11 Mar 2013

Givenchy çizme DIY



İnstagramda (@lilibebek) yayınladığım Givenchy DIY çizmelerim!
Givenchy çizmeleri çok beğeniyordum ve ne zamandır onları yapmak için vakit kolluyordum. Artık vakit yaratmak imkansız olduğu için bir gece uykumdan feragat ettim ve kalkıp gazeteyi çizmelerimin üzerine sarıp kalıp yarattım ve suni deriyi kalıba göre kestim. Diğer gün ayakkabıcıma dikmesi için teslim ettim. Deri kemerlerine kadar hazırlamış ayakkabıcım ama tokaları bulamadık.


Evde dururken modeli eskiyen bu deri çizmenin ucunu ayakkabıcıma küçülttürdüm ve rengini siyaha boyattım. O şekliyle de üste diktiriğim kılıfı giyiyorum ve Givenchy çizmeden tek eksiğim dolgu topuğum kalıyor. 

11 yorum :

Beniyisimi dedi ki...

Çalışma başarılı ve keyifli olmuş.
Güzel bir gün diliyorum:)

Fatma Basaran dedi ki...

ne kadar değişmiş.sanki farklı bir çizme olmuş.vede artı güzel olmuş.elinize sağlık.

designbyeda dedi ki...

harika olmuş suzy'im yaa...bir de burun küçültme işlemi çok ilgimi çekti.benim de eski bir ayakkabım var.nasıl yapıyorlar??

Mevlude Turk Topal dedi ki...

Bende uzun zamandir yarim botlarim icin boyle bir sey yapmak istiyordum, sahane olmus, gule gule kullanin...

Suzy dedi ki...

designbyeda: Tekirdağ'da bir ayakkabıcı ustası buldum (ki zaten bir tek o yapıyormuş küçültme işlemini). Çizmenin burnunu tabandan ayırıyor sonra da tabanları eşit şekilde kesip kısatıyor. Sonra deriyi tekrar tabana sarıyor ve yepyeniden hiç bir farkı kalmıyor.

designbyeda dedi ki...

inşallah burada da bulurum yapan bir usta.çok sevdiğim bir ayakkabımı eski usul sivri burun diye giyemiyorum.çok sevindim bu posta :))

Suzy dedi ki...

designbyeda: bulamazsan sana yardımcı olmaya çalışırım. Bütün sivri burunları ve hala şansı olan ayakkabılarını koy bir koliye toptan bana gönder:) Yüksel Amca çizmeleri 20ye ayakkabıların burnunu da 10TLye kısaltıyor. Tek bir ayakkabı için pahalı gelebilir koli olayı ama belki toplu olunca daha ucuza gelir;) öptüm...xxx

designbyeda dedi ki...

canım çok teşekkür ederim.bir kolaçan edeyim Fethiye'yi, olmadı yardım isterim.çok sağol :))

gooogoook dedi ki...

Suzy'cim çok güzel omluş bu çalışma benim de evde vardı böyle bir ayakkabım ve hiç kıyamıyorum, eda hanım da tam üzerine sormuş soruyu sen de detaylı cevaplamışsın. Harikasın. Teşekkürler bu güzel yayın için. Ben de kutuya koyup Yüksel Amca'ya göndersem mi:)? olur vallahi.. Böyle ustalara işte bu yüzden ihtiyaç var. Ayakkabıcılık daha ölmedi:P)) der dururum şimdi içimden de, dışımdan da, hehehe... Çok yaşa Yüksel Amca senin gibi ustalar şimdi nerdeee, yetiştir veliahtlarını, isteriz..!

Suzy dedi ki...

gooogoook: Gerçekten elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım, istersen gönder, hatta Melis gelirken onunla da gönderebilirsin:D Öptüm canımın içi...

gullerledikis dedi ki...

Bu küçültme işlemini ilk defa senden duydum.
Bu çalışma süper olmuş Çünkü tamammen farklı bir çizmen olmuş Güle güle giy
SEvgiler
www.gullerledikis.blogspot.com