25 Oca 2016

Lili ve Kardan Adam - Palyaço nasıl yapılır


Daha geçen hafta bu günlerde Liloşumla kardan adam heyecanı içindeydik. O kadar istedik ki kar yağmasını yarım saatte bir cama baktık bütün gece. Kardan adam yapacaktık uyanınca, bir de kar topu oynasak azıcık, bizi okul dönüşüne kadar biraz keserdi işte. Neyse ki uyandığımızda artık yerlerde yeni de olsa biraz kar vardı. "Yeni karla kardan adam olmaz!" desem de baba dinlemedi. İki kafadar attılar kendilerini yumucaşık basılmamış saten gibi karın üstüne. Bense üşüyeceğim diye homurdanarak arkalarından geliyordum. Hiç öyle elimi soğuk kara dokundurup kendimi üşütecek gibi değildim ama ikisinin heyecanla uğraştığını görünce yardım etmek için yanlarına atladığımda Lili benim de kar eldivenlerimi getirmişti. "Al anne, üşümezsin!" Ne güzel birisinin seni çok sevip düşünmesi. Sonra bir saat yumuşak karı birbirine tutundurmak için verdiğimiz savaşı görmelisiniz. En sonunda iş yüzünü yapmaya gelince zeytinler ve habuç bizim kardan adamın yüzüne ufak gelince yerden taşlarla gözleri ve düğmelerini yaptık. Yeni yıl ağacının kırmızı süsü ile burnunu yaptık, Lili'nin buradan hatırlayabileceğiniz tütüsü saçları oldu, bir de babamızın Beşiktaş maçlarında giyilmek üzere kullandığı çılgın şapkasını da üstüne koyunca çok şirin bir kardan palyaçomuz oldu, telden kıvırarak babamızın taktığı ağzı son dakika eklendi. Boynuna da üşümesin diye (!) hanım dilendi bey beğendi şal taktık. Çok sevdik onu çok sevdik!



Sonrasında Lili Perşembe günü Yelke Kulübünden takımı ile birlikte uçağa atlayıp bodruma uçtu. "Bi yarışıp gelecekler, abartma Suzy!" diyeceksiniz ama öyle değil işte yarışlardan sonra bir hafta da antrenman amaçlı kamp var. Oh içim şişti bekle bekle hala da bir hafta var. İyi ki de birlikte deli gibi eylenmişiz karda. İyi ki de evi oyuncaklarla dağıtmışız bir günlük kar tatilinde.

Bir de kafamdaki ilginç türban - boyunluğa dikkatinizi çekeyim. Böyle çiçekli iplerle yapılabilecek en pratik model bu herhalde. Tığ ile zincir çekerek yapılmış. Bana hediye edildi bu nedenle tarifi yok ama çok pratik. 10 zincir atın ve üstüne 2 sıra 3'lü trabzan gidin. Sonra her trabzana bir düşecek şekilde kafanızın büyüklüğüne uygun zincirler çekip karşı tarafta trabzanın karşılığı gelen yere batarak kapatıyoruz. Bu şekilde gide gele hepsini dolduruyoruz. Hem türban hem boyunluk oluyor çok cici. Siz isterseniz daha çok zincir çekerek daha uzununu da yapabilirsiniz ya da daha dolgun olması için daha fazla dönebilirsiniz.

Hiç yorum yok :