayı hem ben hem de Lili çok seviyor. Kumaşın üzerindeki desenler adeta bir suluboya tablosundan çıkma gibi. Renkleri ve desenlerini çok beğenmiştim. 


Bir gün iş çıkışı, yolda bir arkadaşıma rastladım ve bana bloğumu ilgi ile takip ettiğini ve neon sandalet fikrimi çok tuttuğunu söylemişti. Ancak tek endişesi neon sandaletlerini kombinlemekti.
 Sorusu; "Neonları sadece siyahla mı giyerim?"
Sadece siyah değil elbette, modacılar pudra tonları ile de neon rengini kullanmanın gayet hoş olabileceğini bize öğretti. Benim önerimse dış görünümünde kullanacağı renkler aynı palettense pek de fazla korkmaması yönünde idi. "Peki palet ne?" diye sorunca renk gamlarından bahsettim ama blogta da örnekleyeceğimi söyledim. İşte bu elbisenin içinde her renk var evet ama renklerin birbiri ile uyumunu görüyor musunuz? Ya çiçeklerin içindeki yeşilli sarılı tonları? İşte bu tonlar bana bu neon sandaletleri kullanabilmenin imkanını fazlası ile veriyor. Üstelik sıradanlıktan çok uzak bir şıklık benim için.


 Elbisenin dikiş detaylarına gelince iki ayrı kalıptan yararlandığımı hatırlıyorum. Bir elbise kalıbının üstten bele kadar olan kısmını kesip diğer bir abiye modelin belden aşağı kısmını dizde bitirerek ortaya çıkarmıştım bu modeli. (Kalıptan tasarruf!)Elbiseyi geçen yıl diktiğim için şimdi kafadan atma kalıp numaraları hiç vermeyeyim. Sadece dikiş dikerken dikiş kalıplarınızı kural olarak algılamayın. Kalıplar sadece hayal gücümüzün ürettiklerini elde etmek için kullanacağımız aracılardır. Gerisi bizim elimizde.
 

13 yorum :

gooogoook dedi ki...

Çok güzel olmuş ellerine sağlık canım. Renkler harika, açıklamalar da öyle;)..

yeşil inci dedi ki...

bayıldımm harika olmuş..zaten yaptığın herşey çokk kreatif.ayrıcada bu ayın burda dergisi aldım ve senide gördüm .sevgilerr..

Unknown dedi ki...

Gerçekten renkler süpper, çok canlı ve doğal bir görünümü var..Ellerine sağlık Suzycim güzel günlerde giy inş.:)

Shelby dedi ki...

Çok şık bir elbise olmuş. Kumaşı muhteşem:)

Unknown dedi ki...

başarılı bir kombin.renk uyumunu iyi yakalamışsınız gerçekten.neon renkler sınırda geziyor,kötüsü insanı nefret ettiriyor ama güzel kombinlendiğinde "evet aslında ben de giyebilirim" diye düşündürtüyor:)

ANTİGONE dedi ki...

harika görünüyorsun tatlım! tam bir moda dersi bu kombin, bayıldım bayıldım!!!

k.b.a design dedi ki...

elbise gerçekten sulu boya tablosu gibi harika duruyor sandeleklerlede çok uyumlu harikasınız

pınariko dedi ki...

harikasın canım renklerde süper ellerine sağlık Liloşu kocaman öperim:))

Suzy dedi ki...

Herkese çok teşekkürler, güzel yorumlarınızı bir bir okuyorum ama iş yoğunluğundan cevap vermeye fırsatım olmuyor diye gönül koymayın ne olur. Hepinizi çok seviyorum!

Suzy dedi ki...

Herkese çok teşekkürler, güzel yorumlarınızı bir bir okuyorum ama iş yoğunluğundan cevap vermeye fırsatım olmuyor diye gönül koymayın ne olur. Hepinizi çok seviyorum!

vintage peony dedi ki...

Vazgeçemedğim desenler!
Elinize sağlık çok hoş durmuş.

Adsız dedi ki...

çantanız çoook çirkin.takmayın lütfen

esin

Suzy dedi ki...

vintage peony: çok tesekkurler.

Esin: Tamaam, başka....