4 Mar 2016

Enerji Oyunları - Blokajlar

Video açılmıyorsa buraya tıklayın: https://youtu.be/pq1DNDJM8jo
Geçen hafta çekim yasasını madde madde nasıl uyguladığımı ve hayallerimi bir bir nasıl yarattığımı anlattım. Bu hafta ise onları yaratırken karşıma çıkan blokajları nasıl fark edip kaldırdığımı paylaşıyorum.
Blokajları temel olarak ikiye ayırarak anlatmayı seçtim.
1- Yüzeysel olanlar
2- Kökleri olanlar (kök inançlar).
Öncelikle bu videoda yüzeysel blokajlarımızı günlük sohbetlerde nasıl fark edeceğimizi ya da yaşadığımız olaylara nasıl yaklaşırsak onları yakalayacağımızı paylaşıyorum. Yani ister düşünerek bulun ister yaşayarak ikisi de yöntem. Kendinizi değiştirmeye karar vermiş olmanız yeterli.
Çoğumuz hayatımızın gidişini sevmesek de sorunu hep dışarıda ararız ve bulamayız. Oysa içimizde aramaya başladığımızda değiştirebileceğimiz çok şey vardır. Mesela kontrol dışı otomatik düşüncelerimiz ya da alışkanlıklarımız.
Diyelim ki her tartışmada susan taraf siz oluyor ve bu eziklikten bıktıysanız artık bunu değiştirmeye karar vermeniz halinde bir anda uzun yıllar sustuğunuz için tepki verdiğinizde insanlar fazla tepki verdiğinizi düşünür. Açıkçası bunu siz bile yadırgarsınız. Oysa tıpkı başkalarının öğrenmesi zaman aldığı gibi yeni sizi tanıması için benliğinizin de zamana ihtiyacı vardır. Size tavsiyem kendinize olan sevginizi daha da arttırarak kendinize yeterli süreyi tanımaya niyet edin. Nasıl ki çocuklar konuşmaya başladığında bir yıl cümle kurmasını beklersek kendinizi savunabilecek cümleleri kurmanın doğru yolunu bulana kadar kendinize karşı sabırlı olun. Bazen kalp kırabilirsiniz. Kendinizi affedin ve doğru olanı yapmayı göze alın. Bazen özür dilemeniz de gerekebilir, eğer haddinden fazla kaba davrandıysanız elbette... Bunlar yeni SİZ'in size getirdiği yeni deneyimler o kadar. Siz dengeyi kurana kadar acemilikleriniz de olabilir. Unutmayın tıpkı çocuklar konuşmayı öğrenirken nasıl ki harflerin yerini karıştırıyorsa sizin yaptığınız hatalar da bundan öte değildir. Kırmış olduğunuz insanlara ne yapmaya çalıştığınızı anlatıp onlardan kaçmak yerine destek isteyin. Bazen insanın öğretmeni çok yakınından gelebilir.
Kendinizi anlatmadıkça daha da battığınızı, kırdığınız kalplerden dolayı sevdiklerinizi kaybettiğinizi gözlemlersiniz. Ne olursa olsun bunun altındaki fikire de odaklanın. Örneğin "Anlatsam da anlamazlar ki!" diye bir düşünce varsa bilinç altında, insanların sizi anlamadığını düşünüyorsunuzdur. Muhtemelen bu nedenle tartışmalarda susuyorsunuzdur. Çünkü konuşsanız da sizi anlamazlar değil mi? Şimdi bu inancı bulduğunuza göre bilinç altına şöyle söyleyin: " Bak, şimdi insanların beni anladığını düşünmeye karar veriyorum ve sen de bir tartışma anında beni susturmuyorsun! Böylelikle hep beraber aslında insanların beni aslında dinlediğini ve anladığını gözlemliycez! Çünkü ben, eğer konuşursam kendimi doğru ifade edeceğimi biliyorum." Bu emri verdikten sonra bilinç altınız herhangi bir olayda siz konuştuğunuzda olanı biteni gözlemler ve siz haklı çıktığınızda alışkanlığını bırakmaya başlar. Genelde tek olayla yanlış kodlamayı yaparken bilinç altı neredeyse üç pozitif olayla da sizin istediğiniz gibi düşünmeye başlar. Bunu TED tv konuşmacılarından biri söylemişti. Neyse ki durum çok da kötü değil. Yani bilinç altı programlanabilir bundan eminiz artık.
Son olarak önereceğim bir ekzersiz de şu; "Ya ben aynı ben olmazsam nasıl yapardım, nasıl düşünürdüm, nasıl hissederdim...?" gibi kendinize belirli olaylar üzerine farklı düşünme stratejileri yaratın. Kimileri buna pozitif düşünme dese de bence bu yaratıcı düşünme diyorum. Çünkü insan asla bildiği bir şeyi başka bir şekilde yapmayı düşünmez bile. Şimdi değişmeye karar verenlere soruyoru; Hayatınızda istediğiniz bir SİZ olmak için nasıl düşünmeye başlamanız gerekiyor bakalım? Bunun cevabını bulup uyguladığınızda çevrenizi de size karşı değiştiğini görürsünüz. Yani bulunduğunuz çevreyi değiştiremeyiz ancak kendimizi değiştirirsek bilinç altımız bizim çevremizi çekim yasası ile hemen değiştirmeye başlayacaktır zaten.
Keyifli değişimler...
Haftaya kök inançlarla devam ediyoruz. Yolumuz uzun...

Not: Videoda söz verdiğim gibi, bir theta healer tarafından gösterilen diğer kas testlerini gösteren video burada https://www.youtube.com/watch?v=EmLdACZ7TKY

Hiç yorum yok :