8 Mar 2016

Deri Ceket Boyama - DIY


Kaç yıl önce aldığımı hatırlamıyorum bu ceketi ama kesinlikle ondan vaz geçmem çok zor. Kalıbına hayran kalarak aldım, hala da onun kadar iyi duranını bulamadım. Peki nereden icab etti ki onu boyadım?



Gerçek deri olmadığı için, omuzlarının etrafındaki doku çantayı asmaktan bozuldu. Elbette atamadım. Başladım projeler üretmeye. En sonunda yeni yıl gecesi "O Ses Türkiye"de Gökhan bir ceket giymişti. Arkasını döndüğünde bir takım yazılar ve resimler gördüm. İşte bu dedim. Resim yapmalıyım. 


İlk önce bozuk kısmı iyice soydum ve hafif oval bir şekil çıktı. O gece dolunay olduğundan resime bir ay boyamakla başladım. Sonra geri kalan şekilleri ve yazıları boyadım. Yazıyı dikkatlice belirli çizgiler arasında tamamen elle şekillendirdim. Tabi ki bilgisayardaki yazı karakterlerinden bakarak bu aşamayı tamamladım. Ayın etrafına bir melek çizmeye çalıştım ve uzayı ve yıldızları andıracak şekilde beneklerle bitirdim.
Not: Kullandığım boya su bazlı akrilik boya.


Yağmurda ne olacak diye soruyorsanız hiç çıkmayı planlamıyorum artık yağmurda onunla. Bu riski alamam. Üzerinde emeğim var sonuçta, akacak diye korktuğumdan değil:)

1 yorum :

darkolivee dedi ki...

ayyy bomba olmuş bu bayıldımmm
ellerine sağlık canım