31 Mar 2016

Saçaklı Hırka - DIY


 

Bu kışın başında bir mağazada bembeyaz saçaklı - püsküllü bir hırka görmüştüm. Fiyatı çok uygun olsa da içimdeki "kendin yap" dürtüsü ayağa kalktı. Elbette kendim yapabilirim ama bazen abartmasak mı...





Yine de vakit bulursam yaparım dediğim projeye uygun kocaman ve eski bir hırkam vardı evde. Başkasına vermeden önce belki son bir şansı hak ediyordur. Hem soğuk kış gecelerinde iç ısıtıcı bir proje olarak göründü gözüme. 




Hırkanın renginde ip buldum ve başladım sabırla ipleri kalın kaplı bir kitaba sarmaya. Tüm saçaklar eşit olmalıydı, yoksa yolda ellerinde cetvelle gezenler saçakların eşit olmadıklarını fark ettiklerinde ne derdim... Tabi ki elimden geldiğince düzgün yapmaya çalıştım. Tığ yardımı ile ipi hırkanın bir ilmeğinden geçirip sabitledim. Sonra üç parmak yukarıdan yine bir sıra geçtim. Her sırada bir ilmek atlayarak sırayı tamamladım. Bu şekilde üç yumak yetti. Kollarda ise, esnemeyi önlemek için o kadar yakın sıralar yok. Bu şekilde bitirdim. Yaklaşık bir ay akşamdan akşama bir sıra keyif ala ala, canımı sıkıp gözlerimi yormadan tamamladım.
Kullanıyorum evet ve hırka artık daha çok ısıtıyor:)


11 yorum :

Deniz dedi ki...

Güle güle giyin, çok hoş olmuş yeni hali.

Suzy dedi ki...

Teşekkür ederim Deniz...

Mevlude Turk Topal dedi ki...

Ayy sabrini ayakta alkisliyorum. Ama sonuc sahane olmus. Guzel gunlerde kullanin

Bir Tutam Karınca dedi ki...

Çok eğlenceli bir dönüşüm olmuş. Ben o hırkayı giysem devamlı dans ederek dolaşırdım .Püsküller bir onaya bir buyana sallansın diye :)

Unknown dedi ki...

Waov gerçekten tebrik ederim:) güzel olmuş. ..

GÜLENGÖRÜCÜ hobi dünyası dedi ki...

Eline sağlık harika olmuş

Aycan Ulus dedi ki...

Çok güzel olmuş elleriinize sağlık :))

AsOrTiK dedi ki...

bayildim, eline, koluna, zevkine saglik:))
sevgiler

Suzy dedi ki...

Ohoo kızlaar, ne çok yorum gelmiş, bana yeni geldi yorumlar! Blogger'a sormak istiyorum yorumlarım 24 saattir neredeydi acaba? Çok ilginç. Herkese teker teker çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için... Sevgilerimle! (blogger ayırmasın;)

burcu dedi ki...

Ne tatlı, güle güle giyin.

Unknown dedi ki...

Çok güzel olmuş canım, eline sağlık 😘